Volvon silmien läpi katsottuna maailma näyttää turvallisemmalta

Volvon silmien läpi katsottuna maailma näyttää turvallisemmalta
21. syyskuu 2022

Olemme tutkimalla, oppimalla ja kehittämällä parantaneet jatkuvasti autojemme törmäyksenestojärjestelmiä ja luoneet joitakin maailman edistyksellisimpiä ja tehokkaimpia teknologioita. Työmme jatkuu matkalla kohti visiotamme, jonka mukaan kukaan ei menehdy tai loukkaannu vakavasti uudessa Volvossa.

Marraskuun 9. päivä esiteltävä Volvo EX90 sisältää markkinoiden edistyneimpiä antureita. Volvon ainutlaatuinen kokonaisuus käsittää kahdeksan kameraa, viisi tutkaa, 16 ultraäänianturia sekä edistyksellisen LiDAR-anturin.

Video katsottavissa TÄÄLLÄ.

Auto, joka pitää sinusta huolta

LiDAR (Light Detection and Ranging) on etätunnistusmenetelmä, joka käyttää valoa pulssilaserin muodossa ja mittaa alueita erittäin tarkasti.

LiDARin potentiaali tosielämän turvallisuudessa on merkittävä: viimeisimmän tutkimuksen mukaan LiDAR voi vähentää vakavia onnettomuuksia jopa 20 prosenttia, ja yleinen törmäyksenesto voi tehostua jopa 9 prosenttia*.

LiDAR-teknologia on asennettu EX90-mallin kattolinjaan, ja siitä tulee ajan kuluessa yleinen turvallisuusvaruste. Kehittynyt teknologia voi tunnistaa jalankulkijat jopa 250 metrin etäisyydeltä ja jotain niinkin pientä ja tummaa kuin renkaan mustalla maantiellä jopa 120 metrin päästä. Ja kaikki tämä maantienopeuksissa. Koska teknologia ei ole riippuvainen valosta kameran tapaan, se toimii sekä päivin että öin.

Yhdistämällä edistyneet anturit, Volvon itse kehittämän ohjelmiston sekä auton laskentatehon voimme tarjota lisää turvallisuutta. Auto osaa seurata enemmän potentiaalisia vaaratilanteita kuin koskaan aikaisemmin – sekä ulko- että sisäpuolella.

Auto osaa puuttua tilanteeseen ja auttaa kuljettajaa, mutta se myös ymmärtää paremmin, milloin tukea tarvitaan ja kuinka se voi auttaa parhaalla mahdollisella tavalla.

“Uskomme, että EX90 on kaikkien aikojen turvallisin Volvo”, sanoo Volvon ajoneuvoautomaatio-osaston johtaja Joachim de Verdier. “Yhdistämme ymmärryksemme ympäristöstä yksityiskohtaiseen tulkintaan kuljettajan keskittymisestä. Kun kaikki turvallisuusjärjestelmät, anturit, ohjelmistot ja laskentateho toimivat yhdessä, ne luovat ympärillesi ennalta ehkäisevän turvasuojan – jota ei huomaa, ennen kuin sitä tarvitsee.”

Autojen ymmärrys ulkomaailmasta ja kuljettajan toimista on kriittinen osa myös tulevaa autonomista ajoteknologiaa.

Kun kaikki turvallisuustarkistukset on tehty ja tarvittavat hyväksynnät saatu, autonominen ajoteknologia esitellään EX90-mallissa, johon sen voi tilata erikseen.

*Tilanteet perustuvat Volvo Carsin liikenneonnettomuustietokantaan.

21.9.2022 

Volvo Car Finland