Volvolla ennätyskorkea markkinaosuus Suomessa vuonna 2023

Volvolla ennätyskorkea markkinaosuus Suomessa vuonna 2023
4. tammikuu 2024

Volvo jatkoi vuonna 2023 Suomen ladattavien henkilöautojen ja lataushybridien ylivoimaisena ykkösenä. Volvon osuus lataushybridien kokonaismarkkinasta oli 22,0 prosenttia, mikä vastasi 3 975 autoa. Sähköautoissa Volvo oli markkinoiden kolmonen 9,0 prosentin osuudella, mikä tarkoitti 2 666 autoa. Volvo -mallien joukossa suosituimmat olivat XC60 (2 376 kpl), XC40 (2 081 kpl) ja C40 (1 097 kpl).

Volvo Car Finlandin toimitusjohtaja Lasse Ahlstedt uskoo vahvan brändin voimaan.

”Yrityksemme strateginen keskittyminen sähköautoihin on sujunut Suomessa erinomaisesti. Lisäksi saavutimme Taloustutkimuksen ja Alma Median Brändien arvostus 2023 -tutkimuksen mukaan Suomen arvostetuimman autobrändin tittelin jo kolmannen kerran peräkkäin. Oikein kohdennetut hinnoittelupäätökset ja monipuolinen tuotevalikoima ovat myös olleet avainasemassa näiden merkittävien saavutusten toteutumisessa.”

Sähköautot Suomen kokonaismyynnin kärjessä

Viime vuonna Volvon lataushybridien osuus merkin kokonaismyynnistä Suomessa nousi 43 prosenttiin, kun taas täyssähköautojen osuus kohosi vieläkin vahvemmin 53 prosenttiin. Tämä osoittaa selvästi, että yhä useampi autoilija suosii ympäristöystävällisiä ja energiatehokkaita vaihtoehtoja liikenteessä.

Lasse Ahlstedt näkee tässä kehityksessä merkin siitä, että Volvon strategia ja sitoutuminen sähköautojen kehitykseen vastaa markkinoiden odotuksiin.

"Nämä luvut heijastavat autoilijoiden kasvavaa kiinnostusta ympäristöystävällisiin ratkaisuihin. Sen myötä olemme entistäkin vahvemmin sitoutuneet tavoitteeseemme siirtyä ainoastaan täyssähköautojen valmistukseen vuoteen 2030 mennessä", Ahlstedt kommentoi.

EX30 kiihdyttää sähköistämistä

Volvo toi kesäkuussa 2023 markkinoille uuden EX30-mallinsa, joka on jo ehtinyt kerätä mainetta voittamalla useita tunnustuksia, kuten The Sun Car of the Year -palkinnon ja Sunday Timesin Small SUV/Crossover of the Year -palkinnon. Tämä kompakti katumaasturi ei ainoastaan edusta Volvon tulevaisuutta, vaan myös konkreettista askelta kohti kestävämpiä valintoja autoilussa. Erityisen pienen hiilijalanjälkensä ansiosta EX30 asettaa uuden mittapuun Volvon mallistossa ympäristötietoisuuden ja kestävän kehityksen osalta.

EX30 on osa Volvon laajenevaa täyssähköisten mallien valikoimaa, joka vie yritystä eteenpäin tavoitteessaan siirtyä yksinomaan täyssähköautojen valmistukseen vuoteen 2030 mennessä. Maailmanlaajuisesti vuoden 2023 ensimmäisen yhdeksän kuukauden aikana täyssähköautot muodostivat 16 prosenttia Volvon kokonaismyynnistä, kun taas Suomessa luku oli merkittävästi korkeampi, peräti 53 prosenttia.

Toimitusjohtaja Lasse Ahlstedt on vakuuttunut EX30:n vaikutuksesta markkinoihin:

”EX30:n jo pitkälti yli tuhannen kappaleen myynti Suomessa vahvistaa asemaamme sähköautojen kategoriassa ja osoittaa markkinoidemme valmiuden täyssähköautoiluun. Vastauksena suureen kysyntään ja asiakaskiinnostukseeen järjestämme ensimmäiset koeajot ja toimitamme ensimmäiset EX30-autot asiakkaille nyt tammikuussa."

Volvo jatkaa määrätietoista matkaansa kohti kestävämpää ja innovatiivisempaa autoilun tulevaisuutta. Kuluvan vuoden aikana Volvo esittelee jälleen uuden täyssähkömallin, joka vahvistaa entisestään yhtiön sitoutumista sähköiseen tulevaisuuteen. Tämä uusi malli on jälleen yksi askel kohti Volvon tavoitetta siirtyä yksinomaan sähköautojen valmistukseen vuoteen 2030 mennessä.

 

4.1.2024

Volvo Car Finland