Volvo XC90 huippupisteille turvallisuustestissä

3. syyskuu 2015

Volvo XC90 saavutti viisi tähteä ja huippuarviot Euro NCAP turvallisuustestissä. Vakiovarusteisella City Safety -teknologialla XC90 on ensimmäinen auto, joka saavuttaa täydet pisteet osiossa jossa testaan automaattista hätäjarrutusta edellä kulkevaan autoon (AEB City & AEB Interurban).

– Tämä vahvistaa käsitystä, että Volvo XC90 on yksi maailman turvallisimmista autoista.Saavutimme täydet 100 prosenttia pisteistä Safety Assist -kategoriassa. Laajemmassa kuvassa tämä tarkoittaa, että Volvo Cars jatkaa automaailman turvallisuusinnovaatioiden johtajana ja reilulla etumatkalla kilpailijoihin vakiovarusteisilla turvajärjestelmillään, sanoo  Volvon tutkimus- ja kehitystyön johtaja Peter Mertens.

Volvo XC90 saavutti testissä täydet pisteet Safety Assist -kategoriassa ja on samalla ensimmäinen auto, joka saa maksimipisteet kahdessa automaattista jarrutusta testaavissa AEB City ja AEB Interurban -osioissa. XC90 -mallissa on tämän lisäksi kehittynyt jalankulkijan havaitsemistoiminto, joka ei vielä sisälly ulkopuolisten itsenäisten turvallisuustestaajien testiprotokollaan. Asia, joka entisestään vahvistaa ruotsalaisen autovalmistajan kykyä hallita ja kehittää autoturvallisuutta.

- Olemme ensimmäinen autovalmistaja joka jopa ylittää Euro NCAP -kriteerit. City Safety on yksi kehittyneimmistä vakiona tarjolla olevista törmäyssuojista nykyaikaisessa autossa. Se huomioi autoja, polkupyöriä ja jalankulkijoita tietyissä tilanteissa, päivin ja öin, sanoo insinööri Martin Magnusson, Volvo Car Group.

Volvolla on Visio 2020, jonka tarkoituksena on kehittää autoja, niin että kukaan ei kuolisi tai loukkaantuisi vakavasti uudessa Volvo -autossa 2020 jälkeen. Volvo XC90 -mallin erinomainen tulos Euro NCAP -testissä on selvä osoitus Volvon jatkuvasta työstä turvallisuusinnovaatioiden parissa, tähtäimenä luoda autoja jotka eivät kolaroi.

Lue lisää Euro NCAP -testistä osoitteessa www.euroncap.com

2.9.2015

Lisätietoja: Volvo Car Finland Oy Ab
Tiedotusjohtaja Thomas Hallbäck, [email protected], puh. 09-5044 5325 Korkearesoluutioisia kuvia, videoita: www.media.volvocars.com
www.volvocars.fi