Volvo XC60 oli vuoden 2017 turvallisin auto Euro NCAP -testeissä

Volvo XC60 oli vuoden 2017 turvallisin auto Euro NCAP -testeissä
15. tammikuu 2018

Volvo XC60 nimettiin arvostetuissa Euro NCAP 2017 Best in Class -turvallisuuspalkinnoissa parhaaksi suureksi maasturiksi, minkä lisäksi se saavutti testien parhaan kokonaistuloksen.

XC60 sai lähes täydellisen 98 prosentin tuloksen aikuisten turvallisuuskategoriassa ja jätti aktiivisten turvallisuusjärjestelmien testeissä 95 prosentin tuloksellaan kilpailijat kauas taakseen – eroa seuraavaan automalliin suurten maasturien luokassa tuli peräti 20 prosenttiyksikköä. Nämä tulokset alleviivaavat Volvon johtavaa asemaa autoturvallisuudessa.

– Uusi XC60 on yksi kaikkien aikojen turvallisimmista Volvoista. Se on täynnä uutta tekniikkaa, joka tukee kuljettajaa, suojaa autossa matkustavat ja muita tielläliikkujia, kuten jalankulkijoita ja pyöräilijöitä, ja pienentää onnettomuusriskejä. Olemme ylpeitä, että jatkuva sitoutumisemme uusien turvallisuusominaisuuksien kehittämiseen on palkittu jälleen yhdellä Euro NCAP Best in Class -palkinnolla, kertoo Volvon turvallisuuskeskuksen johtaja Malin Ekholm.

XC60 seuraa Euro NCAP -palkinnollaan Volvon XC90-mallia, joka nimettiin vuonna 2015 parhaaksi suureksi maasturiksi ja joka niin ikään saavutti testien parhaan kokonaistuloksen kyseisenä vuonna. Myös Volvo V40 on aikaisempi Euro NCAP -voittaja pienten perheautojen luokassa.

– Tavoitteemme on, että vuoden 2020 jälkeen kukaan ei menehtyisi tai loukkaantuisi vakavasti uudessa Volvo -autossa. XC60:n saavutukset ovat erinomaisia esimerkkejä panostuksestamme uusimpien turvallisuus- ja tukijärjestelmien kehitystyöhön, Malin Ekholm sanoo.

XC60 tekee S90- ja V90-mallien kanssa historiaa, sillä Volvo on ensimmäinen autonvalmistaja, joka on valloittanut kolme kärkisijaa Euro NCAP:n automaattisten hätäjarrutusjärjestelmien (AEB) testeissä (kaupunkiajo, maantieajo ja jalankulkijasuoja). Nämä kolme Volvoa ovat ainoat autot, jotka ovat saavuttaneet täydet pisteet kaikissa kolmessa hätäjarrutus-testikategoriassa.

Myös S90 ja V90 menestyivät erinomaisesti Euro NCAP 2017 Best in Class -palkinnoissa saavuttaen 95 prosenttia aikuisten turvallisuudessa ja 93 prosenttia aktiivisten turvallisuusjärjestelmien kategoriassa.

XC60 on nimetty lisäksi Vuoden autoksi 2017–2018 Japanissa ja voittanut Ison-Britannian 2017 Car Tech -palkintotilaisuudessa turvallisimman auton, parhaan turvallisuustekniikan ja parhaan satelliittinavigointijärjestelmän palkinnon. Se kruunattiin lisäksi vuoden parhaaksi ylelliseksi SUV-autoksi Ison-Britannian Professional Driver 2017 Car of the Year -palkintojenjaossa. XC60 on myös yksi kolmesta finalistista vuoden 2018 North American Utility of the Year -kilpailussa, jonka voittaja julkistetaan 15. päivä tammikuuta, 2018.

Euro NCAP -palkinnot

Euro NCAP julkaisee joka vuosi Best in Class -palkinnot, jotka kertovat, mitkä autot ovat suoriutuneet saman kalenterivuoden aikana lanseerattuja kilpailijoitaan paremmin. Annetut pisteet mahdollistavat tarkan vertailun kussakin autoluokassa neljällä eri osa-alueella, jotka ovat aikuisten turvallisuus, lapsiturvallisuus, jalankulkijoiden turvallisuus sekä aktiiviset turvallisuusjärjestelmät.

10.1.2018

Lisätietoja: Volvo Car Finland
Tiedotusjohtaja Thomas Hallbäck, [email protected], puh. 09-5044 5325
Korkearesoluutisia kuvia, videoita: www.media.volvocars.com
www.volvocars.fi
www.volvooceanrace.com
www.volvoingolf.com