Volvo XC40 -täyssähköautossa nähdään täysin uusi Android-pohjainen tieto- ja viihdejärjestelmä, jossa on sisäänrakennettuja Googlen teknologioita

Volvo XC40 -täyssähköautossa nähdään täysin uusi Android-pohjainen tieto- ja viihdejärjestelmä, jossa on sisäänrakennettuja Googlen teknologioita
9. lokakuu 2019

Volvo Car Group on ensimmäinen yhtiö, joka tekee yhteistyötä Googlen kanssa autojen Android-tieto- ja -viihdejärjestelmän integroinnissa. Järjestelmään on sisäänrakennettu Google Assistant, Google Maps ja Google Play Kauppa. Yhtiöt ovat olleet kehitystyökumppaneita jo useamman vuoden ajan.

Uusi järjestelmä mahdollistaa Android Automotive OS:n täyden integroinnin autoon ja tarjoaa reaaliaikaisia päivityksiä eri palveluihin, kuten Google Maps ja Google Assistant, sekä kansainvälisen kehittäjäyhteisön luomiin sovelluksiin. Sähköinen XC40 on myös ensimmäinen Volvo, joka vastaanottaa ohjelmiston ja käyttöjärjestelmän OTA (over-the-air) -päivityksiä*, mikä asettaa Volvon autojen yhteystoimintojen eturintamaan. Täysin sähköinen XC40 kehittyy ajan kuluessa sen sijaan, että se saavuttaisi huippunsa jo lähtiessään tehtaalta.

– Voimme vihdoin tarjota saman kokemuksen autoissa kuin älypuhelimissa – ja siten, että vuorovaikutus on turvallista ajamisen aikana. Tuomalla OTA-päivityksiä eri osa-alueille huollosta täysin uusiin toimintoihin auto pysyy yhtä tuoreena kuin muut digitaaliset tuotteet, ja siinä on aina uusimmat ja hienoimmat ominaisuudet, sanoo Volvon pääteknologiajohtaja Henrik Green.

Yksi Android Automotive OS:n parhaista ominaisuuksista on, että se on Android-pohjainen käyttöjärjestelmä, joka on tuttu miljoonille kehittäjille. Googlen ja Volvon kehittäjien luomat teknologiat ja palvelut on sulautettu autoon, ja lisää autoille optimoituja ja sovitettuja musiikki- ja mediasovelluksia on tulossa Google Play Kauppaan. Google Assistant antaa asiakkaan ohjata auton toimintoja puheella. Käyttäjä voi esimerkiksi säätää lämpötilaa, asettaa navigoinnin määränpään, toistaa suosikkimusiikkia ja podcasteja Spotifyn kaltaisilla sovelluksilla ja pitää yhteyttä viestejä lähettämällä.

Teknologian integrointi vähentää keskittymisen herpaantumista ja auttaa kuljettajaa pitämään kädet ohjauspyörässä ja katseen maantiessä. Google Assistantin avulla voi myös olla vuorovaikutuksessa älykotilaitteiden kanssa Volvosta käsin. Google Maps tarjoaa päivitettyjä kartta- ja liikennetietoja reaaliajassa, pitää kuljettajat ajan tasalla tulevista liikennetilanteista ja ehdottaa ennakoivasti vaihtoehtoisia reittejä ja lähimpiä latausasemia. Monipuolisilla karttatiedoilla voidaan parantaa myös XC40:n ADAS-tukijärjestelmän ominaisuuksia. Autolle voidaan jakaa tärkeitä tietoja esimerkiksi nopeusrajoituksista ja maantien kaarteista. Volvo jatkaa ohjelmistojen ja yhteyspalvelujen kehittämistä myös omien ohjelmistoinsinööriensä sekä digitaalisten palvelujen Volvo On Call -alustan avulla.

Uusi tieto- ja viihdejärjestelmä integroidaan täysin Volvon On Callin kanssa, mikä tarjoaa uusia ominaisuuksia, kuten akun tilan ja varaustasojen tarkkailun. Volvo On Callin perinteiset toiminnot, kuten auton esilämmittäminen kylmällä säällä, auton etsiminen pysäköintialueelta, ovien lukitus ja lukituksen avaus sekä auton jakaminen digitaaliavaimella, kuuluvat myös kokonaisuuteen.

Täysin sähköinen XC40-malli esitellään ensimmäisen kerran yleisölle 16. päivä lokakuuta.

Huomautuksia toimittajille:

* Täysin sähköinen XC40 on ensimmäinen Volvo -auto, joka vastaanottaa suurempia ohjelmiston ja käyttöjärjestelmän OTA-päivityksiä. Sovellusten ja karttojen OTA-päivitykset ovat jo saatavilla muissa nykyisissä Volvo -malleissa.

* Google, Android ja Google Play ovat Google LLC:n tavaramerkkejä.

* Yllä kuvattujen toimintojen ja palvelujen saatavuus voi vaihdella markkinakohtaisesti.

 

9.10.2019 

Volvo Car Finland 
Tiedotuspäällikkö Mia Pelttari, [email protected], puh. 0400-441117 
Korkearesoluutioisia kuvia, videoita: www.media.volvocars.com 
www.volvocars.fi 
www.linkedin.com/company/volvo-car-finland/