Volvo S60 saavutti huipputuloksen vaativassa törmäystestissä

21. elokuu 2012

Volvo Car Corporationin johtava asema turvallisuuden saralla sai taas vahvistusta, kun amerikkalainen tieturvallisuusinstituutti, IIHS, julkaisi viimeisimpiä tutkimustuloksiaan. Uusimmasta raportista selviää, että Volvo S60 oli toinen kahdesta autosta, jotka saavuttivat parhaan mahdollisen tuloksen IIHS:n uudessa viistoja etutörmäyksiä tutkivassa törmäystestissä.

Uudessa testissä 25 prosenttia auton keulasta osuu kuljettajan puolella muuriin nopeudella 64 km/h. Kuljettajan istuimelle on vyötetty Hybrid III -luokan kolarinukke. Testin tarkoituksena on toistaa tilanne, jossa auton etukulma törmää toiseen ajoneuvoon tai muuhun kohteeseen, kuten puuhun tai pylvääseen.

- Tämä on vakava kolaritilanne, ja olemme erittäin tyytyväisiä testitulokseen. Tavoitteemme on valmistaa autoja, jotka auttavat suojaamaan kuljettajaa ja matkustajia useimmissa tosielämän liikennetilanteissa sattuvissa onnettomuuksissa. Tämä testi vahvistaa, että turvallisuusjärjestelmämme toimivat odotetulla tavalla myös silloin, kun vain pieni osa auton keulasta on osallisena törmäyksessä, kertoo Volvo Car Corporationin turvallisuuskonsultti Thomas Broberg.

Useita huipputuloksia

Volvon sitoutuminen turvallisuuteen on todistettu useissa viimeaikaisissa tutkimuksissa.Viime vuonna peräti viisi Volvo-mallia – C30, S60, S80, XC60 ja XC90 – palkittiin arvostetulla Top Safety Pick -arvosanalla. Volvo oli ainoa eurooppalainen premium-merkki, jolla oli viisi palkittua mallia vuoden 2011 IIHS-raportissa.XC60 oli myös ainoa SUV crossover -malli, joka sai IIHS:n Top Safety Pick -arvosanan ja viiden tähden kokonaistuloksen U.S. NCAP:n törmäystesteissä.

Volvo XC60 sai vuonna 2010 viisi tähteä U.S. NCAP:n kaikissa yksittäisissä törmäystesteisä. Mallille myönnettiin mm. 5 tähteä kuljettajan turvallisuudesta ja 5 tähteä matkustajan turvallisuudesta etutörmäyksessä sekä 5 tähteä molemmissa sivutörmäystesteissä.

Nyt suoritetussa testissä Volvo S60 ja Acura TL sai parhaan tuloksen. Myös Infiniti G pärjäsi hyväksyttävästi. Acura TSX, BMW 3-sarja, Lincoln MKZ ja Volkswagen CC tulos oli jo heikompi ja Mercedes-Benz C-Class, Lexus IS 250/350, Audi A4 ja Lexus ES 350 sai testissä arvosanan heikko ("poor"). Testiraportti ja tulokset löytyvät tästä: www.iihs.org

21.8.2012

Lisätietoja:Volvo Auto, tiedotusjohtaja Thomas Hallbäck, [email protected], puh. 09-5044 5325

Korkearesoluutiokuvia/videoita: www.media.volvocars.com
www.volvocars.fi
www.volvocars.com

Tämän lehdistömateriaalin tiedot ja kuvaukset koskevat Volvo Carsin kansainvälistä automallistoa. Kuvatut ominaisuudet voivat olla lisävarusteita. Autojen tekniset tiedot voivat vaihdella maakohtaisesti ja muuttua ilman erillistä ilmoitusta.