Volvo On Call -palvelu laajenee

17. tammikuu 2013

Satoja autoja jo eCall-järjestelmän piirissä

Volvo toi ensimmäisenä autovalmistajana eCall-tyyppisen hätäpuhelinjärjestelmän Suomeen kesällä 2012. Monipuolinen, viranomaisvaatimuksia paljon laajempi Volvo On Call -järjestelmä löytyy jo sadoista suomalaisista Volvo-autoista ja palvelu laajenee kun käytännöllinen mobiilisovellus toimii nyt myös Windows-älypuhelimilla.

Laajennuksen myötä Volvo On Call -sovellus toimii nyt kaikilla merkittävillä alustoilla (Android, iOS ja Windows) ja tuo kuvioon mukaan myös Nokian uusimmat älypuhelimet.

-Volvo on onnistunut tuomaan erittäin monipuolisen, helppokäyttöisen ja hyödyllisen paketin älypuhelimeen. Tämä on selkeästi yksi markkinoiden monipuolisimpia auton lisäpalveluita ja tuo aivan uudenlaista mukavuutta ja turvallisuutta jokapäiväiseen autoiluun. Nokia on mielellään mukana edistämässä tämänlaista kehitystä. Investoimme myös itse autoilijoita palveleviin sovelluksiin, mm. Nokia Navigointi löytyy jokaisen Nokia Lumia -käyttäjän taskusta jo tänään, kertoo Nokian kumppani-ja kehittäjäyhteistyöstä vastaava päällikkö Mikael Stendahl.

Automaattinen hätäapu

Uusiin Volvo-autoihin, on viime kevään mallivuosimuutoksen myötä ollut saatavissa Volvo On Call -järjestelmä, joka toimii hätäapuna, tiepalveluna, turvalaitteena, sekä mahdollistaa käytännöllisiä mobiilisovelluksia kuten lämmittimen etäkäynnistyksen. Onneksi hätäapu-tilanteita ei ole ensimmäisen puolen vuoden aikana vielä ilmennyt, mutta sen sijaan tiepalvelussa on järjestelmän käytöstä jo käytännön kokemuksia.

Volvo On Call -järjestelmä koostuu handsfree-yksiköstä ja kahdesta autoon integroidusta painikkeesta (OnCall ja SOS). Manuaalista hätäapua käytettäessä kuljettaja tai matkustaja painaa hätätilanteessa SOS-painiketta, jolloin Volvo On Call -palvelukeskukseen lähetetään viesti ja avataan ääniyhteys. Keskus määrittää hätätilanteen laadun kuljettajan kanssa, vahvistaa kuljettajan ja matkustajien kunnon, vahvistaa auton sijainnin ja ottaa yhteyden asianmukaiseen hätäpalveluun.

Kun auton turvatyynyt laukeavat onnettomuudessa, automaattinen hätäapu lähettää viestin ja avaa ääniyhteyden Volvo On Call -keskukseen. Kuljettaja voi olla loukkaantunut eikä pysty puhumaan, jolloin keskus ottaa yhteyden hätäpalveluun ja ilmoittaa auton sijainnin.

Auton sijainnin määrittää GPS-järjestelmän ja Volvo On Call -yksikön ohjelmiston yhdistelmä. Tekniikka laskee pisteitä auton ajoreitillä. Nämä sijaintitiedot tallennetaan auton muistiin, joten kun asiakas painaa SOS-tai On Call -painiketta tai tapahtuu onnettomuus, auton sijainti ja auton järjestelmien tilaa koskevat tiedot lähetetään SMS -dataviestinä Volvo On Call -palvelimelle. Volvo On Call -järjestelmän ja älypuhelimien yhteistyö perustuu GPS-ja GSM­tekniikkoihin. GPS edellyttää esteettömyyttä ulkona ja GSM puolestaan verkon kattavuutta.

EU:n parlamentti vaati heinäkuussa 2012 EU:n komissiolta lakiesitystä, joka tekisi eCall -hätäkutsujärjestelmästä pakollisen vuoteen 2015 mennessä. Volvon hätäkutsujärjestelmä on toiminut joissakin Euroopan maissa jo toistakymmentä vuotta ja Suomessa toukokuusta 2012 lähtien, laajennuttuna monella muulla palvelulla. Volvo On Call toimii jo 17. maassa Euroopassa ja on suomalaisautoilijan käytössä myös näissä maissa.

Tiepalvelu peruspalveluna

Volvon tiepalvelun käyttö on yksi Volvo On Call -järjestelmän peruspalveluista. Kun On Call-painiketta painetaan, voimassa ovat normaalit takuun piiriin kuuluvia rikkoutumisia ja Volvon Tiepalvelua koskevat käytännöt. Keskus määrittää, millaista apua asiakas tarvitsee ja asianmukaista palvelua tarjotaan ongelman luonteen mukaisesti

Turvapalvelut

Jos auto varastetaan tai varashälytin aktivoituu, järjestelmä lähettää siitä tiedon palvelukeskukseen. Keskus soittaa ensin autoon ja varmistaa, ettei kyseessä ole väärä hälytys. Jos näin ei ole, keskus soittaa henkilölle, joka on ilmoitettu auton kuljettajaksi, ja varmistaa, että auto on varastettu. Jos vahvistus saadaan, varastetun auton jäljitys voidaan aloittaa ja auton sijainti voidaan ilmoittaa poliisille. Lukituksen avaaminen on käytettävissä tietyin rajoituksin. Kun kuljettaja soittaa asiakaspalvelukeskukseen ja pyytää lukituksen avaamista keskus kysyy PIN­koodia. Jos kuljettaja antaa oikean PIN-koodin, autolle lähetetään viesti lukituksen avaamiseksi. Lukitus voidaan avata heti tai noin tunnin kuluessa sen mukaan, kuinka kauan moottorin sammuttamisesta on kulunut aikaa.

Volvo On Call -järjestelmässä eCall-hätäapukutsu on vakiotoiminto ja sen käyttö on aina ilmaista. Tiepalvelun ja muiden turva-ja mukavuuspalveluiden käyttö edellyttää vuositilausta sekä Volvo tiepalvelun yleisten ehtojen täyttymistä. Uusi Volvo On Call -järjestelmä sisältää 2 vuoden vuositilauksen. Järjestelmän saa vaan uusiin autoihin tehdasasenteisena, hintaan 700,-+ vero. Lisävuosien mukavuuspalvelut myydään erikseen, hintaan joka kattaa palvelun ja liikennöintikustannukset.

Mobiilisovellukset tuo auton älypuhelimeesi

  • Mobiilisovelluksen avulla kuljettaja voi olla yhteydessä pysäköityyn autoonsa.Volvo Carsin sovellus on alansa monipuolisin ja laaja-alaisin Euroopassa, kun onkyse auton kauko-ohjatusta säätämisestä ja tarkkailusta.Mobiilisovellus sisältää lukuisia ominaisuuksia:
  • Auton paikannin. Auton sijainti näytetään kartalla. Tarvittaessa auton äänitorvi ja suuntavilkut voidaan aktivoida etsimistä helpottamaan.
  • Ovien etälukitus. Kaikkien ovien ja ikkunoiden tila näytetään, ja kuljettaja voi lukita tai avata auton lukituksen etänä.
  • Lämmittimen etäkäynnistys. Jos autoon on asennettu pysäköintilämmitin, sen voi käynnistää tai ajastaa mobiilisovelluksella.
  • Auton kojetaulu. Tämä toiminto tarjoaa kuljettajan käyttöön monia eri tietoja: polttoaineen määrä, jäljellä oleva toimintasäde, polttoaineen keskikulutus, keskinopeus, matkamittarin lukema ja osamatkamittarin lukema.
  • Auton tarkistus. Mobiilisovellus suorittaa auton “kuntotarkastuksen” ja näyttää tietoja polttimoista, jarrunesteen määrästä, jäähdytysnesteen määrästä, moottoriöljyn määrästä ja moottoriöljyn paineesta.
  • Ajopäiväkirja. Voit ladata ja tallentaa yksityiskohtaisia tietoja matkoista 40 päivän ajalta. Tiedot voi poimia myös Excel-tiedostoksi, mikä on hyödyllinen ominaisuus työajoistaan laskuttaville.
  • Auton tiedot. Auton perustietoja, kuten malli, rekisterinumero ja VIN­valmistenumero, voidaan tallentaa ja näyttää.
  • Varkausilmoitus. Jos auton hälytin laukeaa, kuljettaja saa tiedon siitämobiilisovelluksen välityksellä.
28.12.2012
Volvo Auto, tiedotusjohtaja Thomas Hallbäck, [email protected], puh. 09-5044 5325 Lisätietoa ja korkearesoluutiokuvia: www.media.volvocars.com
 www.volvocars.fi
www.volvocars.com
Tämän lehdistömateriaalin tiedot ja kuvaukset koskevat Volvo Carsin kansainvälistä automallistoa. Kuvatut ominaisuudet voivat olla lisävarusteita. Autojen tekniset tiedot voivat vaihdella maakohtaisesti ja muuttua ilman erillistä ilmoitusta.