Volvo On Call -älypuhelinsovellus näyttää lataushybridien kuljettajille tietoja sähköllä ajamisesta

Volvo On Call -älypuhelinsovellus näyttää lataushybridien kuljettajille tietoja sähköllä ajamisesta
9. heinäkuu 2020

Volvo haluaa lisätoimintojen avulla rohkaista lataushybridien kuljettajia lataamaan autoaan ja ajamaan mahdollisimman paljon sähköllä. Tavoitteena on myös lisätä yleistä kiinnostusta sähköautojen etuja ja kestävää liikkumista kohtaan.

Uusi paranneltu Volvo On Call -sovellus muun muassa näyttää kuljettajalle, kuinka paljon hän on ajanut täyssähkötilassa ja kuinka paljon sähköä ja polttoainetta on kulunut. Lisäksi palvelu antaa myöhemmin tänä vuonna kuljettajille mahdollisuuden nähdä ajamisen vaikutukset hiilijalanjälkeen ja sähkötilan käytön synnyttämät arvioidut polttoainekustannussäästöt.

"Haluamme, että Volvo On Call -sovellus helpottaa käyttäjän elämää ja luo yksilöllisemmän kokemuksen", sanoo digitaalisen liiketoiminnan johtaja Ödgärd Andersson. "Kun auton älykkäät yhteydet lisääntyvät jatkuvasti, sovelluksen potentiaali kasvaa. Ajan myötä aiomme tehdä sovelluksesta yhtä suuren osan Volvoa kuin itse auto."

Viime vuonna käynnistyneen sähkönhyvityskampanjan* aikana ostetuissa Volvo Recharge -malleissa sovellus näyttää kuljettajalle myös hyvityksen vallitsevan tilan. Recharge on kattotermi kaikille ladattaville Volvoille, joissa on täyssähkö- tai lataushybridivoimansiirto.

Uudet Volvo On Call -toiminnot ovat saatavilla kaikkiin Volvon lataushybrideihin, jotka on valmistettu SPA- ja CMA-alustoille ja myyty vuoden 2015 jälkeen niissä 47 maassa, joissa Volvo On Call toimii. Kiinassa vastaavat toiminnot integroidaan suosittuun WeChat-palveluun.

“Aivan kuten askelmittari auttaa ihmisiä kuntoilemaan, me haluamme antaa asiakkaillemme lisätietoja heidän ajotavastaan ja auttaa heitä ajamaan kestävämmällä tavalla. Lataushybridit ovat ikään kuin osa-aikaisia sähköautoja, jotka rohkaisevat ihmisiä muuttamaan ajokäyttäytymistään ja edesauttavat siirtymistä kohti täyssähköautoja”, kertoo Volvon EMEA-alueen johtaja Björn Annwall.

Volvo oli ensimmäinen suurempi autonvalmistaja, joka sitoutui mallistonsa täyteen sähköistämiseen ja tulevaisuuteen ilman perinteistä polttomoottoria. Se on nyt lataushybridien markkinajohtaja kyseisten autojen käsittäessä lähes 25 prosenttia yhtiön kokonaismyynnistä Euroopassa.

Volvo lanseeraa seuraavan viiden vuoden aikana useita täyssähköautoja. Yhtiön tavoitteena on, että täyssähköautot käsittävät 50 prosenttia yhtiön kansainvälisestä myynnistä vuoteen 2025 mennessä loppujen autojen ollessa hybridejä. Volvon ensimmäisen täyssähköauton, XC40 Recharge P8:n, tuotanto käynnistyy myöhemmin tänä vuonna Belgian Gentissä.

Kaikista nykymalliston Volvo-malleista – XC40:stä 60-sarjaan ja yhtiön lippulaivamalliin, suureen XC90:een – on saatavana Recharge-versio. Volvo on ainoa autonvalmistaja, jolla on tarjota lataushybridiversio jokaisesta mallistaan.

Tänään ilmoitetut Volvo On Call -päivitykset perustuvat asiakaspalautteeseen, ja Volvo jatkaa alustan kehitystä suunnittelemalla palvelua asiakkaiden toiveiden ympärille.* Ehdot vaihtelevat markkina-alueen mukaan. Katso Volvon verkkosivuilta lisätietoja oman maasi tarjouksesta.

 

9.7.2020 

Volvo Car Finland 
Tiedotuspäällikkö Mia Pelttari
[email protected], puh. 0400-441117 
Korkearesoluutioisia kuvia, videoita: www.media.volvocars.com
Kaikki videot löytyvät täältä
www.volvocars.fi
www.linkedin.com/company/volvo-car-finland/