Volvo Ocean Race täyteen vauhtiin

24. lokakuu 2014

Kahdestoista Volvo Ocean Race purjehdus maailman ympäri pääsee täyteen vauhtiin viikon kuluttua. Seitsemän venettä lähtee matkaan Alicantesta, Espanjasta lauantaina 11. päivä lokakuuta. Ne vierailevat matkansa aikana 11 satamassa viidellä eri mantereella. Kilpailu päättyy Volvon kotikaupunkiin Göteborgiin kesäkuussa 2015. Maaliin päästäkseen miehistöjen on purjehdittava 38 739 meripeninkulmaa maailman ympäri äärimmäisissä olosuhteissa.

Volvo Car Groupille vuosien 2014-15 Volvo Ocean Race muodostaa luonnollisen yhteyden yhtiön kansainväliseen merkkistrategiaan ja “Sinulle suunniteltu” -filosofiaan. Sama ihmiskeskeinen lähestymistapa muotoiluun, turvallisuuteen, tekniikkaan ja ympäristöystävällisyyteen näkyy sekä purjehduskilpailussa että Volvo-merkin kehityksessä.
- Volvolla kaikki – turvallisuudesta teknisiin innovaatioihin – saa alkunsa ihmisistä. Volvo Ocean Race tarjoaa meille erinomaisen tilaisuuden muodostaa suhteita ihmisten kanssa eri puolilla maailmaa. Kilpailu itsessään on uskomaton koitos, joka vaatii intohimoa, keskittymistä ja tiimityötä
- samoja tunteita ja ominaisuuksia, jotka kuvastuvat autoissamme, kertoo Volvon pääjohtaja Håkan Samuelsson.

Uusi venetyyppi
Kilpailun uudet purjeveneet korostavat ihmiskeskeistä lähestymistapaa. Volvo Ocean 65 on radikaali, suorituskykyinen ja kestävä maailmanluokan purjealus. Seitsemästä veneestä koostuva Volvo Ocean 65 -laivasto on yhdenmukainen. Kaikki veneet on valmistettu samojen tarkasti kontrolloitujen suunnitelmien ja marginaalien mukaan. Tämän seurauksena erot merellä syntyvät miehistöjen taidoista, strategiasta ja yhteistyökyvystä.
Volvon ydinarvot turvallisuus, korkea laatu ja ympäristöystävällisyys näkyvät luonnollisesti Volvo Ocean Racessa. Uusi Volvo Ocean 65-vene sisältää useita innovaatioita, jotka yhdessä tekevät siitä nopeamman mutta myös kestävämmän ääriolosuhteissa. Tuulikäyttöisten alusten turvallisuus on ensisijaisen tärkeää. Sama ajattelutapa on kuvastanut Volvo-autoja jo yhtiön perustamisvuodesta 1927 lähtien.

Volvo Ocean Race Edition
Volvo juhlistaa kilpailua uudella, purjehduksesta innoituksensa saaneella erikoismallistolla. Viidennen sukupolven Volvo Ocean Race Edition sisältää Volvo V40-, V40 Cross Country-, V60- ja XC60-mallit. Mallisto lanseerattiin vuoden 2014 Geneven autonäyttelyssä.
Volvo Ocean Race tarjoaa Volvolle merkittäviä liiketoimintamahdollisuuksia. Jokaisen sataman kisakylään pystytettävä, Volvo-yhtiöiden juhlateltta tarjoaa yleisölle ja yritysvieraille sisäpiirin tietoa Volvo-merkistä ja -tuotteista. Vuosien 2014-15 kilpailun kohokohta on täysin uusi Volvo XC90. Tämä premium-luokan SUV on kilpailun aikana esillä satamissa, joissa Volvo esittelee sen monipuolista tekniikkaa ja turvallisuutta.
Volvo Ocean Race on voimakas työkalu liikesuhteiden rakentamiseen ja
vahvistamiseen. Etappisatamat tarjoavat nykyisille ja tuleville asiakkaille, jälleenmyyjille, yhteistyökumppaneille ja median edustajille ainutlaatuisen ympäristön olla vuorovaikutuksessa Volvon kanssa. Kilpailukohtaisilla markkinointikampanjoilla ja digitaalisella viestinnällä saavutetaan entistä suurempi yleisö.                                                                                                                                                                                    

Kansainvälistä näkyvyyttä
Volvo Ocean Race saa valtavaa medianäkyvyyttä ympäri maailmaa. Se on huippuammattilaisten kilpailu, jossa miehistöt kamppailevat toisiaan ja olosuhteita vastaan edistyksellisillä aluksilla valtamerten halki. Miljoonat fanit pääsevät seuraamaan koitoksen tapahtumia. Veneiden kamerat ja hienostuneet viestintäratkaisut välittävät jokaisen yksityiskohdan televisioon, tietokoneisiin ja mobiililaitteisiin. Lisäksi sadattuhannet ihmiset vierailevat kisakylissä etappisatamissa. He pääsevät näkemään toimintaa paikan päällä, saavat tietoa Volvosta ja nauttivat monipuolisesta viihteestä.
Vuosien 2011-12 kilpailua seurasi televisiosta peräti 1,55 miljardia katsojaa, ja kisakylissä vieraili yhteensä 2,9 miljoonaa ihmistä. Lisäksi miljoonat seurasivat kilpailun tapahtumia digitaalisten kanavien kautta.
Vuosien 2014-15 Volvo Ocean Raceen on ilmoittautunut seitsemän miehistöä: Team SCA (Ruotsi), Abu Dhabi Ocean Racing (Yhdistyneet arabiemiirikunnat), Dongfeng Race Team (Kiina), Team Brunel (Hollanti), Team Alvimedica (USA ja Turkki), MAPFRE (Espanja) sekä Team Vestas Wind (Tanska).
Kilpailu käynnistyy 4. lokakuuta lokakuuta satamapurjehduksella Alicantessa, Espanjassa. Ensimmäinen valtamerietappi käynnistyy 11. päivä lokakuuta. Miehistöt lähtevät Alicantesta ja purjehtivat noin 6 487 meripeninkulmaa Kapkaupunkiin, Etelä-Afrikkaan. 
Seuraavia pysähdyspaikkoja ovat Abu Dhabi (UAE), Sanya (Kiina), Auckland (Uusi-Seelanti), Itajaí (Brasilia), Newport (Rhode Island, USA), Lissabon (Portugali) ja Lorient (Ranska). Maaliviiva häämöttää Volvon kotikaupungissa Göteborgissa, Ruotsissa.

Virtuaalikilpailu netissä
Kilpailun ympärille on rakennettu myös erittäin suosittu virtuaalipurjehdus. Mobiililaitteilla peliin voi osallistua vaikka kotisohvalta käsin, purjehtia samaa reittiä ja navigoida samoilla säätiedotteilla kun oikeassa purjehduksessa. Parhaille on luvassa upeita palkintoja, mm. matkoja etappisatamiin. Pelin löytää www.volvooceanrace.com/game -sivustolta. Purjehduksen ja veneilyn erikoislehti Pro Sail Magazine järjestää yhteistyössä Volvo Car Finlandin kanssa oman kilpailunsa kaikille suomalaislipun alle rekisteröityneille veneille.
- Seuraamme kilpailua osuus osuudelta nettiversiossamme prosail.fi -sivustolla ja jaamme jokaisen osuuden parhaille aiheeseen liittyviä palkintoja, sanoo Pro Sail Magazinen päätoimittaja Mika Lehtinen.
Edellisessä Volvo Ocean Race -kilpailussa suomalainen Mikael Nyberg voitti pelaamalla matkan Uuteen Seelantiin, Aucklandiin. Peliin voi tulla mukaan ja osallistua myös vaikka myöhästyisi ensimmäiseltä osuudelta. Edelliseen kilpailuun osallistui yli 200.000 pelaajaa ympäri maailman.

4.10.2014
Lisätietoja Volvo Car Finland, tiedotusjohtaja Thomas Hallbäck, [email protected] puh. 09-5044 5325
Mediatietoja Volvo Ocean Race -kilpailusta:
www.press.volvooceanrace.com
Korkearesoluutiokuvia ja videoita voi ladata osoitteesta:
www.images.volvooceanrace.com