Volvo, Lemminkäinen ja Ensto yhteistyöhön sähköauton latauksessa

25. helmikuu 2013

Volvo, Lemminkäinen ja Ensto ovat käynnistäneet yhteistyön sähköauton latauksessa. Volvo tuo markkinoille V60 Plug-in Hybrid -auton, ladattavan diesel-hybridin vuoden 2013 alussa. Turvallisen ja helpon latauksen varmistamiseksi käynnistettiin yhteistyö, jossa Ensto valmistaa tuotteet sähköauton lataukseen ja Lemminkäinen vastaa sähköverkon tarkastuksesta, latauspisteiden asennuksesta ja huollosta. 

Volvon V60 Plug-in Hybrid on markkinoiden ensimmäinen ladattava diesel-hybridi. Sen ajomatka pelkällä sähköllä on noin 50 km, mikä riittää varsin monelle tavallisen arjen ajoihin. Kun autoa käytetään vain sähköllä, ovat polttoaineen kulutus ja hiilidioksidipäästöt tasan nolla. Sähkömoottorin tukena oleva dieselmoottori on myös erittäin taloudellinen ja varmistaa samalla autolle pidemmän toimintasäteen, jopa 900 km. Akuston lataus tyhjästä täyteen kestää lataustavasta riippuen 3,5 - 7 tuntia. 
- Olemme aloittaneet uuden aikakauden autoilussa, kertoo Kari Joronen, Volvon Teknisen Palvelun markkinointipäällikkö.
- Ladattavat hybridit ovat ensimmäinen askel kohti sähköistä liikkumista, jonka uskomme olevan arkipäivää tulevaisuudessa. Sähköautoilu asettaa uudenlaisia vaatimuksia niin autoliikkeiden toiminnalle kuin kuljettajillekin. Turvallisuus on Volvon peruslupaus ja haluamme varmistaa sähköautoilun turvallisuuden sen kaikilla osa-alueilla. Siksi loimme yhteistyömallin Lemminkäisen ja Enston kanssa.

Volvo Health Check
Lemminkäinen vastaa yhteistyömallissa kiinteistöjen latausinfrastruktuurin toimivuudesta, latauspisteiden asennuksesta ja niiden huollosta 24/7. Kaikille Volvo V60 Plug-in Hybrid -auton ostajille tarjotaan mahdollisuus veloituksettomaan Volvo Health Check -palveluun.  Siinä Lemminkäinen tarkastaa kiinteistön sähköverkon ja sen toimivuuden, suosittelee parasta lataustapaa ja tarvittaessa asentaa vaadittavat latauspisteet. 
-Yhteistyön myötä voimme tarjota sähköautojen latausjärjestelmiin liittyvää
asiantuntemustamme yhä laajemmalle asiakaskunnalle ja vahvistaa asemaamme nopeasti kasvavilla sähköautoilumarkkinoilla, kertoo talotekniikan kehitysjohtaja Timo Kankkunen Lemminkäiseltä.

Ensto Chago-latauspisteet
Ensto on suunnitellut ja valmistanut Volvolle soveltuvat brändätyt lataustuotteet. Ensto Chago-latauspisteet on suunniteltu sähköauton vaivattomaan ja turvalliseen lataukseen, niin kotitalouksissa kuin julkisilla paikoillakin. Ensto Chago -tuoteperhe sisältää ratkaisut sekä normaaliin että nopeaan lataukseen.
-Alan toimijoiden yhteistyön myötä lisääntyvä asiantuntemus edesauttaa sähköisen liikenteen yleistymistä ja on siten myös meille ensiarvoisen tärkeää. Tuotteiden, tiedon ja palvelujen hyvä saatavuus madaltaa kynnystä sähköautoon siirtymiseen, sanoo Enston sähköauton latausratkaisujen johtaja Allan Ahlgren.

1.2.2013
Lisätietoja: Volvo Auto
Tiedotusjohtaja Thomas Hallbäck, [email protected], puh. 09-5044 5325
www.media.volvocars.com
www.volvocars.fi
www.volvooceanrace.com
www.volvoingolf.com

Tämän lehdistötiedotteen kuvaukset ja tiedot koskevat Volvo Carsin kansainvälistä mallistoa. Kuvatut ominaisuudet voivat olla lisävarusteita. Ajoneuvojen tekniset tiedot voivat vaihdella maakohtaisesti ja muuttua ilman erillistä ilmoitusta.