Volvo julkistaa Volvo XC40 Recharge -sähköauton osana uutta sähköistettyä automallistoa

Volvo julkistaa Volvo XC40 Recharge -sähköauton osana uutta sähköistettyä automallistoa
17. lokakuu 2019

Volvon asiakkaiden tarvitsee tulevaisuudessa vastata yhteen perimmäiseen kysymykseen: haluatko uuden Volvon johdon kanssa vain ilman? Volvo esittelee tänään XC40 Recharge -mallin, joka on yhtiön ensimmäinen täyssähköauto ja ensimmäinen tuote täysin uudessa Recharge-mallistossa.

XC40 Recharge -sähköauto perustuu palkittuun ja erittäin suosittuun kompaktiin XC40-malliin, ja se on ensimmäinen Volvon täyssähköauto. Se on Volvolle todellinen merkkipaalu, joka sisältää myös täysin uuden Android-pohjaisen tieto- ja viihdejärjestelmän.

Volvo julkistaa seuraavan viiden vuoden aikana täyssähköauton joka vuosi ja tavoittelee täyssähköautoille 50 prosentin osuutta kokonaismyynnistä vuoteen 2025 mennessä loppujen autojen ollessa hybridejä. Recharge on kattotermi kaikille ladattaville Volvoille, jotka ovat joko täyssähköautoja tai lataushybridejä.

Volvon asiakkailta kysytään verkkosivuilla vuoden 2020 alkupuolelta lähtien, haluavatko he Volvo Recharge -auton vai eivät. Volvo kannustaa kuljettajia sähköiseen ajamiseen tarjoamalla jokaisen Recharge-lataushybridimallin yhteydessä vuoden ilmaiset sähköt. Hyvitys maksetaan keskimääräisen sähkönhinnan mukaan.

 – Olemme sanoneet tämän jo monta kertaa aikaisemmin: Volvon tulevaisuus on sähköinen. Tänään otamme suuren askeleen eteenpäin julkaisemalla XC40-täyssähköauton ja Recharge-malliston, kertoo Volvon pääjohtaja Håkan Samuelsson.

XC40 Recharge -sähköauto on kaikkea, mitä Volvolta voi odottaa, minkä lisäksi se käyttää huippuluokan täysin sähköistä nelivetovoimansiirtoa, joka tarjoaa toimintasäteeksi yli 400 km (WLTP) yhdellä latauksella. Tehoa auto tuottaa 408 hv. Akku latautuu 80 prosenttiin 40 minuutissa pikalatausjärjestelmässä.

Android-pohjainen tieto- ja viihdejärjestelmä on täysin integroitu Volvon On Callin kanssa, joka on yhtiön yhdistettyjen palvelujen käyttöalusta. Lataushybridiautojen kuljettajat voivat Volvo On Call -sovelluksella tarkkailla, kuinka paljon he ajavat pelkällä sähkövoimalla.

Volvo vastaa Recharge-autojen odotettuun kysyntään kolminkertaistamalla sähköistettyjen autojen tuotantokapasiteetin ja laatii ensi vuodesta alkaen Designer’s Choice -valikoiman suosittuja Recharge-malleja, mikä mahdollistaa huomattavasti lyhyemmät toimitusajat. Volvo tavoittelee lataushybridiautoille 20 prosentin osuutta kokonaismyynnistä vuonna 2020.

Jokainen Volvo -malliston auto sisältää Recharge-vaihtoehdon, kompaktista XC40-mallista 60-sarjan autoihin ja XC90-lippulaivamalliin. Volvo on ainoa autonvalmistaja, joka tarjoaa lataushybridiversion jokaisesta mallistaan.

XC40 Recharge -sähköauto ja Recharge-mallisto ovat todisteita yhtiön uudesta kunnianhimoisesta toimintasuunnitelmasta, joka julkistettiin tänään. Se esittelee konkreettisia toimenpiteitä, jotka ovat yhteneväisiä Pariisin ilmastosopimuksen kanssa ja tukevat Volvon tavoitetta tulla ilmastoneutraaliksi yhtiöksi vuoteen 2040 mennessä. Lue lisää Volvon ilmastosuunnitelmasta täällä.

Uusi Volvo XC40 Recharge -sähköauto saapuu Suomeen vuoden 2020 lopulla. Auto on mallimerkinnältään P8 AWD R-Design, ja se on nelivetoinen. XC40 Recharge -sähköauton hinta on alkaen 62 593 €. Ennakkovarauksia voi tehdä lähimmällä Volvo -jälleenmyyjällä.