Volvo EX90 antaa virtaa elämääsi

Volvo EX90 antaa virtaa elämääsi
6. lokakuu 2022

Koska yhteiskunta on sähköistymässä ja autoilla on keskeinen rooli vihreässä siirtymässä, sähkön kasvava kysyntä voi kuormittaa sähköverkkoa merkittävästi.

Me uskomme, että kaksisuuntaisen latauksen ansiosta sähköautoilla on potentiaalia helpottaa tätä kuormitusta. Ne voivat auttaa tuottamaan virtaa elämäsi eri osa-alueille liikkumisen lisäksi, kuten ruoanlaittoon, sähkötyökaluille tai musiikkijärjestelmille.

Video katsottavissa täällä.

Ensimmäinen Volvo kaksisuuntaisella latauksella

Tuleva täyssähköinen Volvo EX90, joka esitellään 9. marraskuuta, on ensimmäinen Volvo, jossa on valmius kaksisuuntaiseen lataamiseen.

Kaksisuuntainen lataus on aluksi saatavilla valituilla markkinoilla, ja sillä on potentiaalia tehdä energiankäytöstä edullisempaa, tehokkaampaa ja kestävämpää.

Yhdessä Volvo Cars -sovellukseen tulossa olevien älylatausominaisuuksien kanssa Volvo EX90 antaa sinun ladata autoasi sähköverkosta, kun sähkö on edullisinta – mikä tarkoittaa, että uusiutuvien lähteiden osuus on energiayhdistelmässä suurempi – ja säästää sitten tätä varastoitua energiaa myöhempää käyttöä varten.

Kun Volvo EX90:n kaksisuuntainen lataus on käytettävissä, voit tuottaa sillä virtaa kotiisi sekä monille eri sähkölaitteille.

“Volvo EX90 antaa virtaa elämääsi”, sanoo sähköistämisekosysteemin johtaja Olivier Loedel. “Voit käyttää auton akkua monin tavoin ja esimerkiksi ladata sähköpolkupyörää tai valmistaa ulkona ruokaa viikonlopun telttaretkillä. Se voi antaa virtaa jopa kodillesi päivän kalliiden huipputuntien aikana.”

Autosi pystyy lataamaan kodinkoneita ja muita laitteita, minkä lisäksi se voi tarjota auttavan käden ja antaa virtaa muille yhteensopiville Volvoille. Ja jos omasta autostasi on loppumassa varaus, voit ottaa apua vastaan toisilta Volvo-kuljettajilta.

Koko latausprosessi on automaattinen, ja sitä hallitaan Volvo Cars -sovelluksen älylataustoiminnoilla. Algoritmi varmistaa, että akkua ladataan ja puretaan rajoitetusti, millä ehkäistään akun kapasiteetin heikkenemistä.

Sähköverkon tuolla puolen

Kunkin energiamarkkinan sääntöjen mukaan asiakkaat voivat kaksisuuntaista latausta käyttämällä tukea sähköverkkoa eri tavoin. Tätä voisi olla energian ottaminen aikana, jolloin uusiutuvaa energiaa on paljon käytettävissä, tai energian myyminen huipputuntien aikana, kun sähköntarve on suurempi. Jos useimmissa autoissa on tämä toiminto tulevaisuudessa, sähköverkko voi olla paremmin tasapainossa. Tämä voi lisätä verkon yleistä kestävyyttä ja vähentää energiajätettä uusiutuvista lähteistä aikana, jolloin tuotanto ylittää kysynnän.

Kuvittele tällainen tilanne: Tulet kotiin töistä ja akussa on jäljellä paljon energiaa, joka ladattiin aikaisemmin edullisemmalla ja puhtaammalla sähköllä. Illalla autosi voidaan kytkeä sähköverkkoon, ja se voi vapauttaa energiaa, kun sähkönhinta on korkeampi. Koska energia on yleensä edullisempaa, kun ilmastoneutraalien lähteiden osuus on suurempi, tämä energiansiirto voi säästää sähkölaskussa ja palauttaa samalla puhtaampaa energiaa takaisin verkkoon.

“Uskomme tulevaisuuteen, jossa asiakkaamme voivat tukea sähköverkkoja tätä teknologiaa käyttämällä ja sähkönkäyttö on tehokkaampaa ja kestävämpää jokapäiväisessä elämässä”, Olivier Loedel sanoo.

Tarjoamme kaksisuuntaiseen lataukseen tarvittavan laitteiston, mukaan lukien kehittyneen seinäpistorasian ja kodin energianhallintajärjestelmän. Saataville tulee myös muita tarvikkeita, kuten kodinkoneiden sovitinpistokkeita ja kaapeleita toisten autojen lataamista varten.

Ehdot

  • Kuvatut tulevat teknologiat ja ominaisuudet voivat muuttua. Ominaisuuksia ei ehkä ole saatavilla kaikilla markkinoilla eikä vakiona kaikilla markkinoilla kaikissa malleissa.
  • Kaksisuuntainen lataus on aluksi saatavilla valituilla markkinoilla. Tutkimme parhaillaan, mitä vaihtoehtoja voimme tarjota eri markkinoilla.
  • Varustamme Volvo EX90 -mallin tarvittavalla laitteistolla sähköverkon tukemista varten ja arvioimme parhaillaan, millä markkinoilla ratkaisua voi tarjota asiakkaille.

6.10.2022 

Volvo Car Finland