Volvo ensimmäinen autonvalmistaja, joka lanseeraa auton ilman avainta

22. helmikuu 2016

Vuosikymmenien ajan kuljettajat ovat tottuneet käyttämään ja ajamaan autoja fyysisillä avaimilla. Mutta nyt tähän tulee muutos. Autoteollisuutta mullistavassa ratkaisussa Volvo aikoo ensimmäisenä autonvalmistajana tarjota asiakkailleen autoja ilman avaimia vuodesta 2017 lähtien.

Volvon asiakkaille tarjotaan älypuhelinsovellusta, joka korvaa fyysisen avaimen digitaalisella avaimella.
Innovatiivinen Bluetooth-pohjainen digitaaliavaintekniikka antaa Volvon asiakkaille enemmän joustavuutta ja uusia tapoja käyttää ja jakaa autoja.
Uuden Volvo -sovelluksen digitaalisella avaimella voi tehdä samoja asioita kuin fyysiselläkin avaimella. Sillä voi mm. lukita ja avata ovet ja takaluukun ja käynnistää moottorin.

Uusi tekniikka tarjoaa asiakkaille myös mahdollisuuden vastaanottaa sovelluksessa useampia digitaalisia avaimia, minkä ansiosta he voivat
käyttää eri Volvo -autoja eri paikoissa tilanteen mukaan.
Sovellusta käyttämällä ihmiset voisivat esimerkiksi varata ja maksaa vuokra-auton missä päin maailmaa tahansa ja saada digitaalisen autonavaimen suoraan puhelimeen. Vuokraamolle saavuttuaan asiakas voi paikantaa auton GPS:n avulla, avata lukituksen ja lähteä matkaan. Näin hän välttyy turhauttavalta jonottamiselta esimerkiksi lentokenttien vuokraamotiskeillä.
Volvon digitaalisen avaimen ansiosta auton jakamisesta tulee yksinkertaista ja kätevää. Volvon omistajat voivat lähettää digitaalisen avaimen toisille ihmisille älypuhelimen välityksellä, jotta perheenjäsenet, ystävät tai työtoverit voivat käyttää autoa.

– Me Volvolla keskitymme tekniikkaan, joka tekee asiakkaiden elämästä helpompaa ja säästää aikaa. Liikkumistarpeet kehittyvät, ja asiakkaamme odottavat, että auton käyttäminen on mutkatonta. Innovatiivisella digitaaliavaintekniikalla on potentiaalia muuttaa Volvojen käyttötapaa jakakamista. Sen sijaan, että auto seisoo käyttämättömänä koko päivän pysäköintialueella, sitä voi käyttää useammin ja tehokkaammin omistajan toiveiden mukaan, kertoo Volvon tuotestrategian ja ajoneuvolinjahallinnon johtaja Henrik Green.

Volvo testaa tekniikkaa vuoden 2016 keväällä yhdessä autojen jakamiseen erikoistuneen Sunfleetyrityksen kanssa, joka sijaitsee Göteborgin lentokentällä Ruotsissa. Vuonna 2017 uusi digitaaliavaintekniikka asennetaan rajalliseen määrään kaupallisesti saatavilla olevia autoja.
– Jaettuun avaintekniikkaan liittyy luonnollisesti monia kysymyksiä. Tutkimme kiinnostuneena, kuinka tätä tekniikkaa voisi käyttää tulevaisuudessa, ja olemme avoimia tuoreille ajatuksille, lisää Volvon uusien autojen erikoistuotteiden johtaja Martin Rosenqvist.

Volvo on uusien digitaaliavainsovellusten pioneeri. Vuonna 2015 ruotsalainen premium-autojen valmistaja lanseerasi maailman ensimmäisen sovelluksen, jonka avulla kauppa voi toimittaa verkko-ostokset suoraan asiakkaan autoon kertakäyttöistä digitaaliavainta käyttämällä. Nyt digitaaliavaintekniikka tulee myös asiakkaiden saataville.
Fyysisiä avaimia tarjotaan jatkossakin asiakkaille, jotka haluavat niitä. Volvon innovatiivinen avaimettoman auton tekniikka esitellään ensimmäisen kerran Mobile World Congress 2016 -tapahtumassa (22.-25.helmikuuta) Barcelonassa Ericssonin osastolla.

19.2.2016

Lisätietoja: Volvo Car Finland Oy Ab
Tiedotusjohtaja Thomas Hallbäck, [email protected], puh. 09-5044 5325

Korkearesoluutioisia kuvia, videoita: www.media.volvocars.com
www.volvocars.fi
www.volvooceanrace.com