Volvo Carsin uuden sukupolven turvaistuimet yhdistävät

8. kesäkuu 2016

Volvo on ensimmäinen autonvalmistaja, joka on aktiivisesti testannut lasten turvaistuimia törmäystesteissä jo 1960-luvun alkupuolelta lähtien. Nyt se esittelee kolme uutta turvaistuinta, joissa on painotettu turvallisuuden lisäksi muotoilua, mukavuutta ja käytännöllisyyttä.

Volvo on lapsiturvallisuuden pioneeri, jonka saavutuksia turvaistuinten kehityksessä, testauksessa, asennuksessa ja ohjeistuksessa ei voi kiistää.
– Ymmärrämme, että monet pitävät lapsiturvallisuutta autoissa monimutkaisena ja joskus sekavanakin asiana. Olemme keskittyneet jo vuosien ajan selkeään opastukseen turvaistuinten käytössä ja asennuksessa, kertoo Volvon turvallisuuskeskuksen tekninen asiantuntija Lotta Jakobsson.
On yksi asia opettaa aikuisia asentamaan turvaistuin ja toinen saada lapsi pysymään siinä – erityisesti, kun hän kasvaa isommaksi.
– Keskitymme varmistamaan, että lapset matkustavat autossa mahdollisimman turvallisesti kokonsa ja ikänsä mukaan. Tämä tarkoittaa selkä menosuuntaan päin matkustamista vähintään 3- 4-vuotiaaksi ja sen jälkeen turvakorokkeen käyttöä, kunnes lapsi on 140 cm pitkä. Turvallisuusetuja ei voi kiistää, mutta silti monet vanhemmat antavat lapsensa istua kasvotmenosuuntaan päin liian varhain. Yhdeksi syyksi tähän väitetään mukavuutta – lapsi valittaa, että jalkatilaa on liian vähän tai istuimen verhoilu on liian kuuma, Lotta Jakobsson sanoo.
Volvon uuden sukupolven turvaistuimet on valmistettu paremmin hengittävästä ja mukavasta verhoilusta, joka koostuu 80-prosenttisesta villakankaasta, joka tekee istuimesta sileämmän, erittäin kestävän ja miellyttävämmän sekä kuumissa että kylmissä olosuhteissa. Istuimissa on myös ohuempi muotoilu, joka lisää jalkatilaa ja yleistä mukavuutta.
– Uskomme, että lapset istuvat uudessa selkä menosuuntaan asennettavassa turvaistuimessamme mukavammin ja että tämä rohkaisee vanhempia pitämään lapset selkä menosuuntaan päin autossa pidempään. Tällä on suora vaikutus yleiseen lapsiturvallisuuteen, ja se tukee visiotamme, jonka mukaan kukaan ei menehdy tai loukkaannu vakavasti uudessa Volvo - autossa vuoden 2020 jälkeen, Lotta Jakobsson lisää.
Uudet istuimet on suunniteltu eri-ikäisille ja -kokoisille lapsille: Selkä menosuuntaan asennettava turvakaukalo (enintään 13 kg tai 9 kuukautta)
Selkä menosuuntaan asennettava turvaistuin 9 kk - 6 vuotta vanhoille lapsille (Volvon suositus vähintään 3-4 vuotta)
Kasvot menosuuntaan asennettava turvakoroke lapsille, jotka eivät enää mahdu turvaistuimeen (3-10-vuotiaat)
Volvo painottaa jatkossakin selkä menosuuntaan päin matkustamisen tärkeyttä.
Uudet istuimet on kehitetty yhdessä maailman johtaviin turvaistuinvalmistajiin kuuluvan Britax- Römerin kanssa, ja ne on testattu Volvon turvallisuuskeskuksessa Göteborgissa, Ruotsissa. Ne tulevat myyntiin kesällä.

11.5.2016

Lisätietoja: Volvo Car Finland Oy Ab
Tiedotusjohtaja Thomas Hallbäck, [email protected], puh. 09-5044 5325

Korkearesoluutioisia kuvia, videoita: www.media.volvocars.com

www.volvocars.fi
www.volvooceanrace.com
www.volvoingolf.com