Volvo Carsin täysin uusi XC90 on maailman tehokkain ja puhtain SUV-malli

25. heinäkuu 2014

- Neliveto, seitsemän istuinpaikkaa ja erittäin vähäiset päästöt (noin 60 g/km)
-
Jopa 400 hv tehoa ja 640 Nm vääntöä
-
Uusi Volvon kehittämä Twin Engine -tekniikka

Volvon täysin uusi XC90-malli tarjoaa verrattoman yhdistelmän tehoa ja taloudellisuutta, kun se julkaistaan myöhemmin tänä vuonna. Nelivetoinen seitsemällä istuinpaikalla varustettu auto kehittää tehoa jopa 400 hevosvoimaa, mutta sen hiilidioksidipäästöt (CO2) ovat vain noin 60 g/km (NEDC-ajosykli). Tämäntasoista tehoa näin puhtaasti tarjoava SUV-malli on ensimmäinen laatuaan maailmassa.

-Täysin uuden XC90:n tarjoamaan ajokokemukseen ei ole tehty kompromisseja. Aikaisemmin piti valita joko suuri teho tai vähäiset CO2-päästöt, mutta uuden XC90:n kanssa voit saada molemmat, kertoo Volvon tutkimus-ja kehitystyön johtaja Peter Mertens. Uusi XC90-mallisto sisältää valikoiman Drive E-moottoreita, joista jokainen tarjoaa upean yhdistelmän suorituskykyä ja taloudellisuutta. Drive E-moottorimalliston yhteinen piirre on, että kaikki voimanlähteet ovat nelisylinterisiä. -Olemme uusilla Drive E-voimansiirroilla kehittäneet valikoiman älykkäitä bensiini-ja dieselmoottoreita, joiden tehokäyrät tarjoavat jännittävää ajettavuutta ja samalla maailmanluokan taloudellisuutta. Kun uudessa XC90:ssä on seitsemän ihmistä, hiilidioksidipäästöt henkilöä ja kilometriä kohti ovat hämmästyttävän alhaiset, Mertens lisää. Täysin uuden XC90-mallin vähäiset CO2-päästöt korostavat Volvon vahvaa asemaa ympäristöystävällisten tekniikoiden tuottajana. Euroopan autoteollisuusjärjestön ACEAn valvomien lukujen mukaan Volvo vähensi vuosien 2012 ja 2013 välisenä aikana mallistonsa keskimääräisiä päästöjä johtavat 8,4 prosenttia.

Twin Engine -tekniikka
Volvon nelisylinterinen moottori tarjoaa huomattavasti suuremmalle voimanlähteelle ominaistaajonautintoa, mutta tekee sen huomattavasti taloudellisemmin ja puhtaammin. Drive E-moottoritesitellään asteittain Volvon koko mallistossa. Täysin uuden XC90-malliston kärkinimi on TwinEngine -versio, joka kantaa tunnusta T8. Kyseessä on sähköauton, hybridiajoneuvon jahuipputehokkaan auton yhdistelmä.Tavallinen ajaminen tapahtuu oletushybriditilassa. Se käyttää kaksilitraista nelisylinteristä ahdettuaDrive E-bensiinimoottoria, joka pyörittää etupyöriä, ja 80 hevosvoiman (60 kW) sähkömoottoria,joka pyörittää takapyöriä.Mekaaninen ahdin huolehtii ala-alueen tehosta ja väännöstä ja antaa moottorille suuren, vapaastihengittävän voimanlähteen tuntuman. Turboahdin puuttuu peliin ilmavirtauksen kasvaessa.Takapyörien sähkömoottori tarjoaa välitöntä vääntöä.Napin painalluksella kuljettaja voi kaupungissa vaihtaa hiljaiseen ja päästöttömään sähkötilaan,jonka toimintasäde on noin 40 kilometriä. Ja hän voi jälleen halutessaan palata bensiini-jasähkömoottorin yhteistilaan, jonka yhdistetty teho on noin 400 hevosvoimaa ja vääntö 640 Nm.

Täysi valikoima muita moottorivaihtoehtoja
Volvo XC90 -mallisto sisältää myös D5-kaksoisturbodieselmoottorin (225 hv, 470 Nm, luokkansamatalin kulutus noin 6 l/100 km) ja D4-turbodieselin (190 hv, 400 Nm ja noin 5 l/100 km).

Mallisto sisältää lisäksi kaksi muuta bensiinimoottorivaihtoehtoa. Ensimmäinen niistä on T6­turbomoottori, joka käyttää mekaanista ahdinta ja turboahdinta ja kehittää tehoa 320 hv ja vääntöä 400 Nm. Tarjolla on myös T5-moottori, joka kehittää 254 hv tehoa ja 350 Nm vääntöä. Suorituskyvyn ja taloudellisuuden suhteen ei ole tehty kompromisseja, minkä lisäksi Volvon skaalautuva alusta-arkkitehtuuri (SPA) mahdollistaa entistä mukautumiskykyisemmät sisätilat. Muilla autonvalmistajilla on ollut ongelmia yhdistää akusto ylellisiin ja runsaisiin sisätiloihin, mutta Volvo on löytänyt tähän ratkaisun. -Uusi SPA-tekniikkamme on suunniteltu alusta alkaen hyödyntämään sähkötekniikoita. Niinpä kaksoismoottoriratkaisu ei rajoita tavara-tai matkustustilaa, Peter Mertens sanoo.

TIETOJA TOIMITTAJILLE
Täysin uusi XC90
Alkuperäinen XC90-malli lanseerattiin vuonna 2002, ja se mullisti koko SUV-segmentin tilavuuden,mukautumiskyvyn ja turvallisuuden yhdistelmällään. Siitä tuli kansainvälinen myyntimenestys.Myös täysin uuden XC90-mallin odotetaan uudistavan markkinasegmenttiään.Uusi XC90 on ensimmäinen Volvo, joka käyttää yhtiön skaalautuvaa alusta-arkkitehtuuria (SPA).Tekniikka tarjoaa huomattavasti enemmän suunnittelumahdollisuuksia, parantaa ajettavuutta jamahdollistaa uusien turvallisuusominaisuuksien ja yhteystekniikoiden käytön. Samalla sisätiloistasaadaan entistä runsaammat.Lisätietoja täysin uudesta XC90-mallista, kuvineen ja videoineen, löytyy mediapaketissa verkossa
Volvo Carsin kansainvälisessä uutishuoneessa

8.7.2014

Lisätietoja: Volvo Car Finland Tiedotusjohtaja Thomas Hallbäck, [email protected], puh. 09-5044 5325 Korkearesoluutisia kuvia, videoita: www.media.volvocars.com
www.volvocars.fi
https://twitter.com/volvocarsnews
www.volvooceanrace.com
www.volvoingolf.com
Tämän lehdistötiedotteen kuvaukset ja tiedot koskevat Volvo Carsin kansainvälistä mallistoa. Kuvatut ominaisuudet voivat olla lisävarusteita. Ajoneuvojen tekniset tiedot voivat vaihdella maakohtaisesti ja muuttua ilman erillistä ilmoitusta.