Volvo Carsin suosittu XC60-malli on nyt entistä älykkäämpi

Volvo Carsin suosittu XC60-malli on nyt entistä älykkäämpi
16. maaliskuu 2021

Uuden sukupolven tieto- ja viihdejärjestelmä tarjoaa asiakkaille monipuolisia muokkausmahdollisuuksia ja yhteystoimintoja. Täysin uusi Digital Services -paketti sisältää vielä enemmän ominaisuuksia.

Digital Services -paketti on portti Googlen sovelluksiin ja palveluihin. Se tarjoaa handsfree-toimintoja Google Assistantin avulla, luokkansa parhaat navigointitoiminnot Google Mapsissa sekä laajan valikoiman sovelluksia Google Playn kautta.

Valitsemalla Digital Services -paketin asiakkaat saavat käyttöönsä kaikki sen sisältämät palvelut ja ominaisuudet. Palvelujen tarvitsema laitteisto on jo valmiina autossa, ja tarvittava tietoliikenne sisältyy pakettiin.

Volvo on ensimmäinen autonvalmistaja, joka on tehnyt yhteistyötä Googlen kanssa ja integroinut autoihinsa Android-pohjaisen tieto- ja viihdejärjestelmän Googlen sovelluksilla ja palveluilla. Vuosia kestäneen läheisen kehitystyön jälkeen järjestelmä nähtiin ensimmäisenä XC40 Recharge -täyssähköautossa.

XC60 on seuraava askel Android-pohjaisen tieto- ja viihdejärjestelmän käyttöönotossa. Se parantaa suositun SUV-mallin ominaisuuksia entisestään.

XC60 on kuulunut jo yli vuosikymmenen ajan haastavan segmenttinsä kärkijoukkoon. Se on ollut Volvon myydyin malli vuodesta 2009 asti, ja sen kokonaismyynti vuoden 2020 loppuun mennessä oli yli 1,68 miljoonaa kappaletta maailmanlaajuisesti.

Pelkästään vuonna 2020 XC60-mallia myytiin lähes 200 000 kappaletta, ja se käsitti lähes 29 prosenttia Volvon kokonaismyynnistä. Markkinaosuudeltaan se oli Euroopan suosituin malli keskikokoisten premium-SUV-autojen segmentissä ja maailmanlaajuisestikin viiden parhaan joukossa.

World Car of the Year -tittelin vuonna 2018 voittanut XC60 on kerännyt runsaasti kansainvälisiä palkintoja viime vuosikymmenen aikana eri kategorioissa muotoilusta turvallisuuteen.

XC60 sisältää jatkossa Volvon uusimman Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) -anturialustan. Nykyaikainen skaalattava aktiivinen turvallisuusjärjestelmä koostuu lukusista tutkista, kameroista ja ultraääniantureista.

Tämä alusta mahdollistaa XC60:n aktiivisten turvallisuusjärjestelmien, kuten muiden tielläliikkujien havaitsemisen, automaattijarrutuksen ja törmäykseneston, kehityksen ja käyttöönoton. Se tarjoaa myös hienovaraista kuljettajan tukea pysähdyksistä moottoritienopeuksiin Pilot Assist -toiminnon kautta.

Vaikka suurimmat muutokset ovat tapahtuneet XC60:n sisäosissa, Volvon muotoilijat ovat tehneet hienovaraisia uudistuksia myös ulkomuotoiluun. Autossa on uusi etusäleikkö ja etupuskuri sekä uusia koriväri- ja vannevaihtoehtoja.Uudet sisustusmateriaalit, kuten ylellinen nahaton vaihtoehto sekä City Weave -kangasverhoilu, tarjoavat lisää mahdollisuuksia auton sisätilojen muokkaamiseen.

Uuden mallivuoden 2022 myynti on aloitettu Suomessa kaikilla Volvo -jälleenmyyjillä. Uudet hinnastot ovat julkaistu osoitteessa volvocars.fi. Mallivuoden 2022 XC60-auton tuotanto käynnistyy toukokuun lopulla.

Huomautuksia toimittajille:

  • Lue lisää Digital Services -paketista tästä linkistä.
  • Google, Android ja Google Play ovat Google LLC:n tavaramerkkejä.
     

16.3.2021 

Volvo Car Finland 

Tiedotuspäällikkö Mia Pelttari
[email protected], puh. 0400-441117 
Korkearesoluutioisia kuvia, videoita: www.media.volvocars.com
Kaikki videot löytyvät täältä
www.volvocars.fi
www.linkedin.com/company/volvo-car-finland/