Volvo Cars tekee julkisesta lataamisesta yksinkertaisempaa

Volvo Cars tekee julkisesta lataamisesta yksinkertaisempaa
23. toukokuu 2022

Volvo Cars -sovelluksen uusien toimintojen ansiosta Volvo -kuljettajilla on nyt käytössään yli 270 000 latauspistettä Euroopassa, joista yli 1 000 sijaitsee Suomessa. Sovelluksen avulla latauksen voi maksaa vaivattomasti.

Volvo Cars -sovellus näyttää lähimmän julkisen latausaseman sijainnin sekä reaaliaikaiset tiedot sen käytettävyydestä. Volvo helpottaa Recharge-täyssähköautojen lataamista yksinkertaistamalla mobiililatauskokemusta, poistamalla ylimääräiset lataussovellukset ja maksujärjestelmät ja madaltamalla julkisen latausverkoston käytön kynnystä.

Volvon EMEA-alueen johtaja Arek Nowinski toteaa seuraavaa: “Täyssähköisten premium-autojen luominen on vain osa huomattavasti laajempaa ekosysteemiä, jossa asiakkaita rohkaistaan siirtymään täyssähköautoiluun. Tiedostamme monien asiakkaiden kokeman turhautumisen, joka liittyy useiden erilaisten maksukorttien ja sovellusten käyttöön yksittäisillä latauspisteillä. Parantamalla mobiililatauskokemusta tuemme asiakkaitamme Euroopassa heidän täyssähköisellä matkallaan. Tämä tarkoittaa pääsyä useampiin verkostoihin oman maan sisä- ja ulkopuolella yhden digitaalisen ympäristön – Volvo Cars -sovelluksen – kautta.”

Saumattoman ja käyttäjäystävällisen latauskokemuksen mahdollistavat Plugsurfingin sovelluskehittäjä ja Drive-ohjelmointirajapinta, joka integroivat lataustiedot suoraan Volvo Cars -sovellukseen.

“Drive-ohjelmointirajapinta on osoitus sitoutumisestamme yhteistyökumppaneihin”, Plugsurfingin pääjohtaja Tatu Kulla sanoo. "Tämän integraation kautta Volvo voi kehittää omia tuotteitaan ja palvelujaan osana tavoitettaan tulla täyssähköautojen valmistajaksi vuoteen 2030 mennessä. Olemme ylpeitä voidessamme auttaa tämän tavoitteen toteutumisessa."

Aluksi Sveitsissä ja Italiassa esitellyt päivitetyt toiminnot on määrä tuoda suurimmalle osalle Euroopan markkinoista vuoden 2022 loppuun mennessä.

Volvo haluaa tarjota täyssähköisten Recharge-autojen asiakkaille kattavan ja helpon pääsyn julkiseen latausverkostoon. Volvo Cars -sovelluksen uusien toimintojen avulla Volvo -sähköautojen kuljettajat hyötyvät erikoishinnoista, kun he lataavat IONITY-asemilla eri puolilla Eurooppaa. Ruotsissa ja Norjassa Volvo tekee yhteistyötä myös latausoperaattori Merin kanssa. Tavoitteena on tuoda uusia latauskumppaneita tulevaisuudessa.

23.5.2022 

Volvo Car Finland