Volvo Cars sai merkittävän tunnustuksen ilmastosuunnitelmalleen

Volvo Cars sai merkittävän tunnustuksen ilmastosuunnitelmalleen
22. syyskuu 2020

Volvo tavoittelee ilmastoneutraaliutta vuoteen 2040 mennessä. Yhtiön ilmastosuunnitelman on nyt tieteellisesti vahvistanut voittoa tavoittelematon Science Based Targets Initiative (SBTI) -organisaatio, joka laatii yrityksille suuntaviivoja Pariisin ilmastosopimuksen noudattamiselle.

SBTI:n mukaan Volvon ilmastosuunnitelma, joka käsittää myös vuoden 2025 lyhyen tähtäimen tavoitteita, on linjassa vaadittavien hiilipäästövähennysten kanssa, joilla pyritään rajoittamaan ilmaston lämpeneminen selvästi alle 2 asteeseen esiteollisiin tasoihin verrattuna.

Validointiprosessissaan SBTI määrittää, kuinka paljon ja kuinka nopeasti yksittäisten yritysten täytyy vähentää kasvihuonekaasupäästöjään, jotta Pariisin sopimuksen tavoitteet täyttyvät.

“Autonvalmistajana olemme osa ilmastonmuutoksen aiheuttamaa ongelmaa, mutta voimme myös olla osa ratkaisua. Meillä on vastuu toimia. Tämän vuoksi hiilipäästöjen vähentäminen on yrityksessämme etusijalla. SBTI:n antama hyväksyntä Volvon ilmastosuunnitelmalle vahvistaa, että olemme oikealla tiellä”, sanoo Volvon yritystoimintojen johtaja Hanna Fager.

Viime vuonna julkaistu Volvon ilmastosuunnitelma käsittää hiilipäästöjen vähentämisen kaikissa toiminnoissa ja tuotteissa. Tavoitteena on saavuttaa ilmastoneutraalius vuoteen 2040 mennessä.

Suunnitelma ei siis koske pelkkiä pakokaasupäästöjä. Volvo puuttuu myös tuotantoverkoston ja laajempien toimintojen ja toimitusketjujen hiilipäästöihin ja korostaa lisäksi kierrätystä ja materiaalien uusiokäyttöä.

Ensimmäinen merkittävä askel kohti vuoden 2040 tavoitetta on pienentää autokohtaista hiilijalanjälkeä 40 prosentilla vuoteen 2025 mennessä.

Osasuunnitelma sisältää seuraavat tavoitteet: 50 prosentin vähennys pakokaasupäästöistä autoa kohti, 25 prosentin vähennys toiminnallisista hiilipäästöistä (mukaan lukien valmistus ja logistiikka) autoa kohti sekä 25 prosentin vähennys toimitusketjun hiilipäästöistä autoa kohti.

Volvo oli ensimmäinen suurempi autonvalmistaja, joka sitoutui koko mallistonsa sähköistämiseen, ja se tarjoaa lataushybridiversion jokaisesta mallistaan. Volvo esittelee tulevina vuosina myös valikoiman täyssähköautoja, joista ensimmäisenä vuorossa on XC40 Recharge, jonka toimitukset käynnistyvät myöhemmin tänä vuonna.

Volvon lataushybridit kattoivat lähes neljänneksen yhtiön kokonaismyynnistä Euroopassa vuoden 2020 ensimmäisellä puoliskolla. Volvo oli IHS-tutkimuslaitoksen mukaan kyseisellä jaksolla Euroopan ykkönen premium-lataushybridien markkinoilla. Yhtiön tavoitteena on, että vuoteen 2025 mennessä 50 prosenttia sen kansainvälisestä myynnistä on lähtöisin täyssähköautoista loppuosuuden koostuessa hybrideistä.

22.9.2020