Volvo Cars poistaa kertakäyttömuovit toimistoistaan, ruokaloistaan ja tapahtumistaan

Volvo Cars poistaa kertakäyttömuovit toimistoistaan, ruokaloistaan ja tapahtumistaan
18. toukokuu 2018

Volvo aikoo poistaa kertakäyttömuovit kaikista toimistoistaan, ruokaloistaan ja tapahtumistaan ympäri maailmaa vuoden 2019 loppuun mennessä. Päätöksellä halutaan osaltaan tukea YK:n puhtaiden valtamerten kampanjaa, ja alleviivata yhtiön pyrkimyksiä minimoida oma maailmanlaajuinen ympäristöjalanjälki.

Volvo vaihtaa yli 20 miljoonaa kertakäyttömuovitavaraa, kuten kuppeja, ruoka-astioita ja ruokailuvälineitä, kestävämpiin vaihtoehtoihin, kuten paperista, sellusta ja puusta valmistettuihin biohajoaviin tuotteisiin. Tämä tarkoittaa yli 500 muoviesineen poistamista työntekijää kohti vuodessa.

Muutos otetaan käyttöön asteittain. Vuoden 2018 loppuun mennessä kertakäyttömuovit poistetaan kansainvälisistä tapahtumista, kuten autojulkistuksista, sekä kaikista toimistoista ja ravintoloista Volvon toimitiloissa Kiinassa, Belgiassa, USA:ssa, Ruotsissa ja Malesiassa.

Vuoden 2019 aikana Volvon kaikki myynti- ja maahantuontiyhtiöt poistavat kertakäyttömuovin toiminnoistaan, kuten paikallisista erikoistapahtumista.

– Yksityissektorin toimet ovat avainasemassa taistelussa muovisaasteita vastaan. Emme voi vain odottaa sitovan lainsäädännön valmistumista. Seuraavien 10–15 vuoden aikana maailmanlaajuisen muovintuotannon ennustetaan lähes kaksinkertaistuvan, ja osia siitä päätyy valtameriin, jos emme toimi jo tänään. Olemme iloisia, että Volvo näyttää esimerkkiä hylkäämällä kertakäyttömuovit, sanoo YK:n ympäristöosaston valtameritoimintojen johtaja Lisa Emelia Svensson.

Volvolla arvioidaan, että jo vuoden 2018 aikana yli 140 tonnia kertakäyttömuovia korvataan muilla vaihtoehdoilla.

– Muovisaasteet ovat yksi suurimmista nykypäivän ympäristöhaasteista. Otamme vastuumme erittäin vakavasti. Meidän täytyy tehdä osamme tämän ongelman ratkaisemiseksi, sanoo Volvon kestävän kehityksen johtaja Stuart Templar.

Yhtiön toimenpiteet kertakäyttömuovien poistamiseksi ovat jatkoa 300.000 euron tukisummalle Volvo Ocean Racen tiedeohjelmaan. Monet vuoden 2018–2019 Volvo Ocean Racen purjeveneistä on varustettu antureilla, jotka keräävät tietoa valtamerten kunnosta ja mikromuovien määrästä maailman etäisimmissä kolkissa.

V90 Cross Country Volvo Ocean Race -erikoismallin myyntituotoista osa ohjataan tukitoimintaan. Itse auton lattiaverhoilussa on käytetty Econylia, joka on 100-prosenttisesti kierrätetystä nailonista valmistettua kangasta, jossa on hyödynnetty myös merestä kerättyjä hylättyjä kalastusverkkoja.

Volvo on sitoutunut vähentämään tuotteidensa ja toimintojensa ympäristövaikutuksia. Yhtiö ilmoitti vuonna 2017 sähköistävänsä kaikki vuoden 2019 jälkeen markkinoille tuotavat uudet Volvo -mallit. Viime kuussa Volvo vahvisti strategiaansa ilmoittamalla, että se tavoittelee sähköautoilleen 50 prosentin osuutta yhtiön kokonaismyynnistä vuoteen 2025 mennessä. 

Volvo aikoo saavuttaa ilmastoneutraalin tuotannon vuoteen 2025 mennessä. Skövden moottoritehtaasta Ruotsissa tuli tämän vuoden tammikuussa yhtiön ensimmäinen ilmastoneutraali tuotantolaitos.

18.5.2018

Lisätietoja: Volvo Car Finland
Tiedotusjohtaja Thomas Hallbäck, [email protected], puh. 09-5044 5325

Korkearesoluutioisia kuvia, videoita:
www.media.volvocars.com
www.volvocars.fi
www.volvooceanrace.com