Volvo Cars lisää kierrätetyn muovin osuutta autoissaan

Volvo Cars lisää kierrätetyn muovin osuutta autoissaan
21. maaliskuu 2019

Esityksessään Sandra Tostar selitti, millä tavoin Volvo työskentelee kierrätysmuovia koskevan tavoitteen saavuttamiseksi. Volvo on rakentanut erityisversion XC60 T8 -lataushybridistä osoittaakseen, että autoissa voidaan käyttää enemmän kierrätettyä materiaalia turvallisuudesta ja laadusta tinkimättä. Varhaiset keskustelut eri alihankkijoiden kanssa ovat herättäneet myönteisiä reaktioita. 

– XC60 T8 -demoautosta on ollut suuri apu koko arvoketjun käsittelemisessä, mikä on tarpeen tavoitteidemme saavuttamiseksi, Sandra Tostar sanoo.

XC60-erikoisversiossa matkustamon tunnelikonsoli on tehty uusiutuvista kuiduista ja muoveista, jotka on valmistettu mm. hylätyistä kalastusverkoista. Lattiaverhoilu sisältää PET-muovipulloista valmistettuja kuituja ja kierrätettyä puuvillasekoitusta, joka on peräisin vaatetehtaiden leikkuujätteistä. Myös istuimissa on PET-kuituja muovipulloista. Vanhojen Volvojen istuimia on käytetty äänieristysmateriaalin valmistuksessa konepellin alle.

Lisäksi Sandra Tostar puhui Volvon pakkaamisratkaisuja koskevasta kunnianhimoisesta tavoitteesta. Pakkaustoiminnoissa on tarkoituksena käyttää 25-prosenttisesti kierrätysmuovia vuodesta 2025 alkaen. Hän mainitsi myös Volvon sitoutumisen kertakäyttömuovien poistamiseen kaikista yhtiön toimistoista, ravintoloista ja tapahtumista vuoden 2019 loppuun mennessä. 

19.3.2019 

Lisätietoja: Volvo Car Finland
Tiedotusjohtaja Thomas Hallbäck, [email protected], puh. 09-5044 5325
Korkearesoluutioisia kuvia, videoita:
www.media.volvocars.com

www.volvocars.fi
www.linkedin.com/company/volvo-car-finland/