Volvo Cars käynnistää XC40 Recharge -täyssähköauton tuotannon

Volvo Cars käynnistää XC40 Recharge -täyssähköauton tuotannon
1. lokakuu 2020

XC40 Recharge -mallin kysyntä on ollut vahvaa, ja vaikka tilauskirjat ovat edelleen auki, jokainen tänä kalenterivuonna valmistettava auto on jo myyty. Ensimmäiset autot toimitetaan asiakkaille Euroopassa myöhemmin tässä kuussa.

Asiakkaille myytävien autojen tuotannon käynnistyminen seuraa valmisteluvaihetta, jossa Gentin tehdas on valmistanut rajallisen määrän esituotantoautoja. Tämä prosessi tehdään jokaisen uuden mallin kohdalla, ja sen tarkoituksena on optimoida tuotannonkulku ja varmistaa jokaisen auton korkea laatu. Kaikki tuotantotyöntekijät ovat saaneet kattavan koulutuksen sähköautojen turvallisesta valmistamisesta.

“Tämä päivä on todella merkittävä Volvon historiassa kaikille Gentin työntekijöille. Jatkaessamme mallistomme sähköistämistä Gentin tehdas toimii suunnannäyttäjänä globaalille tuotantoverkostollemme”, sanoo Volvon teollisuustoiminto- ja laatupäällikkö Javier Varela.

XC40 Recharge on täyssähköversio erittäin suositusta XC40-mallista, joka voitti ensimmäisenä Volvona arvostetun Vuoden auto Euroopassa -palkinnon. Sähköauto perustuu Volvon ja Geelyn kehittämälle edistykselliselle modulaariselle CMA-alustalle.

Nelivetoinen XC40 Recharge tarjoaa yhdellä latauksella toimintasäteeksi yli 400 kilometriä (WLTP) ja kehittää tehoa 408 hevosvoimaa. Akku latautuu 80 prosentin kapasiteettiin noin 40 minuutissa pikalatausjärjestelmää käytettäessä.

Uusi Android-pohjainen tieto- ja viihdejärjestelmä tarjoaa asiakkaille ennennäkemättömiä muokkausmahdollisuuksia, helppokäyttöisyyttä sekä Googlen teknologiaa ja palveluita, kuten Google Assistant, Google Maps ja Google Play Kauppa. XC40 Recharge vastaanottaa suuremmat ohjelmisto- ja käyttöjärjestelmäpäivitykset langattomasti.

Volvon turvallisuusinsinöörit ovat käyttäneet työssään perustana alkuperäisen XC40-mallin erinomaisia turvallisuusominaisuuksia, mutta sähköauton eturakennetta on muokattu ja vahvistettu polttomoottorin puuttumisen vuoksi. XC40 Recharge noudattaa Volvon korkeita turvallisuusstandardeja ja pitää ihmiset yhtä hyvässä turvassa kuin muutkin Volvot.

Akusto on suojattu turvakehikolla, joka on upotettu auton korirakenteen keskiosaan. Sijainti auton lattiassa madaltaa painopistettä, mikä suojaa paremmin auton ympäripyörähtämiseltä. Sisäpuolella innovatiivinen toimivuutta korostava lähestymistapa on mahdollistanut runsaat säilytystilat esimerkiksi ovissa ja tavaratilassa. Koska autossa ei ole polttomoottoria, siihen on voitu lisätä säilytystilaa myös konepellin alle.

Katso videot XC40 Recharge -täyssähköautosta täältä.

 

1.10.2020 

Volvo Car Finland 
Tiedotuspäällikkö Mia Pelttari
[email protected], puh. 0400-441117 
Korkearesoluutioisia kuvia, videoita: www.media.volvocars.com
Kaikki videot löytyvät täältä
www.volvocars.fi
www.linkedin.com/company/volvo-car-finland/