Volvo Cars investoi omaan sähkömoottorien suunnittelu- ja kehitystyöhön

Volvo Cars investoi omaan sähkömoottorien suunnittelu- ja kehitystyöhön
2. marraskuu 2020

Volvo avasi tänään täysin uuden sähkömoottorilaboratorion Kiinan Shanghaihin. Se on uusin tulokas yhtiön kansainvälisessä sähköautokomponenttien kehitys- ja testaustyöverkostossa. Laboratorio tukee Göteborgissa jatkuvaa sähkömoottorien kehitystyötä sekä huippuluokan akkulaboratorioita Kiinassa ja Ruotsissa.

Polttomoottorit korvaavat sähkömoottorit ovat sähköautojen peruspilareita yhdessä akun ja elektroniikan kanssa. Näiden kolmen komponentin välinen vuorovaikutus on keskeisessä osassa premium-sähköautojen kehitystyössä.

Siirtämällä sähkömoottorien kehitystyön yrityksen sisälle Volvon insinöörit voivat optimoida uusien Volvojen koko sähköisen voimansiirron. Samalla insinöörit voivat saavuttaa lisäetuja energiatehokkuuden ja yleisen suorituskyvyn suhteen.

“Oman suunnittelu- ja kehitystyömme ansiosta voimme tehdä sähkömoottoreista entistä edistyksellisempiä. Parantamalla yleistä suorituskykyä, energiatehokkuutta ja käyttömukavuutta voimme tarjota Volvo -kuljettajille ainutlaatuisen sähköisen ajokokemuksen”, kertoo Volvon teknologiajohtaja Henrik Green.

Sähkömoottorit mahdollistavat monia sähköautoille tyypillisiä ominaisuuksia, kuten välittömän kiihtyvyyden sekä yhden polkimen järjestelmän, jossa kaasupoljinta käytetään sekä auton kiihdyttämiseen että hidastamiseen poljinta painamalla ja nostamalla jalka polkimelta.

Shanghain sähkömoottorilaboratorio aloitti toimintansa viime kuussa. Se keskittyy pääasiassa Volvon tulevaa SPA 2 -alustaa käyttävien täyssähköautojen ja hybridimallien sähkömoottorien kehitykseen.

Sähkömoottorien suunnitteluun ja kehitykseen tehdyt investoinnit ovat osa Volvon kunnianhimoista ilmasto- ja sähköistämisstrategiaa. Yhtiön tavoitteena on, että täyssähköautot käsittävät vuoteen 2025 mennessä 50 prosenttia kokonaismyynnistä loppuosuuden koostuessa hybrideistä.

Sähköistäminen on osa Volvon kattavaa ilmastosuunnitelmaa, jossa vähennetään hiilipäästöjä kaikissa toiminnoissa ja tuotteissa. Tavoitteena on tulla ilmastoneutraaliksi yhtiöksi vuoteen 2040 mennessä.

Suunnitelma menee pelkkää sähköistämistä ja pakokaasupäästöjen vähentämistä pidemmälle. Volvo puuttuu myös tuotantoverkostonsa, laajempien toimintojensa ja toimitusketjujensa hiilipäästöihin esimerkiksi kierrätyksen ja materiaalien uudelleenkäytön kautta.Ensimmäinen merkittävä askel kohti vuoden 2040 tavoitetta on pienentää autokohtaista hiilijalanjälkeä 40 prosentilla vuosien 2018 ja 2025 välisenä aikana.

2.11.2020 

Volvo Car Finland 
Tiedotuspäällikkö Mia Pelttari
[email protected], puh. 0400-441117 
Korkearesoluutioisia kuvia, videoita: www.media.volvocars.com
Kaikki videot löytyvät täältä
www.volvocars.fi
www.linkedin.com/company/volvo-car-finland/