Volvo Cars aloittaa uuden sähköisen Volvo EX30 -mallin valmistuksen Gentissä ja kasvattaa samalla maailmanlaajuista tuotantokapasiteettiaan

Volvo Cars aloittaa uuden sähköisen Volvo EX30 -mallin valmistuksen Gentissä ja kasvattaa samalla maailmanlaajuista tuotantokapasiteettiaan
26. lokakuu 2023

EX30 esiteltiin kesäkuussa ja se on jo voittanut useita suuria palkintoja, kuten The Sun Car of the Year -palkinnon ja Sunday Timesin Small SUV/Crossover of the Year -palkinnon.

EX30:n tuotanto alkoi aiemmin tänä syksynä Zhangjiakoussa, Kiinassa ja ensimmäisten autojen odotetaan saapuvan asiakkaille ensi vuoden alussa. Päätös valmistaa EX30-mallia myös Gentissä kasvattaa tuotantokapasiteettia kysyntää vastaavaksi sekä Euroopassa ettämaailmanlaajuisesti ja kuvastaa Volvo Carsin tavoitetta valmistaa autojaan mahdollisimman paljon siellä missä niitä myydään.

Päätös lisää myös tuotannon joustavuutta tulevaisuutta silmälläpitäen yhdelle yrityksen merkittävimmistä malleista. Tämä lähestymistapa on osoittanut jo toimivuutensa XC60- ja XC40-katumaasturien kanssa: näitä valmistetaan sekä Euroopassa että Kiinassa.

"Tavoitteenamme on myydä EX30-mallia ympäri maailmaa houkuttelevaan hintaan, helpottaen yhä useampien siirtymistä täyssähköisiin Volvoihin ja tukien samalla kannattavuuttamme", kertoi Volvo Carsin toimitusjohtaja Jim Rowan. "Tuotannon laajentaminen Gentiin on looginen askel, kun pyrimme vastaamaan uuden täyssähköisen katumaasturimme voimakkaaseen kysyntään ympäri maailmaa."

Volvo Carsilla on yksi kunnianhimoisimmista sähköistämissuunnitelmista autoteollisuudessa ja sen tavoitteena on myydä pelkästään täyssähköautoja vuoteen 2030 mennessä. Sähköautojen osuudeksi yrityksen kokonaismyynnistä tavoitellaan 50 prosenttia jo tämän vuosikymmenen puoliväliin mennessä.

EX30:lla on merkittävä rooli näissä suunnitelmissa, sillä Volvo Cars odottaa sen vaikuttavan merkittävästi kasvu- ja kannattavuustavoitteisiinsa. Tämä tekee EX30:stä kulmakiven Volvo Carsin jatkuvassa strategisessa muutoksessa.

Liittymällä XC40- ja C40-mallien seuraan Gentin tuotantolinjalla EX30:stä tulee kolmas täyssähköinen Volvo -malli, joka valmistetaan Euroopassa. Tämä vahvistaa Volvo Carsin sähköautojen tuotantokapasiteettia alueella ja korostaa Gentin tehtaan tärkeää roolia yhtiön sähköistämissuunnitelmassa.

 

26.10.2023 

Volvo Car Finland