Volvo Car Finland valmistautuu tuleviin verotusarvohuojennuksiin

Volvo Car Finland valmistautuu tuleviin verotusarvohuojennuksiin
19. syyskuu 2020

Volvo Car Finlandin toimitusjohtaja Lasse Ahlstedt on iloinen koko alaa edistävistä linjauksista.

– Verotusarvohuojennukset tekevät päätöksenteon siirtymisestä sähköautoon helpommaksi. Omalla vihreällä valinnallaan voi olla edesauttamassa Suomen päästötavoitteiden saavuttamista ja yksilönä päästä nauttimaan ympäristöystävällisestä autosta, Ahlstedt sanoo.

Volvo Cars esitteli XC40 täyssähköauton Suomessa alkuvuonna ja ensimmäiset autot saapuvat maahan tämän vuoden lopulla. Volvo Car Finlandin uuden operatiivisen johtajan Jouni Jokisen mukaan kovassa kasvussa oleva täyssähköautojen kysyntä saa verotusarvohuojennuksesta entistä enemmän vauhtia.

– Alkuvuonna aloitettu ennakkomyynti on poikkeusvuodesta huolimatta onnistunut yli odotusten. Tähän mennessä autoja on ennakkomyyty jo lähes 400 kappaletta. Valmistaudumme siihen, että verotusarvohuojennus ja muut käyttökustannusten vähennyksiä koskevat linjaukset lisäävät täyssähköautojen kysyntää ensi vuoden aikana huomattavasti. Odotamme myynnin vähintään kaksinkertaistuvan, toteaa Jokinen.

Verotusarvomuutoksen jälkeen uutta premium-luokkaa edustava Volvo XC40 P8 -täyssähköauto asettuu autoedun verotusarvoltaan samalle tasolle kuin Volvo XC40 -lataushybridi sekä osa malliston kokoluokkaa suuremmista 60- ja 90 -sarjan kevythybrideistä.

– Verotusarvohuojennus on erinomainen uutinen niin yrityksille kuin työsuhdeautoilijoillekin. Volvo on Suomessa suosituin premium-luokan yritysauto. Nyt käsillä oleva muutos haastaa yrityksiä päivittämään auto-ohjeistuksensa ajan tasalle ja kannustavaksi kuljettajille, jotka haluavat pienentää omaa ja yrityksensä hiilijalanjälkeä. Polttoaine on autoilun toisiksi suurin kustannuserä ja sen mininointiin sähköauto on oivallinen ratkaisu, sanoo Volvo Car Finlandin yritysmyyntipäällikkö Jenny Korpimäki-Oksanen.

Tulevat uudistukset tukevat osaltaan Volvo Carsin tavoitteita pienentää jatkuvasti tuotantoverkostonsa hiilijalanjälkeä. Kaikki yhtiön Euroopan tehtaat ovat käyttäneet ilmastoneutraalia sähköä vuodesta 2008, kun taas Ruotsin Skövden moottoritehdas on ollut vuodesta 2018 yrityksen verkoston ensimmäinen täysin ilmastoneutraali tuotantolaitos.

Belgian Gentin tehtaalle Volvo Cars asensi 15 000 aurinkopaneelia vuonna 2018, mikä oli ensimmäinen laajamittainen aurinkoenergian käyttöönotto yhtiön maailmanlaajuisessa tuotantoverkossa.

Nämä ja muut toimenpiteet ovat osa Volvo Carsin viime vuoden lopulla käynnistämää ilmastosuunnitelmaa, joka on yksi autoteollisuuden kunnianhimoisimmista. Suunnitelman keskipisteenä on Volvo Carsin tavoite kattaa 50 prosenttia maailmanlaajuisesta myynnistään täyssähköautoilla vuoteen 2025 mennessä, lopun 50 prosentin tullessa hybrideistä.

Suunnitelma ulottuu kuitenkin laajemmalle kuin ainoastaan hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen sähköistämisellä. Se pyrkii puuttumaan myös hiilidioksidipäästöihin yrityksen laajemmassa toiminnassa, sen toimitusketjussa sekä kierrättämällä ja hyödyntämällä materiaaleja uudelleen.

 

19.9.2020