Volvo Car Corporation vahvistaa johtavaa asemaansa taloudellisuuden saralla mallivuoden 2013 uudistuksilla

11. toukokuu 2012

Volvo Car Corporationin vankka asema polttoainetaloudellisuuden tiennäyttäjänä Euroopassa vahvistuu entisestään uusilla CO2-päästöjä vähentävillä hankkeilla. Mallivuodesta 2013 alkaen suurin osa Volvo S60-, V60-, V70- ja S80-dieselversioista synnyttää CO2-päästöjä alle 120 g/km. Kaikkiin Volvo-malliston suurempiin autoihin on saatavilla myös uusi liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä, aktiiviset kaukovalot ja tunnelien havaitsemisjärjestelmä.

- Perinteisillä diesel- ja bensiinivoimansiirroilla on edelleen tärkeä rooli ympäristöohjelmassamme. Jatkamme työtä niiden taloudellisuuden parantamiseksi. Volvo on viimeisimpien kahden vuoden aikana onnistunut pudottamaan diesel- ja bensiinimallien CO2-päästöjä 13 prosentilla, ja mallivuonna 2013 esittelemme useita uusia ratkaisuja, kertoo Volvon kehitys- ja tutkimustyön varajohtaja Peter Mertens.

Uusi 136 hevosvoiman dieselmoottori
Volvo Car Corporation laajentaa dieseltarjontaansa uudella viisisylinterisellä 2,0 litran turbodieselmoottorilla, joka on saatavana Volvo S60-, V60-, XC60-, V70- ja S80-malleihin. D3-tunnuksen saanut moottori kehittää tehoa 136 hevosvoimaa ja vääntöä 350 Nm. Se on saatavana sekä käsivalintaisen että automaattivaihteiston kanssa. Kaikissa versioissa (paitsi XC60 D3 automaattivaihteistolla) on start/stop-tekniikka.

Uusi dieselvalikoima sisältää myös D2- (115 hv), D4- (163 hv) ja D5-moottorin (215 hv).
- Tästä lähtien erillistä DRIVe-tunnusta ei enää käytetä tietyissä automalleissa, sillä olemme laajentaneet Drive-E-ohjelmaamme koskemaan kaikkia Volvon kestävää kehitystä tukevia toimintoja tuotannosta kierrätykseen, Peter Mertens sanoo.

Vahvoja lukuja
Käsivalintaisella vaihteistolla varustettujen Volvo S60-, V60-, V70- ja S80-mallien uudet CO2-lukemat korostavat Volvon johtavaa asemaa taloudellisuuden saralla.

Malli/moottori D2 (115 hv)     D3 (136 hv)        D4 (163 hv)        D5 (215 hv)

S60                    114 g               114 g                  114 g                   119 g

V60                     119 g               119 g                  119 g                  120 g

V70                     119 g               119 g                  119 g                  126 g

S80                     119 g               114 g                  114 g                  120 g

D2-moottori automaattisella Powershift-vaihteistolla kuluttaa yhtä vähän polttoainetta ja synnyttää yhtä vähän CO2-päästöjä kuin Volvo S60:n, V60:n, V70:n ja S80:n käsivalintaiset versiot.

- Olemme ensimmäistä kertaa onnistuneet laskemaan automaattivaihteistolla varustettujen versioiden polttoaineen kulutuksen samalle tasolle käsivalintaisten versioiden kanssa. Tämä on jälleen yksi osoitus voimansiirtoasiantuntijoidemme vahvasta osaamisesta, Peter Mertens toteaa.

Uusia kuljettajan tukitoimintoja
Volvo S60-, V60-, XC60-, V70-, XC70- ja S80-malleihin on lisäksi saatavilla uusia kuljettajan tukitoimintoja, kuten liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä, aktiiviset kaukovalot ja tunnelien havaitsemisjärjestelmä.

• Liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä tukee kuljettajaa näyttämällä liikennemerkit mittaristossa.

• Uusi aktiivinen kaukovalotekniikka sytyttää kauko- ja lähivalot automaattisesti oikealla hetkellä.

• Tunnelien havaitsemisjärjestelmä sytyttää ajovalot automaattisesti, kun auto ajaa tunneliin.

Kaikki automaattivaihteistolla varustetut mallit sisältävät uuden valaistun vaihdekepin nupin, joka esiteltiin ensimmäisen kerran täysin uudessa Volvo V40 -mallissa. Vaihdekepin nuppi on läpinäkyvä ja LED-valaistu sisäpuolelta. Heijastettu kuvio synnyttää ainutlaatuisen 3D-vaikutelman.

Muita mallivuoden 2013 uutisia:
  Uudet 5-puolaiset 18 tuuman alumiinivanteet ovat saatavilla Volvo S60-, V60-, V70- ja S80-malleihin. • Volvo V70:n ja S80:n 11-puolaiset 17 tuuman Saga-vanteet on päivitetty tummalla kontrastivärillä.

• Volvo V70 saa päivitetyn etusäleikön kiiltävän mustilla yksityiskohdilla.

• Volvo XC60:n alumiinikoristus on saatavilla myös S60- ja V60-malleihin.

Volvo S60:n, V60:n, XC60:n, V70:n, XC70:n ja S80:n mallivuoden 2013 versiot ovat nyt tilattavissa ja saatavilla kesällä 2012.

Volvo soittaa hätäpuhelun
Uusiin Volvo –malleihin on saatavissa Volvo On Call –järjestelmä, joka toimii hätäapuna, tiepalveluna, turvalaitteena, sekä mahdollistaa käytännöllisiä mobiilisovelluksia kuten lämmittimen etäkäynnistyksen.

Volvo On Call koostuu handsfree-yksiköstä ja kahdesta autoon integroidusta painikkeesta (OnCall ja SOS). Laitteisto sisältää autoon kiinteästi asennetun GSM-puhelinmoduulin, vara-antennin, vara-akun sekä liitännän auton ulkoiseen antenniin.

Manuaalista hätäapua käytettäessä kuljettaja tai matkustaja painaa hätätilanteessa SOS-painiketta, jolloin Volvo On Call -palvelukeskukseen lähetetään viesti ja avataan ääniyhteys. Keskus määrittää hätätilanteen laadun kuljettajan kanssa, vahvistaa kuljettajan ja matkustajien kunnon, vahvistaa auton sijainnin ja ottaa yhteyden asianmukaiseen hätäpalveluun.

Kun auton turvatyynyt laukeavat onnettomuudessa, automaattinen hätäapu lähettää viestin ja avaa ääniyhteyden Volvo On Call –keskukseen. Kuljettaja voi olla loukkaantunut eikä pysty puhumaan, jolloin keskus ottaa yhteyden hätäpalveluun ja ilmoittaa auton sijainnin.

Mobiilisovellus tuo auton älypuhelimeesi
Volvo On Call –järjestelmä tuo mukanaan käytännöllisen uuden mobiilisovelluksen, jonka avulla kuljettaja voi olla yhteydessä pysäköityyn autoonsa iPhone- tai Android-älypuhelimen välityksellä. Volvo Carsin sovellus on alansa monipuolisin ja laaja-alaisin Euroopassa, kun on kyse auton kauko-ohjatusta säätämisestä ja tarkkailusta.

Mobiilisovelluksen voi ladata iPhonen ja Androidin sovelluskaupoista. Sovellus tarjoaa omistajalle intuitiivisen ja helppokäyttöisen tavan olla yhteydessä autoon etäältä. Mobiilisovellus sisältää lukuisia ominaisuuksia:

• Auton paikannin. Auton sijainti näytetään kartalla. Digitaalinen kompassi osoittaa kuljettajalle oikean suunnan. Tarvittaessa auton äänitorvi ja suuntavilkut voidaan aktivoida etsimistä helpottamaan.

• Ovien etälukitus. Kaikkien ovien ja ikkunoiden tila näytetään, ja kuljettaja voi lukita tai avata auton lukituksen kosketusnäytöltä.

• Lämmittimen etäkäynnistys. Jos autoon on asennettu pysäköintilämmitin, sen voi käynnistää tai ajastaa mobiilisovelluksella.

• Auton kojetaulu. Tämä toiminto tarjoaa kuljettajan käyttöön monia eri tietoja: polttoaineen määrä, jäljellä oleva toimintasäde, polttoaineen keskikulutus, keskinopeus, matkamittarin lukema ja osamatkamittarin lukema.

• Auton tarkistus. Mobiilisovellus suorittaa auton “kuntotarkastuksen” ja näyttää tietoja polttimoista, jarrunesteen määrästä, jäähdytysnesteen määrästä, moottoriöljyn määrästä ja moottoriöljyn paineesta.

• Ajopäiväkirja. Voit ladata ja tallentaa yksityiskohtaisia tietoja matkoista 40 päivän ajalta. Tiedot voi poimia myös Excel-tiedostoksi, mikä on hyödyllinen ominaisuus työajoistaan laskuttaville.

• Auton tiedot. Auton perustietoja, kuten malli, rekisterinumero ja VIN-valmistenumero, voidaan tallentaa ja näyttää.

• Varkausilmoitus. Jos auton hälytin laukeaa, kuljettaja saa tiedon siitä mobiilisovelluksen välityksellä.

Lisää projekteja tulossa
Volvo Cars esittelee lähitulevaisuudessa lisää uusia ominaisuuksia.

- Mobiilisovellus muuntaa Volvo On Callin hätäjärjestelmästä käytännölliseksi mukavuusominaisuudeksi. Tämä auttaa vauhdittamaan järjestelmän myyntiä, ja olemme vakuuttuneita, että kunnianhimoiset suunnitelmamme tällä saralla auttavat meitä houkuttelemaan yhä enemmän asiakkaita tulevaisuudessa, Stefan Jacoby sanoo.

Volvo On Call -järjestelmän saa vaan uusiin autoihin tehdasasenteisena lisävarusteena, hintaan 700,- + autovero. Sopimus kattaa kaksi vuotta. Lisävuodet myydään erikseen, hintaan joka kattaa palvelun ja liikennöintikustannukset, n. 10,-/kuukausi. Vertailuna, lisävaruste lämmittimen kauko-ohjain maksaa n. 700,-.

18..4.2012
Volvo Auto, tiedotusjohtaja Thomas Hallbäck, [email protected], puh. 09-5044 5325
Lisätietoa ja korkearesoluutiokuvia:
www.media.volvocars.com
www.volvocars.fi
www.volvocars.com
Tämän lehdistömateriaalin tiedot ja kuvaukset koskevat Volvo Carsin kansainvälistä automallistoa. Kuvatut ominaisuudet voivat olla lisävarusteita. Autojen tekniset tiedot voivat vaihdella maakohtaisesti ja muuttua ilman erillistä ilmoitusta.