Volvo Car Corporation esittelee täysin uuden Volvo V40 -mallin

28. helmikuu 2012

Skandinaavista ylellisyyttä ja luokkansa johtavaa turvallisuutta ja ajodynamiikkaa

Volvo Car Corporation paljastaa täysin uuden Volvo V40 -mallin vuoden 2012 Geneven autonäyttelyssä järjestettävässä lehdistötilaisuudessa maaliskuun 6. päivä. Täysin uusi V40 on valmis haastamaan kilpailijansa premium hatchback -luokassa. Se tarjoaa suuremmista Volvoista tuttuja ominaisuuksia siistin kompaktissa paketissa.

-Täysin uusi V40 on ensimmäinen uusi mallimme, joka on suunniteltu kokonaan ihmiskeskeisen strategiamme mukaisesti. Se sisältää suuren määrän huipputeknisiä ominaisuuksia ja aiheuttaa taatusti kovimmille kilpailijoillemme päänvaivaa, kertoo Volvo Car Corporationin pääjohtaja Stefan Jacoby. Täysin uusi Volvo V40 on nykyaikainen ilmeikäs auto, joka edustaa skandinaavista ylellisyyttä parhaimmillaan, huokuu korkeaa laatua ja sisältää huippuunsa vietyjä yksityiskohtia. Uusi täysin graafinen mittaristo henkilökohtaisilla asetuksilla ja tiedoilla parantaa intuitiivista ja mutkatonta kuljettajakokemusta. -Asiakkailta eri puolilta maailmaa saadun palautteen mukaisesti muokattu kompaktein V-mallimme sisältää erinomaisen yhdistelmän tyylikästä muotoilua, turvallisuutta ja mukautumiskykyä. Auto on täynnä ominaisuuksia, joita ylellisten autojen ostajat haluavat, Stefan Jacoby sanoo.

Luokkansa johtavaa ajodynamiikkaa
Täysin uusi V40-malli tarjoaa luokkansa johtavaa ajodynamiikkaa, mistä kiitos kuuluu lukuisille kriittisille yksityiskohdille. Alusta on suunniteltu tarjoamaan ketteryyttä, joka synnyttää aidon ajonautinnon. Moottorivalikoima sisältää useita vaihtoehtoja. Saatavana on mm. ensimmäinen Volvon dieselmoottori, jonka CO2-päästöt ovat ainoastaan 94 g/km. Malliston toisesta päästä löytyy turboahdettu T5-bensiinimoottori, joka kehittää 254 hevosvoimaa tehoa ja saa auton kiihtymään 0 -100 km/h vain 6,5 sekunnissa. Kaikki moottoriversiot sisältävät start-stop-tekniikan ja jarrutusenergiaa hyödyntävän järjestelmän, olipa autossa sitten käsivalintainen tai automaattivaihteisto. -Täysin uusi V40 kietoo kuljettajan erittäin mukavaan ohjaamoon, jossa on erinomainen ergonomia. Huipputekniikka pitää kuljettajan ajan tasalla, keskittyneenä ja rentoutuneena. Tämä kuljettajakeskeinen lähestymistapa on ominaista nykypäivän Volvoille, Stefan Jacoby kertoo.

Erinomainen turvallisuus-ja tukipaketti
Täysin uusi Volvo V40 sisältää luokkansa johtavan turvallisuus-ja tukipaketin, johon kuuluu monien muiden ominaisuuksien lisäksi esimerkiksi Volvon mullistava jalankulkijoiden havaitsemistoiminto automaattisella täysjarrutuksella. Uusia ominaisuuksia ovat maailman ensimmäinen jalankulkijoiden turvatyyny, oikealla kaistalla pysymistä avustava toiminto ohjauspyörän vasteella sekä nerokas pysäköintiapu, joka tekee taskuparkeista vaivattomia operaatioita. Matalissa nopeuksissa yhteentörmäyksiä estävää City Safety -järjestelmää on kehitetty edelleen, ja se toimii nyt jopa 50 km/h nopeudessa. -Täysin uusi V40 on tähän mennessä älykkäin ja turvallisin Volvo-mallimme. Sen ominaisuudet on suunniteltu kuljettajan ympärille, ja ne auttavat häntä pysymään virkeänä ja ajan tasalla ja välttämään onnettomuuksia ja vaaratilanteita. Jalankulkijoita entistä paremmin suojaavan, luokkansa johtavan turvallisuusvarustuksen ansiosta täysin uusi V40 tähtää maksimiarvosanaan uusissa tiukemmissa vuoden 2012 Euro NCAP -turvallisuustesteissä, kertoo V40-ajoneuvo-ohjelman johtaja Håkan Abrahamsson.

Myyntitavoite 90 000 kappaletta
Volvo Car Corporation odottaa myyvänsä täysin uutta Volvo V40 -mallia 90 000 kappaletta vuodessa. Peräti 85 prosenttia kokonaismäärästä menee eurooppalaisille asiakkaille. Auto esitellään lehdistötilaisuudessa Geneven autonäyttelyssä vuoden 2012 maaliskuussa. Täysin uuden Volvo V40 -mallin tuotanto käynnistyy vuoden 2012 toukokuussa. Autoa valmistetaan Volvo Car Corporationin tehtaalla Belgian Ghentissä. -Täysin uusi V40 tekee välittömän vaikutuksen dramaattisella muotoilullaan, joka erottaa auton harmaasta massasta. Malli sisältää suuremmista Volvoista tuttuja teräviä ominaisuuksia siistin kompaktissa paketissa ja hyödyntää lisäksi monia ennennäkemättömiä toimintoja. Tässä autossa on melkeinpä kaikki, mitä voi toivoa, Håkan Abrahamsson toteaa.

28.02.2012
Volvo Auto, tiedotusjohtaja Thomas Hallbäck, [email protected], puh. 09-5044 5325 Lisätietoa ja korkearesoluutiokuvia:
www.media.volvocars.com
www.volvocars.fi
www.volvocars.com
Tämän lehdistömateriaalin tiedot ja kuvaukset koskevat Volvo Carsin kansainvälistä automallistoa. Kuvatut ominaisuudet voivat olla lisävarusteita. Autojen tekniset tiedot voivat vaihdella maakohtaisesti ja muuttua ilman erillistä ilmoitusta.