Vertailutesti tuotti kiistattomia tuloksia: Volvo välttää tehokkaimmin onnettomuuksia

6. heinäkuu 2012
  • Volvo S60 oli kuudesta testatusta mallista paras

  • TÜV Süd ja auto motor und sport testasivat aktiivisia hätäjarrutusjärjestelmiä

  • Volvossa erinomaiset onnettomuuden väistämisominaisuudet ja korkea tekninen laatu

Vakuuttava ensimmäinen sija aktiivisten hätäjarrutusjärjestelmien vertailussa korostaa sitä tosiasiaa, että ruotsalainen premium-merkki Volvo kuuluu alansa kärkikaartiin henkilöautojen kehitystyössä. TÜV Süd -katsastusorganisaation ja arvostetun auto motor und sport -lehden vaativien testien tulokset puhuvat selvää kieltä: Volvo välttää tehokkaimmin onnettomuuksia. Koko testiraportti ja tulokset julkaistiin 28.6.2012 auto motor und sport -lehden uusimmassa numerossa.

Vertailussa testattiin yhteensä kahdeksaa erilaista onnettomuusskenaariota. Volvoa edusti keskikokoinen S60-sedan. Puolueettomat asiantuntijat tutkivat eri skenaarioita, joita olivat mm. edessä olevan ajoneuvon äkkijarrutus ja tielle äkillisesti ilmestyvät kohteet. Testien aikana arvioitiin apujärjestelmien teknistä laatua ja niiden kykyä välttää onnettomuuksia eri liikennetilanteissa.

TÜV Südin ja auto motor und sportin testit ovat todennäköisesti turvallisuusalan perusteellisimpia. Niissä simuloitiin kahdeksaa eri onnettomuusskenaarioita mm. yhtä EuroNCAP-hyväksyttyä liikuteltavaa muuria käyttämällä. Volvo S60 saavutti kaikissa skenaarioissa hyvän tuloksen ja oli testin ainoa auto, jolle myönnettiin yleisarvosanaksi "erittäin hyvä". Volvon hätäjarrutusjärjestelmä, ainutlaatuinen jalankulkijoiden havaitsemistoiminto sekä vakiona saatava City Safety -järjestelmä keräsivät erityistä kiitosta asiantuntijoilta. Lehden toimittajat päätyivätkin siihen lopputulokseen, että Volvo välttää onnettomuuksia muita malleja paremmin.

Enintään 30 km/h nopeudessa Volvo S60 onnistui väistämään onnettomuuden paikallaan olevan kohteen kanssa kokonaan, mistä kiitos kuuluu mm. auton kyvylle käyttää hätätilanteessa täyttä jarrutusvoimaa.

Toisessa testiskenaariossa auto liikkui nopeudella 30 km/h ja edessä oleva muuri nopeudella 15 km/h. Auton ja muurin välinen etäisyys oli 15 metriä. Volvon järjestelmä varoitti kuljettajaa, jarrutti automaattisesti ja esti autoa osumasta muuriin.

Eräässä toisessa testissä auto ja muuri liikkuivat aluksi molemmat nopeudella 72 km/h, ja niiden välinen etäisyys oli 30 metriä. Auto jarrutti voimakkaasti lähestyessään muuria. Tässä tapauksessa peräänajoa ei voitu välttää kokonaan, mutta Volvo S60:n järjestelmä toimi niin tehokkaasti, että lopullinen törmäysnopeus oli ainoastaan 25,8 km/h. Toiseksi paras tulos testissä oli 32,7 km/h.

Neljännessä testissä lähtönopeus oli vieläkin suurempi. Auto liikkui nopeudella 100 km/h kohti muuria, jonka nopeus oli vain 50 km/h. Automaattisen jarrutuksen jälkeen Volvo S60:n lopullinen törmäysnopeus oli ainoastaan 21,0 km/h.

Auto motor und sport -lehden toimitus kuvailee ihanteellista jarrutusapujärjestelmää seuraavasti: se tarjoaa asianmukaisen visuaalisen ja akustisen varoituksen, on asennettu vakiona kaikkiin malleihin, toimii luotettavasti kaikissa tilanteissa ja tukee kuljettajaa tarkasti hätäjarrutuksen yhteydessä. Volvo S60 oli testin ainoa malli, joka täytti nämä tekniset kriteerit.

5.7.2012

Tiedotusjohtaja Thomas Hallbäck, [email protected], puh. 09-5044 5325
Korkearesoluutiokuvia/videoita: www.media.volvocars.com
www.volvocars.fi
www.volvocars.com

Tämän lehdistömateriaalin tiedot ja kuvaukset koskevat Volvo Carsin kansainvälistä automallistoa. Kuvatut ominaisuudet voivat olla lisävarusteita. Autojen tekniset tiedot voivat vaihdella maakohtaisesti ja muuttua ilman erillistä ilmoitusta.