Uusi Volvo XC40 on itsevarmuutta huokuva SUV-mall

Uusi Volvo XC40 on itsevarmuutta huokuva SUV-mall
27. syyskuu 2017

Volvo tuo pienten SUV-autojen premium-segmenttiin vakuuttavaa turvallisuutta ja uudenlaisen käyttäjäkokemuksen, kun se esittelee uuden Volvo XC40 -mallin tänä syksynä.

Nykyaikaisen kaupunkielämän haasteiden ympärille kehitetty XC40 tekee päivittäisestä kaupunkiajosta nautinnollisempaa ja vähemmän stressaavaa, sillä kuljettajat voivat luottaa palkittuun turvallisuuteen, yhteystoimintoihin ja tieto- ja viihdetekniikkaan, jotka ovat tuttuja jo Volvon 90- ja 60-sarjan autoista.

– XC40 on ensimmäinen automme tässä nopeasti kasvavassa segmentissä, ja se on suunnattu nykypäivän kiireiseen kaupunkiympäristöön. Uusi XC40 perustuu Volvon johtavaan turvallisuuteen ja tarjoaa parhaita mahdollisia turvaratkaisuja yhdistettyinä selkeään käyttöliittymään ja käytännöllisiin yhteyspalveluihin, kertoo Volvon pääjohtaja Håkan Samuelsson.

Uusi XC40 on Volvon ensimmäinen kompaktille modulaariselle alustarakenteelle (CMA) perustuva auto, ja se sisältää useita mullistavia tekniikoita, jotka esiteltiin ensimmäisen kerran Volvon suurempaan skaalautuvaan alustaan (SPA) perustuvissa 90- ja 60-sarjan autoissa.

Volvon lähestymistapa turvallisuuteen ja käyttökokemukseen pohjautuu erityiseen filosofiaan, jota autonvalmistaja kutsuu elämän kiertokuluksi: standardeja ja tekniikoita kehitetään jatkuvasti asiakastutkimusten ja tosielämän tietojen perusteella.

XC40:n tarjoamia turvallisuus- ja tukitoimintoja ovat mm. Volvon puoliautonominen Pilot Assist -ohjausjärjestelmä, uuden sukupolven City Safety, tieltä suistumisen esto ja suoja, risteävän liikenteen varoitin automaattijarrutuksella sekä 360 asteen kamera, joka auttaa kuljettajaa käsittelemään autoa ahtaissa pysäköintitiloissa. Nämä ja muut tekniikat tekevät XC40:stä yhden markkinoiden parhaiten varustelluista pienistä katumaastureista.

– Nykyaikainen kaupunkielämä tarjoaa monimutkaisia haasteita kuljettajille, jalankulkijoille, pyöräilijöille ja muille tiellä liikkujille. Me pyrimme XC40:n avulla vähentämään niin kutsuttua kuljettajan kognitiivista kuormitusta. Turvallisuus- ja tukijärjestelmämme tunnistavat ja lieventävät aktiivisesti mahdollisia vaaratilanteita, joten kuljettaja voi rentoutua enemmän ja nauttia kaupunkiajosta, sanoo Volvon turvallisuuskeskuksen johtaja Malin Ekholm.

Jokaisen uuden Volvon lähtökohtana on edistyksellinen turvallisuus- ja tukitekniikka ja uusi XC40 hyötyy myös Volvon suurempien mallien tieto- ja viihdejärjestelmistä.

– Vahvan turvallisuusperimämme pohjalta loimme itsevarman, vaivattoman ja mukavan käyttökokemuksen, joka perustuu tosielämän vuorovaikutukseen ja tutkimukseen. XC40 on auto kuluttajille, jotka odottavat monipuolisia yhteystoimintoja. Kaikki näytöt on optimoitu turvallista, helppoa ja tehokasta vuorovaikutusta varten, aktiivisen kaupunkiajon tueksi, kertoo Volvon ajoneuvo-ohjelmistojen ja elektroniikan johtaja Ödgärd Andersson.

– Suurempien XC60- ja XC90-mallien tapaan XC40 sisältää Volvon Sensus -tieto- ja -viihdejärjestelmän, joka on keskittynyt tutun pystysuuntaisen kosketusnäytön ympärille. Helppokäyttöinen ja intuitiivinen Sensus-järjestelmä tuo kuljettajien käyttöön lukuisia toimintoja ja palveluja, Ödgärd Andersson jatkaa.

Katso videot täältä ja täältä

1.9.2017

Lisätietoja: Volvo Car Finland
Tiedotusjohtaja Thomas Hallbäck, [email protected], puh. 09-5044 5325
Korkearesoluutisia kuvia, videoita: www.media.volvocars.com
www.volvocars.fi
www.volvooceanrace.com
www.volvoingolf.com