Uusi Volvo XC40 nimettiin Vuoden autoksi Euroopassa 2018

Uusi Volvo XC40 nimettiin Vuoden autoksi Euroopassa 2018
6. maaliskuu 2018

Uusi kompakti Volvo XC40 -katumaasturi on nimetty Vuoden autoksi Euroopassa 2018. Äänestystulokset julkistettiin Geneven autonäyttelyssä Sveitsissä. Premium-autonvalmistaja Volvo voitti nyt tämän arvostetun palkinnon ensimmäistä kertaa.

– Tämän palkinnon voittaminen uudella XC40-mallillamme ajoittuu täydelliseen vaiheeseen Volvon historiassa. Volvolla on nyt ensimmäistä kertaa valikoimassaan kolme erikokoista SUV-mallia. XC40 on merkittävä tekijä lisäkasvussamme ja vie meidät uudelle ja nopeasti kasvavalle kompaktien SUV-autojen segmentille, kertoo Volvon pääjohtaja Håkan Samuelsson.

XC40:n voitto tarkoittaa, että Volvon uuden katumaasturimalliston jäsenet ovat kukin voittaneet Vuoden auto -palkinnon joko Euroopassa tai Pohjois-Amerikassa. Sekä suuri XC90 että keskikokoinen XC60 ovat voittaneet palkintoja omassa luokassaan Pohjois-Amerikassa kuluneen kahden vuoden aikana.

Vuoden auto Euroopassa 2018 -palkinto on jo toinen viimeaikainen XC40:lle myönnetty merkittävä huomionosoitus. Malli sai Vuoden auto -palkinnon myös Ison-Britannian johtavalta What Car? -autojulkaisulta.

XC40 luo segmenttiinsä uusia standardeja muotoilullaan, yhteystoiminnoillaan ja turvallisuustekniikallaan. Autoa on tilattu varhaisessa vaiheessa jo yli 20 000 kappaletta Euroopassa ja USA:ssa, joten kokonaisuus vaikuttaa vetoavan asiakkaisiin. XC40:n lanseeraus etenee pian Kiinaan, joka on maailman suurin automarkkina ja jossa Volvo odottaa vastaavanlaista suurta kiinnostusta.

XC40 on ensimmäinen malli, joka käyttää Volvon kompaktia modulaarista alustaa (CMA). Se nähdään jatkossa kaikissa tulevissa 40-sarjan autoissa, mukaan lukien täyssähköautot. Yhdessä Geelyn kanssa kehitetty CMA-alusta tarjoaa yhtiölle tässä segmentissä tarvittavia mittakaavaetuja.

XC40 on myös ensimmäinen Volvo, jossa on autonjako-ominaisuus, jota käytetään Volvon digitaaliavaintekniikan ja Volvo On Call -yhteyspalvelualustan avulla. XC40:n omistajat voivat jakaa autonsa perheenjäsenten ja ystävien kesken ilman fyysisen avaimen luovuttamista.

XC40:n edistyksellisiä turvallisuus- ja tukitoimintoja ovat mm. Pilot Assist -ohjausjärjestelmä, City Safety, tieltä suistumissuoja ja -esto, risteävän liikenteen varoitin jarrutustuella sekä 360° kamera, joka auttaa kuljettajaa käsittelemään autoa ahtaissa pysäköintipaikoissa.

XC40 tarjoaa myös nerokkaita sisustus- ja säilytystilaratkaisuja. Ovissa ja istuinten alla on enemmän käytännöllistä säilytystilaa, puhelimelle on oma paikkansa induktiivisella lataustoiminnolla, pieniä laukkuja varten on esiin taitettava koukku ja keskikonsolissa on irrotettava jäteastia.

Volvo ilmoitti vuonna 2017 sitoutuvansa sähköistämään kaikki vuodesta 2019 eteenpäin julkaistavat mallit. Tämän periaatteen mukaisesti XC40-mallistoon lisätään myöhemmin hybridi- ja täyssähkövoimansiirtoversiot.

– Meillä on selkeä kasvustrategia ja olemme sitoutuneet toimimaan edelläkävijänä turvallisuudessa, yhteyspalveluissa ja sähköistämisessä. XC40 kuvastaa tätä filosofiaa. Asiakkaiden ja Vuoden auto -tuomariston reaktioiden perusteella olemme oikealla tiellä, Håkan Samuelsson toteaa.

Huomautus toimittajille: 

Tähän lehdistötiedotteeseen lisätään uusia audiovisuaalisia elementtejä myöhemmin tänään osoitteessa media.volvocars.com.

Katso video täältä ja täältä

5.3.2018

Lisätietoja: Volvo Car Finland
Tiedotusjohtaja Thomas Hallbäck, [email protected], puh. 09-5044 5325
Korkearesoluutioisia kuvia, videoita:
www.media.volvocars.com
www.volvocars.fi
www.volvooceanrace.com