Tuleva Volvo EX90: turvallisuutta ymmärryksen kautta

Tuleva Volvo EX90: turvallisuutta ymmärryksen kautta
21. syyskuu 2022

Kuten pääjohtaja Jim Rowan kertoi avauksessaan (katsottavissa TÄÄLLÄ), olemme toimineet autoalalla jo lähes sata vuotta ja luoneet uusia standardeja ja kehittäneet uusia teknologioita, jotka ovat säästäneet lukuisia ihmishenkiä.

Tuleva täyssähköinen SUV-lippulaivamallimme Volvo EX90 paljastetaan 9. päivä marraskuuta, ja se jatkaa vahvaa perintöämme. EX90:n turvallisuusvarusteet ylittävät kaikki edelliset Volvot. Ja näin sen pitääkin olla, sillä vain innovaatio voi viedä meitä eteenpäin ja tehdä elämästä parempaa.

Jatkamme innovointia, kunnes autot eivät enää joudu onnettomuuksiin ja olemme 100-prosenttisesti hiiletön yritys. Kaiken tämän tarkoituksena on suojella ihmishenkiä filosofiamme mukaisesti. EX90 on Volvon uuden aikakauden alku, ja se vie turvallisuuden, laadun ja innovaation tulevaisuuteen.

Inhimillisen kokemuksen ymmärtäminen

Mitä uudelta Volvo EX90 -mallilta voi sitten odottaa? Se on auto, joka on suunniteltu ymmärtämään sinua ja ympäristöä, ja luomaan turvaa sinulle, läheisillesi ja muille tiellä liikkujille. Se myös tulee älykkäämmäksi ja turvallisemmaksi ajan kuluessa, kun se oppii uusista tiedoista ja saa päivityksiä.

Uusimman turvallisuusteknologian kehitys perustuu ihmisen käyttäytymisen ymmärtämiseen ja vuosikymmenien turvallisuustutkimuksiin. Jokainen meistä todennäköisesti kokee vähintään yhden auto-onnettomuuden elämänsä aikana.

Tämä ei ole kritiikkiä: tiedämme, että olet suurimman osan ajasta hyvä kuljettaja, valpas ja valmiina toimimaan tarvittaessa. Mutta me olemme kaikki ihmisiä, mikä tarkoittaa myös tunteita.

Tiedämme, että keskittymisen herpaantuminen ja väsymys ovat osa elämää ja kulkevat mukanamme. Tiedämme, että et ole aina parhaimmillasi. Liikenteessä pahin mahdollinen voi tapahtua muutamassa sekunnissa.

Tavoitteemme on auttaa sinua olemaan parempi kuljettaja ja ehkäistä onnettomuuksia. Volvo EX90 sisältää näkymättömän suojan, joka sisältää uusinta tunnistusteknologiaamme, jonka avulla auto voi tulkita mielentilaasi ja ympäröivää maailmaa.

Väsymättömät anturit

Aloitetaan ulkopuolelta. Huippuluokan anturit, kuten kamerat, tutkat ja LiDAR, jotka saavat tehonsa peruslaskenta-alustasta ja ohjelmistosta, luovat yhdessä 360 asteen reaaliaikaisen näkymän maailmasta.

Anturit eivät väsy tai herpaannu. Ne on suunniteltu reagoimaan, kun itse olet millisekunnin myöhässä. LiDAR havainnoi maantietä päivin ja öin myös suuremmissa nopeuksissa. Se voi nähdä pieniä kohteita satojen metrien päästä antaen enemmän aikaa toimia ja välttää vaaratilanteet.

Kun automme lähtevät maantielle, opimme niiden keräämistä tiedoista. Tutkimusten mukaan Volvon ohjelmisto ja anturit voivat vähentää vakavaan loukkaantumiseen tai kuolemaan johtavia onnettomuuksia jopa 20 prosentilla.

Arvioidemme mukaan voimme parantaa yleistä törmäyksenestotehokkuutta jopa 9 prosentilla, mikä voi johtaa ajan kuluessa miljooniin vältettyihin onnettomuuksiin. Tämä olisi suuri askel turvallisuudelle ja koko ihmiskunnalle.

Tarkkaileva vahti

Näkymätön suoja pitää sinusta huolta myös auton sisätiloissa. Erityiset anturit ja kamerat toimivat Volvon itse kehittämien algoritmien pohjalta ja voivat tunnistaa ja tarkkailla keskittymisesi tasoa. Teknologian ansiosta EX90 voi nähdä, jos olet väsynyt tai jos keskittymisesi herpaantuu, paremmin kuin yksikään aikaisempi Volvo.

Auto varoittaa sinua ensin hienovaraisesti ja tarvittaessa voimakkaammin. Jos pahin mahdollinen tapahtuu ja nukahdat tai sairastut ajon aikana, EX90 pysähtyy turvallisesti ja kutsuu apua.

Paljastamme enemmän yksityiskohtia uudesta täyssähköisestä lippulaivamallistamme tulevina viikkoina ennen maailmanlaajuista julkistusta 9. päivä marraskuuta.

21.9.2022 

Volvo Car Finland