Tilavuutta, kätevää säilytystilaa ja innovatiivista teknologiaa: täyssähköinen Volvo EX30 edustaa skandinaavista designia parhaimmillaan

Tilavuutta, kätevää säilytystilaa ja innovatiivista teknologiaa: täyssähköinen Volvo EX30 edustaa skandinaavista designia parhaimmillaan
1. kesäkuu 2023

Volvon uudessa katumaasturissa on tyylikäs sisustus, jossa on korostettu kestävää ajattelua. Huolella valitut materiaaliyhdistelmät tukevat sisätilojen muotoilua. Vastuullisessa sisustuksessa on käytetty kierrätettyjä ja uusiutuvia materiaaleja, kuten denimiä, pellavaa ja villaa, sekä monia ilmeikkäitä värejä ja tekstuureja.

EX30 tarjoaa yhtä näyttöä hyödyntävän käyttökokemuksen, joka poistaa turhan monimutkaisuuden ja tekee ajamisesta keskittyneempää ja nautinnollisempaa. Tämän lisäksi erityisominaisuudet, kuten kojetaulun koko leveyden kattava soundbar ja lukuisat käytännölliset säilytystilaratkaisut, tekevät kokemuksesta auton kokoa suuremman.

“Volvo EX30 yhdistää skandinaavisen designin parhaita elementtejä”, sanoo Volvon designjohtaja Lisa Reeves. “Uudet materiaalit tuovat luovia pintoja ja värejä sekä persoonallisuutta matkustamoon. Älykkäät toiminnot ja erinomainen käyttökokemus ovat Volvolle ominainen tunnusmerkki. Yhdessä nämä elementit tiivistävät Volvon olemuksen kompaktiin pakettiin.”

Korkealaatuista äänentoistoa

Volvo EX30-mallin soundbar on lajinsa ensimmäinen ja saanut innoituksensa kotien audiojärjestelmistä. Se tuo useat kaiuttimet yhteen kokonaisuuteen ja täyttää matkustamon korkealaatuisella äänellä. Kun soundbar yhdistetään Harman Kardonin huipputason audiojärjestelmään, voit kuunnella suosikkimusiikkiasi ja podcasteja loistavalla äänentoistolla.

Soundbar on erinomainen esimerkki älykkäästä muotoilusta: se yhdistää kaiuttimet yhdeksi komponentiksi ja vähentää johdotuksen ja materiaalien määrää. Soundbaria ei ensin välttämättä edes huomaa, sillä se sijaitsee tuulilasin alla ja on integroitu saumattomasti ohjaamoon. Koska ovissa ei tarvita kaiuttimia, niihin on saatu enemmän säilytystilaa. Samaan tapaan sivulasien käyttökytkimet  on siirretty keskikonsoliin, josta kuljettajan ja etumatkustajan on niitä helppo käyttää.

Nämä ja monet muut esimerkit edustavat laajempaa keskittämisen periaatetta Volvo EX30:n sisätiloissa. Olemme sijoittaneet hansikaslokeron uudelleen keskinäytön alapuolelle. Tämän ansiosta sekä kuljettaja että etumatkustaja voivat käyttää sitä helposti, ja lokero voi hyödyntää tasaisen lattian tarjoamaa lisätilaa.

Keskikonsoli on erittäin mukautumiskykyinen, ja sen liukujärjestelmä mahdollistaa tilan monipuolisen käytön. Mukitelineen yläosaa siirtämällä saat käyttöösi paikan kahvikupille tai älypuhelimelle tai lisää säilytystilaa. Alakonsolissa on suojaava säilytystila pienille tavaroille, kuten aurinkolaseille tai nappikuulokkeille, ja yläpuolella olevaan suureen avoimeen tilaan voi laittaa vaikkapa laukun.

Emme ole myöskään unohtaneet takamatkustajia. He voivat säilyttää puhelimiaan erillisissä taskuissa etuistuinten selkänojissa, ja kätevä säilytyslokero liukuu esiin keskikonsolin alta. Tavaratilassa on käytännöllinen koko-opas, josta on apua, jos olet ostamassa huonekaluja etkä ole varma, mahtuvatko niiden pakkaukset autoon.

Enemmän tilan tuntua

EX30:n keskitettyä teemaa edustaa myös yksittäinen 12,3 tuuman keskinäyttö, joka on sijoitettu kojetaulun keskelle ja sisältää kaikki kuljettajan kannalta oleelliset tiedot. Sijoittamalla kaiken yksittäiseen näyttöön olemme voineet luoda tilan tuntua kuljettajan ympärille ja säästää materiaaleissa.

“EX30:n sisätiloissa on jatkettu keskittämisen filosofiaa”, kertoo käyttökokemusjohtaja Tom Stovicek. “Tärkeimmät ajotiedot, kuten nopeus ja lataustasot, on sijoitettu näytön yläosaan, ja navigointi, media ja säätimet ovat selkeästi näkyvissä ja käytettävissä alaosassa. Näytössä on myös toimintopalkki, joka tarjoaa oleellisimmat toiminnot aina tarvittaessa.”

Keskinäyttö sisältää myös “rauhoitetun” näkymän, josta on riisuttu kaikki muu paitsi tärkeimmät tiedot. Tämä ominaisuus on erityisen hyödyllinen iltaisin ja öisin, jolloin näyttö voi rasittaa silmiä pitkillä ajomatkoilla.

Volvon tavoitteena on tarjota huippuluokan tieto- ja viihdetoimintoja, minkä vuoksi EX30 sisältää monia Googlen palveluita, kuten Google Assistantin, Google Mapsin ja Google Playn suosikkisovellukset. EX30 on myös ensimmäinen Volvo, jossa on langaton Apple CarPlay -toiminto.

Tieto- ja viihdejärjestelmä käyttää 5G-yhteyttä kaikkialla, missä se on saatavilla, ja Qualcomm Automotiven Snapdragon® Cockpit Platforms -teknologia varmistaa, että järjestelmä on aina riittävän reaktiivinen.

Vaihtoehtoina neljä erilaista sisustuskokonaisuutta

Kun olet hankkimassa uutta Volvo EX30 -autoa, voit valita neljästä erilaisesta sisustuskokonaisuudesta. Niiden materiaaleissa on korostettu kestävää kehitystä, ja jokainen vaihtoehto antaa autolle erilaisen ilmeen. Yksi kokonaisuuksista juhlistaa denimin ajatonta vetovoimaa ja hyödyntää denimin kierrätysprosessista syntyneitä hukkatuotteita.

Muita tarjolla olevia materiaaleja ovat vanhoista ikkunakehyksistä ja rullaverhoista valmistettu kierrätetty muovi, pellavakasveista johdettu uusiutuva kuitu, jonka toimittaa Volvo Cars Tech Fundin investointikohde Bcomp, vastuullisesti hankittu villasekoite, joka sisältää 70 prosenttia kierrätettyä polyesteriä, sekä kierrätettyä muovia sisältävä neulottu istuinmateriaali.

Volvo EX30-malliin on saatavilla myös Nordico-verhoilu. Nordico on edistyksellinen ja teknisesti kehittynyt materiaali, joka on valmistettu kierrätystuotteista, kuten PET-pulloista, sekä biopohjaisista materiaaleista Ruotsin ja Suomen metsistä.

Uusi Volvo EX30 julkistetaan 7. kesäkuuta. Myynti Suomessa alkaa seuraavana päivänä.

Huomautuksia

  • Autojen tekniset tiedot ja tarkka asiakastarjous voivat vaihdella maakohtaisesti. Katso lisätietoja osoitteesta volvocars.com/fi.
  • Google, Google Play ja Google Maps ovat Google LLC:n tavaramerkkejä.
  • Snapdragon on Qualcomm Technologies, Inc:n ja/tai sen tytäryhtiöiden tuote. Snapdragon on Qualcomm Incorporatedin tavaramerkki tai rekisteröity tavaramerkki.

1.6.2023 

Volvo Car Finland