Terävä ajotuntuma ja suuremmista Volvoista tuttuja ominaisuuksia

9. maaliskuu 2012

Täysin uusi Volvo V40:

Täysin uusi Volvo V40 on valmis ohittamaan kilpailijansa premium hatchback -luokassa. Uutuus sisältää suuremmista Volvo-malleista tuttuja ominaisuuksia siistin kompaktissa paketissa. Volvo V40 on nykyaikainen, ilmeikäs auto, joka yhdistää trendikkään muotoilun luokkansa johtavaan ajodynamiikkaan.

Volvo V40-mallista löytyy luokkansa johtava turvallisuus-ja tukipaketti, johon kuuluu monien uusien ominaisuuksien lisäksi mm. Volvo Car Corporationin mullistava jalankulkijoiden havaitsemistoiminto automaattisella täysjarrutuksella.
-Täysin uusi V40 on ensimmäinen uusi mallimme, joka on suunniteltu kokonaan ihmiskeskeisen strategiamme mukaisesti. Se sisältää suuren määrän huipputeknisiä ominaisuuksia ja aiheuttaa taatusti kovimmille kilpailijoillemme päänvaivaa, kertoo Volvo Car Corporationin pääjohtaja Stefan Jacoby.

Ketterä ajonautinto
Ajodynamiikka on luokkansa parhaimmistoa, mistä kiitos kuuluu monille keskeisille yksityiskohdille. Alusta on suunniteltu tarjoamaan ketteryyttä, joka luo aidon ajonautinnon. Moottorivalikoima sisältää useita vaihtoehtoja. Saatavana on mm. ensimmäinen Volvon dieselmoottori, jonka CO2-päästöt ovat ainoastaan 94 g/km. Malliston huipulta löytyy turboahdettu T5-bensiinimoottori, joka kehittää 254 hevosvoimaa tehoa ja saa auton kiihtymään 0 -100 km/h vain 6,7 sekunnissa. Kaikki moottoriversiot sisältävät start-stop-tekniikan ja jarrutusenergiaa hyödyntävän järjestelmän, olipa autossa sitten käsivalintainen tai automaattivaihteisto.

Dynaaminen alusta vakiona
Täysin uudessa Volvo V40 -mallissa on kaksi eri alustavaihtoehtoa. Dynamic-alusta on autossa vakiona. Jäykkä kori ja matala painopiste edesauttavat nopeita reaktioita ja herkkyyttä, joka painottaa myönteistä ajokokemusta mukavuudesta tinkimättä. Sport-alusta on 10 mm matalampi kuin dynaaminen alusta. Jouset ja iskunvaimentimet ovat jäykemmät, mikä synnyttää täyden hallinnan tunteen ja suuren ajonautinnon.

Tarkka ohjaus
Ohjauspylvään jäykkä eristin lisää vääntöjäykkyyttä. Tämä puolestaan parantaa välitöntä tuntumaa pyöriin ja maantiehen. Sähköinen ohjaustehostin (EPAS) käyttää sähkömoottoria ja tukee ohjauksen hammastankoa. Kuljettaja voi valita kolmesta tehostuksen tasosta. Sähköinen ohjaustehostin mahdollistaa ohjausta hyödyntävien turvallisuus-ja tukitoimintojen, kuten kaista-ja pysäköintiavun, monipuolisen käytön.

Kallistuskulma-anturi parantaa ajovakautta
Täysin uuden V40:n DSTC-ajovakauden hallintajärjestelmä sisältää useita hienostuneita ominaisuuksia, jotka tarjoavat ainutlaatuisen yhdistelmän ajonautintoa ja turvallisuutta. Lisävakautustoiminto käyttää kallistuskulma-anturia, jonka avulla se osaa tunnistaa pyörien sutimisen erittäin varhaisessa vaiheessa. Tämän ansiosta ajovakauden hallintajärjestelmä voi puuttua tilanteeseen aikaisemmin ja tarkemmin.

Kaarreluistonesto tiukkoja mutkia varten
Kaarreluistonesto on uusi toiminto, jonka avulla auto selvittää kaarteet entistä sulavammin. Autonsisempää vetävää pyörää jarrutetaan ja tehoa välitetään enemmän ulommalle vetävälle pyörälle.Näin kuljettaja voi kääntyä mutkaan tiukemmin ilman aliohjautuvuutta.-Volvo V40 on ketterä ja hauska ajettava. Terävä alusta tarjoaa innostavan hallinnan tunteen.Auton aktiivisuus tekee mutkikkaan maalaistien ajamisesta yhtä juhlaa, minkä lisäksi tarkat jaketterät liikkeet ovat omiaan ruuhkaisessa kaupunkiliikenteessä, sanoo Peter Mertens, Volvo CarCorporationin tutkimus-ja kehitystyön varajohtaja.

Valikoima tehokkaita bensiinimoottoreita
Viisisylinterinen 2,5-litrainen turboahdettu T5-moottori kehittää tehoa 254 hevosvoimaa ja vääntöä 400 Nm (mukaan lukien 40 Nm:n yliahtotoiminto kiihdytyksissä). Sisäistä kitkaa on vähennetty, jotta polttoaineen kulutus ja CO2-päästöt olisivat vähäisemmät. T5 on varustettu automaattivaihteistolla, ja kiihtyvyys 0-100 km/h on vain 6,7 sekuntia. Polttoaineen kulutus on 7,9 l/100 km (yhdistetty ajo).
Keskitason vaihtoehtoina tarjolla on kaksi versiota 1,6-litraisesta GTDi-moottorista: T4 (180 hevosvoimaa) ja T3 (150 hevosvoimaa). 180 hevosvoiman moottori kehittää vääntöä 270 Nm, mukaan lukien 30 Nm:n yliahtotoiminto. Tämä antaa moottorille sitkeät ominaisuudet koko nopeusalueella. Vääntökäyrä on suhteellisen hienovarainen, mikä synnyttää erityisen mukavan ajokokemuksen.
150 hevosvoiman T3-moottori kehittää 240 Nm vääntöä. Volvon moottoriasiantuntijat ovat onnistuneet pudottamaan V40-mallissa polttoaineen kulutuksen tasolle 5,8 l/100 km. Vastaavat CO2-päästöt ovat 134 g/km.
T5-versio on varustettu kuusivaihteisella automaattivaihteistolla, kun T4-moottorin yhteyteen on saatavilla vaihtoehtoisesti joko automaattinen kuusivaihteinen Powershift-vaihteisto tai kuusivaihteinen käsivalintainen vaihteisto. T3 on saatavana käsivalintaisen vaihteiston kanssa.

Taloudelliset dieselmoottorit
Viisisylinterinen 2,0-litrainen D4-turbodiesel on optimoitu tarjoamaan taloudellista ajonautintoa. Moottori kehittää tehoa 177 hevosvoimaa ja vääntöä 400 Nm laajalla käyntinopeusalueella. Auto kiihtyy 0-100 km/h 8,3 sekunnissa automaattivaihteiston kanssa (8,6 sekuntia käsivalintaisella vaihteistolla). Polttoaineen kulutus ja CO2-päästöt ovat 4,5 l/100 km (119 g/km) käsivalintaisen vaihteiston ja 5,3 l/100 km (139 g/100 km) automaattivaihteiston kanssa (yhdistetty ajo). Lisäksi saatavilla on 2,0-litrainen D3, joka kehittää tehoa 150 hevosvoimaa ja vääntöä 350 Nm. Molempiin turbodieselmoottoreihin on saatavana kuusivaihteinen automaattivaihteisto ja kuusivaihteinen käsivalintainen vaihteisto.

D2-version CO2-päästöt vain 94 g/km
Volvo V40:n D2-version CO2-päästöt ovat ainoastaan 94 g/km ja vastaava polttoaineen kulutus 3,6 l/100 km. 1,6-litrainen dieselmoottori kehittää tehoa 115 hevosvoimaa ja vääntöä 285 Nm, mukaan lukien 15 Nm:n yliahto. D2-moottori on yhdistetty kuusivaihteiseen käsivalintaiseen vaihteistoon ja sisältää start/stop-toiminnon.
-Olemme johtavassa asemassa polttoainetaloudellisuuden saralla. Kolmasosa tutkimusbudjetistamme on varattu CO2-päästöjen vähentämiseen. Tämä ympäristöpainotteisuus "DRIVe Towards Zero" -tunnuksemme alla tuo mukanaan jatkuvia parannuksia, joiden ansiosta pysymme kilpailijoidemme edellä entistä ympäristöystävällisempien autojen suunnittelussa, sanoo Mertens.

Bensiinimoottorit  Iskutilavuus  Sylinterit       Teho        Vääntö
T5                        2,5               5 syl. rivi       254 hv      360 Nm + 40 Nm
T4                        1,6               4 syl. rivi       180 hv      240 Nm + 30 Nm
T3                        1,6               4 syl. rivi       150 hv      240 Nm

Dieselmoottorit    Iskutilavuus   Sylinterit        Teho         Vääntö
D4                       2                   5 syl. rivi       177 hv      400 Nm
D3                       2                   5 syl. rivi       150 hv      400 Nm
D2                      1,6                 4 syl. rivi       115 hv      270 Nm + 15 Nm

Kaikkien aikojen älykkäin ja turvallisin Volvo-malli
Useat uudet huipputekniset ominaisuudet suuremmista malleista tuttujen turvallisuus-ja tukitoimintojen ohella tekevät uudesta Volvo V40:stä tähän mennessä älykkäimmän ja turvallisimman Volvo-mallin. Uusia ominaisuuksia ovat maailman ensimmäinen jalankulkijaturvatyyny, oikealla kaistalla pysymistä avustava toiminto ohjauspyörän vasteella, nerokas pysäköintiapu, automaattinen liikennemerkkien tunnistustoiminto, aktiiviset kaukovalot sekä peruutettaessa sivuilla ja takana liikkuvia ajoneuvoja tarkkaileva Cross Traffic Alert -tutkajärjestelmä.
Täysin uusi V40 sisältää myös mullistavan jalankulkijoiden havaitsemistoiminnon automaattisella täysjarrutuksella sekä edelleen kehitetyn City Safety -järjestelmän, joka auttaa välttämään hidasvauhtisia yhteentörmäyksiä enintään 50 km/h nopeudessa.

Maailman ensimmäinen jalankulkijoiden turvatyynytekniikka
Volvo V40 sisältää uuden jalankulkijaturvatyynyn, joka lieventää seurauksia tilanteessa, jossa yhteentörmäys jalankulkijaan on väistämätön. Etupuskuriin sijoitetut anturit rekisteröivät fyysisen kontaktin auton ja jalankulkijan välillä. Konepellin takaosa vapautuu ja kohoaa laukeavan turvatyynyn vaikutuksesta. Täyttynyt turvatyyny kattaa kohonneen konepellin alapuolisen alueen sekä noin yhden kolmanneksen tuulilasin alueesta sekä A-pilarin alaosan. Kohonnut konepelti ja turvatyyny pienentävät jalankulkijoiden loukkaantumisriskiä.
-Täysin uusi V40 on kompaktein auto V-mallistossamme, ja sen turvallisuustaso on luokkansa paras. Autossa on enemmän älykkäitä tukijärjestelmiä kuin missään aikaisemmassa Volvo-mallissa. Tämä on jälleen tärkeä askel kohti visiotamme, jonka mukaan kenenkään ei tule enää vuonna 2020 kuolla tai kärsiä vakavasta loukkaantumisesta uudessa Volvo-autossa, sanoo Thomas Broberg, Volvo Car Corporationin turvallisuuskonsultti.
Jo mainittujen turvallisuus-ja tukitoimintojen lisäksi Volvo V40 sisältää: törmäysvaroitin ja automaattinen täysjarrutus, City Safety 50 km/h nopeuteen asti, mukautuva vakionopeudensäädin ja etäisyyshälytin huolehtivat turvaväleistä, kuljettajan tarkkailutoiminto, joka havaitsee kuljettajan väsymyksen ja varoittaa siitä, paranneltu kuollutta kulmaa tarkkaileva järjestelmä tehostaa näkyvyyttä, monipuoliset passiiviset turvallisuusvarusteet, kuten uusi polviturvatyyny, sekä henkilökohtainen autokommunikaattori.

Kuljettajan apuvälineitä
-Turvallisuusjärjestelmät tekevät ajamisesta nautinnollisempaa ja turvallisempaa. Ne on suunniteltu varoittamaan uhkaavista olosuhteista mutta osaavat tarvittaessa myös puuttua peliin kriittisissä tilanteissa. Jos joissakin tilanteissa yhteentörmäys on väistämätön, turvallisuustoiminnot lieventävät onnettomuuden seurauksia. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että hienostuneet järjestelmät olisivat vastuussa ajamisesta. Niiden pääasiallinen tehtävä on auttaa kuljettajaa ja tehdä ajokokemuksesta mukavampi ja mutkattomampi, sanoo Broberg.

Ylellinen ulkoasu ja tuntuma
Täysin uusi Volvo V40 kilpailee premium hatchback -luokassa valttikortteinaan ylellinen ulkoasu ja ajotuntuma, jotka korostavat vaikutelmaa kompaktista mallista, joka on varustettu suuremman auton ominaisuuksilla. V40 on tulvillaan elegantteja ja toiminnallisia skandinaavisen designin piirteitä. Puhtaat elegantit linjat, laadukkaat materiaalit ja viimeistely sekä intuitiivinen huipputekniikka muodostavat vakuuttavan kokonaisuuden.
-Täysin uusi Volvo V40 tarjoaa asiakkaille suuren auton ominaisuuksia kompaktissa paketissa. Se on täynnä ylellisyyttä, mukavuutta ja huipputeknisiä toimintoja. Coupémaisen kattolinjan ja dynaamisten pintojen yhdistelmä antaa autolle nykyaikaisen urheilullisen ilmeen. Malli on kuitenkin samalla myös klassisten Volvojen ylpeä jälkeläinen ja sisältää hienovaraisia muotoilullisia elementtejä mm. ikonisesta P1800:sta takaoven yläosassa sekä P1800 ES -mallista inspiraatiota hakeneen takalasiratkaisun, sanoo Chris Benjamin, ulkomuotoilun johtaja. Auton tyylikkäitä design-elementtejä ovat mm.: matala ja leveä etumuotoilu, leveät hartiat ja dynaaminen profiili, ulkoinen tyylisarja, sivupeilit, panoraamalasikatto lisää avaruutta ja valoisuutta, ihmisten ympärille suunniteltu matkustamo, istuimet, joissa on mukava sivutuki, ohut, kelluva keskikonsoli, kehyksetön taustapeili, kätevät säilytystilat, seitsemän erilaista tunnelmavalaistusta, valaistu vaihteenvalitsimen nuppi sekä kaksitasoinen tavaratilan lattia.

Valotekniikka
LED-valot antavat autolle yksilöllisen tyylin ja huipputeknisen ilmeen. Optisilla valo-ohjaimilla saavutetaan valokuvio, joka korostaa tyylikästä muotoilua. LED-tekniikkaa käytetään seuraavissa osissa: etuseisontavalot, suuntavilkut sivupeileissä, takaseisontavalot, takarekisterikilven valot, korkealle asennettu jarruvalo, päiväajovalot (DRL).

Uusi henkilökohtainen mittaristo
Yksinkertaisempi kuljettajakokemus on avainasemassa myös huipputeknisen Volvo Sensus -tieto-ja viihdejärjestelmän jatkuvassa kehitystyössä.
Volvo V40 -mallissa kuljettajakeskeistä lähestymistapaa on korostettu uudella graafisellamittaristolla, jonka avulla kuljettaja voi muokata mittarien asettelua ja esitettäviä tietoja.
Muihin käytännöllisiin ominaisuuksiin kuuluu Volvo On Call:iin saatavilla oleva mobiilisovellus, jokaauttaa kuljettajaa pitämään yhteyttä autoon, kun se on pysäköity.

Täysin graafinen näyttö
V40-malliin tulee saataville täysin uusi graafinen mittaristo. Aktiivinen TFT-kidenäyttö nostaa autonja kuljettajan välisen vuorovaikutuksen uudelle tasolle.
Mittaristo kuvastaa emotionaalista toiminnallisuutta ja näyttää aina kussakin tilanteessa tärkeimmättiedot kuljettajalle. Kuljettaja voi valita kolmesta graafisesta teemasta:
Elegance-teemassa on kullanruskea valaistus, joka synnyttää perinteisen ja rauhallisen tunnelman.
Eco-teemassa on vihreä taustavalaistus, joka on suunniteltu luomaan ympäristöystävällistä ilmettä.
Eco-mittari näytetään vasemmalla. Näytössä näkyy mm. hetkellinen ja keskimääräinenpolttoaineen kulutus, ja kuljettaja palkitaan vihreällä valolla, kun taloudellinen ajotapa onoptimaalinen.
Performance-teeman taustavalaistus on punainen, mikä synnyttää urheilullista tunnelmaa.Keskellä käyntinopeusmittari korvaa nopeusmittarin, joka on kyseisellä paikalla Elegance-ja Eco-versioissa. Auton nopeus näytetään digitaalisesti näytön keskiosassa. Oikeanpuoleisessanäytössä on tehomittari, joka kertoo kuljettajalle, kuinka paljon tehoa on käytettävissä ja kuinkapaljon sitä kulloinkin käytetään. Standard Line -mittaristo on hienosäädetty versio perinteisestämittaristosta. Mittarit ovat sähkömekaanisia, ja niissä on osoitinneulat.
-Täysin uuden V40:n sisätilat on suunniteltu ihmisten ympärille, ja ne korostavat ergonomiaa,mukavuutta ja hallittua ajokokemusta. Olemme tehneet läheistä yhteistyötä insinöörien kanssa jaluoneet todella kuljettajakeskeisen ohjaamon, sanoo Sven Olof Persson, sisustusjohtaja:

Volvo On Call ja mobiilisovellus monilla toiminnoilla
Täysin uuteen Volvo V40:seen saatavilla olevaa Volvo On Call järjestelmää on laajennettu sen alkuperäisestä tarkoituksesta, joka tarjosi yhteyden puhelinkeskukseen onnettomuuden tai muun hätätilanteen sattuessa. Mobiilisovelluksen avulla auton omistaja voi älypuhelimen ja mobiilisovelluksen avulla olla yhteydessä pysäköityyn autoonsa. Mobiilisovellus on ilmainen, ja sen voi ladata puhelinten sovelluskaupoista. Se tarjoaa omistajalleen intuitiivisen ja helppokäyttöisen suhteen autoon etäältä. Sovellus sisältää monia eri toimintoja: auton paikannin, ovien etälukitus, lämmittimen etäkäynnistys, auton kojetaulu, auton tarkastus, ajopäiväkirja, auton tiedot sekä ilmoitus varkaudesta.

Rentoa hallinnan tunnetta
-Me suunnittelemme autoja ihmisten tarpeiden ja elämäntyylin ympärille. Intuitiivisen ja ergonomisesti optimoidun kuljettajan ympäristön luominen on osa tavoitettamme tarjota rentoa hallinnan tunnetta. Lisäksi on loogista, että sinun tulee voida hallita autoasi myös sen jälkeen, kun olet pysäköinyt sen, sanoo Stefan Jacoby, Volvo Car Corporationin pääjohtaja.

Vuosimyynti 90 000 autoa
Volvo Car Corporation odottaa myyvänsä täysin uutta Volvo V40 -mallia 90 000 kappaletta vuodessa. Auto on suunnattu pääasiassa Euroopan markkinoille, ja peräti 85 prosenttia kokonaismäärästä meneekin eurooppalaisille asiakkaille. Suurimmat yksittäiset markkina-alueet ovat Iso-Britannia, Saksa, Ruotsi, Ranska, Belgia, Italia, Hollanti, Espanja, Japani, Kiina, Sveitsi ja Australia.
Täysin uusi V40 esitellään Geneven autonäyttelyssä järjestettävässä lehdistötilaisuudessa maaliskuussa 2012. V40-mallia valmistetaan Volvo Car Corporationin tehtaalla Gentissä, Belgiassa. Tuotanto käynnistyy vuoden 2012 toukokuussa. Ennakkomyynti alkaa jo maaliskuussa ja auton ensiesittely Suomessa on syyskuussa. Volvo V40-mallin alkaen hinta on 26.987,82.

6.3..2012
Volvo Auto, tiedotusjohtaja Thomas Hallbäck, [email protected], puh. 09-5044 5325 Lisätietoa ja korkearesoluutiokuvia:
www.media.volvocars.com
www.volvocars.fi
www.volvocars.com
Tämän lehdistömateriaalin tiedot ja kuvaukset koskevat Volvo Carsin kansainvälistä automallistoa. Kuvatut ominaisuudet voivat olla lisävarusteita. Autojen tekniset tiedot voivat vaihdella maakohtaisesti ja muuttua ilman erillistä ilmoitusta.