Täysin uusi Volvo XC90: innovatiiviset ratkaisut tekevät pysäköinnistä helppoa ja turvallista

25. heinäkuu 2014

- Automaattinen ruutuun pysäköinti ja taskupysäköinti 
- Kuljettaja saa lintuperspektiivin auton yläpuolelta

Nykyaikaisen auton ostajan vaatimusten ympärille suunniteltu täysin uusi VolvoXC90 sisältää joukon innovatiivisia ominaisuuksia, jotka tekevät hankalistapysäköintitilanteista ja ahtaissa paikoissa kääntymisestä helppoa.

IntelliSafe-tukitekniikat sisältävät laajennetun pysäköintiavustimen, joka tarjoaa nyt myösautomaattisen peruutustoiminnon pysäköintiruutuun sekä taskupysäköintitoiminnon. XC90 voinäyttää myös digitaalisesti luodun lintuperspektiivin auton ympärillä olevasta alueesta suurellakeskinäytöllä.

– Useat tutkimusinstituuttien tutkimukset osoittavat, että kaksi kolmasosaa haastatelluistaautoilijoista tuntee olonsa epämukavaksi ahtaissa pysäköintitilanteissa. Ominaisuudet, kutenlaajennettu pysäköintiavustin ja lintuperspektiivi, muuttavat nämä potentiaalisesti stressaavattilanteet mukavaksi, tarkaksi ja turvalliseksi tapahtumaksi, kertoo Volvon tutkimus-ja kehitystyönjohtaja Peter Mertens.Edelleen kehitetty pysäköintiavustin helpottaa sekä taskupysäköintiä että pysäköintiruutuunperuuttamista. Se käyttää ohjauspyörää automaattisesti, kun kuljettaja käsittelee vaihteistoa jasäätää auton nopeutta.

Ultraäänianturit tunnistavat pysäköintipaikan
Pysäköintitoiminnot perustuvat kahdentoista ultraäänianturin tiedoille. Kun kuljettaja kytkeepysäköintiavustimen taskupysäköintitilanteessa, anturit alkavat tutkia auton sivuilla olevaa aluettatyhjien pysäköintipaikkojen varalta. Kun järjestelmä havaitsee pysäköintipaikan, joka onpituudeltaan vähintään 1,2 kertaa auton pituinen, kuljettajalle ilmoitetaan siitä äänimerkillä javiestillä mittaristossa. Pysäköintiruutua etsittäessä ruudun on oltavan auton ja yhden lisämetrinlevyinen.Näyttö opastaa sitten kuljettajaa vaihe vaiheelta tekstien ja animaatioiden avulla, kunnes auto onpysäköity.

Lintuperspektiivi auton yläpuolelta
Täysin uusi XC90 sisältää myös 360°näkymän, joka tarjoaa kuljettajalle lintuperspektiivinympäröivästä alueesta. Tämä näkymä perustuu neljään kätkettyyn kameraan, joista yksi onintegroitu eteen, yksi kumpaankin sivupeiliin ja yksi takarekisterikilven ylle.360°näkymä tarjoaa kuljettajalle myös mukavan tavan nähdä ympäröivän alueen eri vyöhykkeitä,kuten etu-, taka-ja sivunäkymän.

– 360°näkymä on erinomaisen käytännöllinen tilanteissa, joissa kuljettajan suora näkyvyys on rajallinen, kuten poistuttaessa ahtaalta väylältä, jonka sivuilla on esteitä, tai peruutettaessa perävaunua tai matkailuvaunua kohti. Se tarjoaa myös hyvää tukea pysäköinnin aikana esimerkiksi silloin, kun haluat varmistaa, että auton kaikki osat ovat pysäköintiruudun viivojen sisällä, Peter Mertens sanoo.

Risteävän liikenteen varoitin
Täysin uuden XC90-mallin loistaviin IntelliSafe-ratkaisuihin kuuluu myös risteävän liikenteen varoitin, joka varmistaa kuljettajan selän peruutettaessa ulos pysäköintiruudusta. Se varoittaa lähestyvästä liikenteestä 30 metrin säteellä kummallakin puolella ja antaa tarvittaessa äänimerkin ja varoituksen keskinäytöllä.

Lisätietoja täysin uudesta XC90-mallista, kuvineen ja videoineen, löytyy mediapaketissa verkossa
Volvo Carsin kansainvälisessä uutishuoneessa.
22.7.2014
Lisätietoja: Volvo Car Finland Tiedotusjohtaja Thomas Hallbäck, [email protected], puh. 09-5044 5325 Korkearesoluutisia kuvia, videoita: www.media.volvocars.com
www.volvocars.fi
https://twitter.com/volvocarsnews
www.volvooceanrace.com
www.volvoingolf.com
Tämän lehdistötiedotteen kuvaukset ja tiedot koskevat Volvo Carsin kansainvälistä mallistoa. Kuvatut ominaisuudet voivat olla lisävarusteita. Ajoneuvojen tekniset tiedot voivat vaihdella maakohtaisesti ja muuttua ilman erillistä ilmoitusta.