Puoli vuosisataa turvallisuuden puolesta: Volvon onnettomuustutkimustyöryhmä täyttää 50 vuotta

Puoli vuosisataa turvallisuuden puolesta: Volvon onnettomuustutkimustyöryhmä täyttää 50 vuotta
3. marraskuu 2020

Volvon onnettomuustutkimustyöryhmä on ollut toiminnassa jo 50 vuotta. Onnettomuustutkijat ovat valmiina kellon ympäri varmistaakseen, että Volvo saa tietoja tosielämän onnettomuuksista ja voi parantaa autojaan jatkuvasti.

“Onnettomuustutkimustyöryhmän uurastus auttaa Volvoa ymmärtämään, että traaginen liikenneonnettomuus voi johtaa johonkin hyvään: entistä turvallisempiin autoihin. Analysoimalla tarkasti onnettomuuden eri vaiheita tiimi tarjoaa elintärkeää tietoa autojen kehitystyötä varten”, sanoo Volvon turvallisuuskeskuksen johtaja Malin Ekholm.

Työryhmä on toiminut vuodesta 1970 lähtien. Aina kun Göteborgin ympäristössä tapahtuu onnettomuus, jossa on osallisena Volvo -auto, tiimi lähtee paikan päälle saatuaan siitä ilmoituksen. Tiimiläiset aloittavat tutkimustyön ja kirjaavat tapahtumien kulun mahdollisimman yksityiskohtaisesti.

Tämä tarkoittaa kysymysten esittämistä. Kuinka voimakas isku oli? Kuinka nopeasti aktiiviset turvallisuusjärjestelmät puuttuivat peliin? Kuinka matkustajat voivat? Millainen sää oli? Paljonko kello oli? Missä kunnossa tiemerkinnät olivat?

Työ jatkuu toimistolla. Tiimi pyytää käyttöönsä julkisesti saatavilla olevia poliisiraportteja, ottaa yhteyttä kuljettajaan ja tutkii auton, jos se on mahdollista. Tiimi yrittää myös ymmärtää, millaiseksi kuljettaja koki onnettomuuden. Tässä prosessissa ovat mukana Volvon turvallisuuskeskuksen käyttäytymistutkijat.

Lopuksi tiimi pyytää onnettomuudessa mukana olleita henkilöitä jakamaan hoitotietojaan, joiden avulla saadaan lisätietoa vammoista. Näitä tietoja analysoivat biomekaniikka-asiantuntijat yhteistyössä fyysikkojen kanssa, jotta onnettomuuden tarkat syyt voidaan ymmärtää paremmin.

Kaikki kerätyt tiedot koodataan ja muutetaan nimettömiksi. Tutkimuksista saadut tulokset jaetaan Volvon tuotekehitystiimien kanssa, jotka käyttävät niitä uusien teknologioiden kehityksessä ja käyttöönotossa. Tiimi tunnistaa myös asioita, joita ei voi ratkaista vielä tänään, mikä auttaa Volvoa pysymään turvallisuustyön eturintamassa.

Tiimi tutkii joka vuosi noin 30–50 onnettomuutta henkilökohtaisesti, mutta onnettomuuksia tapahtuu kaikkialla maailmassa, eikä paikan päälle aina pääse ajoissa. Tällaisissa tapauksissa etsivät kartoittavat paikallisen Volvon henkilökunnan ja hätäpalvelujen avulla tietoja onnettomuuksista.

Tiimi käyttää lisäksi muita tietolähteitä, kuten julkisia onnettomuustietokantoja, varmistaakseen, että kaikkiin tarvittaviin toimenpiteisiin ryhdytään.“Onnettomuustutkimustyöryhmä ei ole turvallisuusasiantuntijoidemme ainoa tietolähde, mutta se auttaa meitä aidosti ymmärtämään yksityiskohtia. Onnettomuuksia tapahtuu edelleen, mutta nykypäivänä seuraukset ovat lievempiä ja vakavat loukkaantumiset paljon harvinaisempia kuin ennen”, Malin Ekholm toteaa.

Katso videot täältä

 

3.11.2020 

Volvo Car Finland 
Tiedotuspäällikkö Mia Pelttari
[email protected], puh. 0400-441117 
Korkearesoluutioisia kuvia, videoita: www.media.volvocars.com
Kaikki videot täältä
www.volvocars.fi
www.linkedin.com/company/volvo-car-finland/