Lataushybrideistä jo yli puolet Volvoja

Lataushybrideistä jo yli puolet Volvoja
4. helmikuu 2019

– Kasvamme edelleen nopeammin kun premium-kilpailijamme ja erittäin haluttavat lataushybridit luovat hyvän pohjan tälle vuodelle, sanoo Volvo Car Finlandin toimitusjohtaja Lasse Ahlstedt.

Volvo oli Suomen rekisteröintitilaston kolmonen tammikuussa 1.194 auton rekisteröinnillä ja 10,2 prosentin markkinaosuudella. Kasvua vuoden takaiseen oli 13,7 prosenttia – markkinalla joka supistui saman verran (-13,7 prosenttia) edellisvuoteen verrattuna.

Myydyin Volvo -malli on Volvo XC60, joka tammikuussa oli kaikista Suomen autoista kolmanneksi suosituin 527 rekisteröinnillä. Kärkikymmenikköön nousi Volvo V60 (244 kpl) ja myös Volvo V40 (117 kpl) sekä Volvo XC40 (109 kpl) ovat Suomen 30 suosituimman auton joukossa.

– On hienoa, että uudistettu mallistomme herättää laajasti kiinnostusta asiakkaissa. Kun tähän vielä lisätään helmikuussa esiteltävä V60 Cross Country ja keväällä saapuva S60 niin valinnan vara sen kun lisääntyy, sanoo Tom von Bonsdorff, Volvo Car Finlandin myynti- ja markkinointijohtaja.

Suositut nelivedot

Volvon valtakunnallinen nelivetokiertue jatkuu vielä kuukauden verran. Nelivetotilastossa Volvo jatkaa selkeänä ykkösenä, sillä tammikuussa rekisteröitiin 815 kpl Volvo -nelivetoja, kun tilaston kakkonen Skoda ylsi 316 rekisteröintiin. Volvon markkinaosuus nelivedoissa oli tammikuussa 22,8 prosenttia (vrt 20,4 prosenttia koko vuosi 2018).

Lataushybrideissä Volvon asema on vielä vahvempi. Vuonna 2018 Suomessa rekisteröitiin 4.908 kpl uusia lataushybridejä. Volvoja näistä oli 1.945 kpl (markkinaosuus 40 prosenttia). Vuoden 2019 alku on vielä hurjempi. Volvon ladattavia hybridejä meni tammikuussa rekisteriin 290 kpl ja kun Suomessa yhteensä rekisteröitiin 516 lataushybridiä, niin Volvon osuus näistä on peräti 56 prosenttia.

– Olemme juuri saaneet V60 -mallista lisäystä lataushybridimallistoon. Maaliskuun puolivälistä aloitamme koko maan kattavan hybridi-kiertueen, jossa kaikki lataushybridimme ovat asiakkaitten koeajettavissa jälleenmyyjien luona, kertoo von Bonsdorff.

Sähköistäminen jatkuu 

Volvo esittelee mallistossaan laajan valikoiman sähköistettyjä autoja: täyssähköautoja, plug-in-hybridejä ja kevythybridejä. Ensimmäiset kevythybridit nähdään mallivuosivaihdoksen myötä tänä keväänä, jonka jälkeen niitä tuodaan koko Volvo -mallistoon seuraavan kahden vuoden aikana, bensiini- ja dieselmoottoreilla.

Autonvalmistaja lanseeraa neljä täyssähköautoa vuoteen 2021 mennessä. Kaksi niistä on Volvon malleja ja kaksi Volvon urheilullisempia sähköautoja valmistavan Polestarin tuotteita. Kaikki Polestarin autot sisältävät sähköisen voimansiirron, kesällä esiteltävä ensimmäinen PS1 -malli on lataushybridi. Polestar 2 -mallin tuotanto käynnistyy myöhemmin vuonna 2019 ja se on Volvo Car Groupin ensimmäinen akkusähköajoneuvo (BEV). Kyseessä on keskikokoinen malli, joka kilpailee Tesla Model 3:n kanssa. Polestar -autojen saatavuus Suomeen ratkeaa myöhemmin. Volvo Carsin ensimmäinen sähköauto on XC40. Lisätietoja näistä autoista kerrotaan myöhemmin. 

– Volvo on ilmoittanut, että se aikoo myydä yhteensä miljoona sähkökäyttöistä autoa vuoteen 2025 mennessä. Silloin 50 prosenttia Volvo Carsin myynnistä on täyssähköautoja, Ahlstedt toteaa.

Ilmoitus alleviivaa Volvon sitoutumista ympäristövaikutusten pienentämiseen ja kaupunkien ilman puhdistamiseen. Volvo keskittyy vähentämään tuotteidensa ja toimintojensa hiilipäästöjä ja pyrkii ilmastoneutraaliin tuotantotoimintaan vuoteen 2025 mennessä.

Kilpailukykyiset polttomoottorit

Tuleva vahva sähköistäminen ei tarkoita, että Volvo lopettaisi polttomoottoriautojen valmistuksen, vaan kilpailukykyiset bensiini- ja dieselmoottorit jatkavat nykymallistossa. Volvon nykyiset bensiini- ja dieselmoottoriset vaihtoehdot ovat ympäristövaikutusten suhteen hyviä valintoja, sillä kaikki Volvo -moottorit ovat jo uuden Euro 6d TEMP -päästönormituksen mukaisia. Volvo oli ensimmäisiä merkkejä, jonka kaikki mallit tyyppihyväksyttiin uudella WLTP -mittaustavalla jo syyskuussa 2018. 

Ladattavat hybridit, rekisteröinnit tammikuu 2019: 1) Volvo 290 kpl 2) BMW 95 kpl 3) Mitsubishi 51 kpl.

Nelivedot, rekisteröinnit tammikuu 2019: 1) Volvo 815 kpl 2) Skoda 316 kpl 3) BMW 266 kpl.

4.2.2019 

Lisätietoja: Volvo Car Finland
Tiedotusjohtaja Thomas Hallbäck, [email protected], puh. 09-5044 5325
Korkearesoluutioisia kuvia, videoita:
www.media.volvocars.com
www.volvocars.fi
www.linkedin.com/company/volvo-car-finland/