Kaikki uudet Volvo -mallit voivat nyt vastaanottaa automaattisia ohjelmistopäivityksiä

Kaikki uudet Volvo -mallit voivat nyt vastaanottaa automaattisia ohjelmistopäivityksiä
7. huhtikuu 2022

Teknologia otettiin ensimmäisenä käyttöön Volvon täyssähkömalleissa ja jatkossa koko mallisto voi vastaanottaa auton käyttöjärjestelmän päivityksiä langattomasti ja automaattisesti.

Tuoreimman OTA-päivityksen myötä Android-käyttöjärjestelmällä varustettujen Volvojen omistajat ovat voineet päivittää auton tieto- ja viihdejärjestelmän uusimpaan Android™ Automotive OS- versioon Android 11. Päivitys tarjoaa käyttöön uusia sovelluksia Google Play -palvelussa ja videon suoratoisto-ominaisuuden odotetaan tulevan saataville myöhemmin tänä vuonna.

Uusin OTA-päivitys toi mukanaan myös monia parannuksia, kuten paremman energianhallinnan ilmastointiajastimien avulla sekä mobiilisovelluksen toimintoihin ja auton sovelluksiin liittyviä päivityksiä.

Energianhallintaa koskevat parannukset auttavat ylläpitämään optimaalisia lämpötiloja kylminä ja lämpiminä päivinä, mikä voi pidentää toimintamatkaa. Volvo Cars -sovellus saa jatkossa useammin latauksen etenemistä koskevia päivityksiä autosta.

Uusin OTA-päivitys oli yhtiön kahdeksas autopäivitys, ja se tavoitti yli 190 000 Volvo -autoa eri puolilla maailmaa.

Uusin julkaisu toi OTA-päivitykset ensimmäistä kertaa useille uusille markkinoille, kuten Intiaan, Taiwaniin ja Uuteen-Seelantiin. Päivitykset otettiin aikaisemmin tänä vuonna käyttöön Etelä-Koreassa, Australiassa, Thaimaassa ja Singaporessa, mikä nosti päivitettyjen autojen lukumäärää merkittävästi.

“Kun kaikki Volvo -mallit voivat vastaanottaa automaattisia ohjelmistopäivityksiä, tavoitteemme asiakkaiden autojen jatkuvasta parantamisesta voi toteutua käytännössä. Tämä on tärkeä merkkipaalu: päivitämme nyt kaikkia malleja suurimmalla osalla markkinoista ja tuomme etäpäivitysten tarjoamat edut yhä suuremmalle määrälle asiakkaita”, Volvon päätuotejohtaja Henrik Green sanoo.

Kehittämällä ohjelmistoa ja OTA-päivityksiä yrityksen sisällä Volvo voi jatkuvasti lisätä uusia ominaisuuksia ja parantaa olemassa olevia toimintoja.

Volvo paljasti lisäksi tänään, että se tuo Googlen sovelluksilla ja palveluilla, kuten Google Assistant ja Google Maps, varustetun tieto- ja viihdejärjestelmänsä koko myynnissä olevaan mallistoon. Näin markkinoiden parhaimmistoon kuuluva tieto- ja viihdealusta leviää yhä laajemmalle tarjoten yhteyden ja pääsyn tunnettuihin sovelluksiin ja palveluihin.

Volvon tieto- ja viihdejärjestelmä on kehitetty yhdessä Googlen kanssa, ja se tarjoaa Volvon asiakkaille käyttäjäystävällisen yhdistetyn käyttöliittymän.

Lisätietoja toimittajille

  • Edellä mainittujen ominaisuuksien ja palvelujen saatavuus voi vaihdella markkinakohtaisesti.
  • Markkinat, joilla Volvo Cars nyt ottaa käyttöön OTA-päivitykset, ovat Australia, Hongkong, Intia, Etelä- Korea, Malesia, Uusi-Seelanti, Singapore, Taiwan ja Thaimaa.
  • OTA-ominaisuus ja Googlen palvelut eivät ole saatavilla Volvo XC40 -mallin kaikissa versioissa.
  • Google, Android, Google Play jaa Google Maps ovat Google LLC:n tavaramerkkejä.

7.4.2022 

Volvo Car Finland