Kestävä kehitys

Osana Volvon strategiaa Bilia haluaa olla Suomen ympäristöystävällisin autotalo. Seuraamme ja noudatamme meitä koskevaa lainsäädäntöä.

Volvo ja kestävä kehitys

Volvo Car Groupin tavoite on olla ilmastoneutraali yritys vuoteen 2040 mennessä. Tällä hetkellä Volvon mallistosta löytyy sähköistetyt versiot kaikista automalleista. Suunnitelmana on, että vuonna 2030 kaikki uudet Volvot ovat täyssähköisiä.

2025 – puolet Volvon globaalista myynnistä täyssähköisiä autoja

2030 – kaikki uudet Volvo -mallit ovat täyssähköisiä

Tutustu Volvon strategiaan kestävän kehityksen osalta >>

Vastuullisin automerkki

Volvo on valittu jo kolmannen kerran peräkkäin Suomen vastuullisimmaksi automerkiksi.

Sustainable Brand Index on Euroopan laajin brändien kestävän kehityksen käsityksiä mittaava riippumaton kuluttajatutkimus, joka suoritetaan kahdeksassa maassa ympäri Eurooppaa. Tutkimus kokoaa yhteen 80 000 kuluttajan näkemykset yli 1 600 brändistä eri toimialoilta. Vuosittain SB Insight julkaisee kunkin maan virallisen Sustainable Brand Index -raportin, johon sisältyvät tuoreimmat trendit brändien ja kestävän kehityksen saralla.

Suomessa autoalan brändejä mukana oli yhteenä 12. Brändit eivät voi itse päättää osallistumisestaan tai pois jäämisestään tutkimuksesta.

Kestävä kehitys Biliassa

Osana Volvon strategiaa Bilia haluaa olla Suomen ympäristöystävällisin autotalo. Seuraamme ja noudatamme meitä koskevaa lainsäädäntöä. 

Soveltamiemme jätteenkäsittely- ja kierrätysjärjestelmien ansiosta kaatopaikkajätettä ei muodostu lainkaan. Olemme luopuneet kertakäyttömuovin käytöstä ja lajittelemme jätteemme huolellisesti. 

Bilian toimintaa ohjaavat palvelun laatu ja ympäristöarvot, joiden pohjana on ISO 9001 laatujärjestelmä ja ISO 14001 ympäristöjärjestelmä. AKL-Sertifiointi on myöntänyt Bilialle ISO 9001 ja ISO 14001 sertifioinnit ja ne ovat voimassa kaikissa Bilian toimipisteissä. 

Bilia Kaivoksela oli Suomen ensimmäinen autotalo, jolle myönnettiin  ISO 14001 ympäristösertifikaatti. Tämä sertifikaatti laajentui kattamaan kaikki Bilian toimipisteet vuonna 1999.

Green Deal

Bilia on mukana autoalan ja valtion välisessä ilmastosopimuksessa, jonka mukaan liikenteen päästöjä tulisi vähentää puoleen vuoteen 2030 mennessä. Sopimuksen tavoitteena on vähentää ajoneuvojen keskimääräisiä hiilidioksidipäästöjä sekä edistää vaihtoehtoisia käyttövoimia hyödyntävien autojen yleistymistä. 

Volvo -mallisto sähköistyy vauhdilla, tarjolla on niin ladattavia plug-in hybridejä kuin täyssähköautoja. Kaikki Bilian myymät uudet Volvo -mallit on jo sähköistetty. Myös vaihtoautovalikoimassamme on merkittävä osa autoista joko hybridejä tai täyssähkömalleja.

Bilian esittely- ja työsuhdeautot

Bilian työsuhdeautot koostuvat ainoastaan sähköistetyistä malleista, joista kevythybridimallit tulevat lähitulevaisuudessa jäämään pois ja kaikki autot ovat ladattavia malleja. 

Olemme rakentaneet kaikkiin toimipisteisiimme oman latausverkoston, jolla varmistamme nyt ja tulevaisuudessa, että pystymme lataamaan yhä sähköistyvän esittely- ja työsuhdeautokantamme akut täyteen työpäivän aikana. Olarin toimipisteessä Bilialla on myös julkinen sähköauton suurteholatausasema, joka on avoinna ympäri vuorokauden.

Aurinkovoima

Olarin toimipisteessämme on ollut oma aurinkovoimala vuodesta 2020 saakka. Myös Kaivokselan ja Herttoniemen toimipisteisiin on rakennettu aurinkovoimalat keväällä 2023. Aurinkosähkön avulla pystymme tuottamaan omavaraisesti osan käyttämästämme sähköenergiasta.

 

Volvo Retail Experience -myymälämme

Bilian uusien autojen myymälät asiakastiloineen on remontoitu ja kalustettu Volvon uusimman myymäläkonseptin mukaisesti. Konseptiin kuuluu ilmastoystävällinen myymäläympäristö, jossa yhdistyvät kestävät materiaalivalinnat ja ylellinen skandinaavinen ilme. Asiakastilojen kalusteet ja sisustuselementit on valittu vastuullisilta toimijoilta ja niissä on käytetty kestäviä ympäristöystävällisiä materiaaleja.

Toimitiloissamme olemme myös uusineet vanhoja valaisimia energiatehokkaisiin nykyaikaisiin led-valaisimiin.

Autojen kierrätys

Otamme ympäristöasiat huomioon kaikessa toiminnassamme. Auton elinkaaren päättyessä on tärkeää, että se päätyy asianmukaiseen loppukäsittelyyn. Tänä päivänä autoista voidaan kierrättää tai hyötykäyttää yli 95 %. Auton viimeisellä omistajalla on velvollisuus kierrättää auto Suomen Autokierrätyksen virallisen vastaanottopisteverkoston kautta. Kierrätys on helppoa, vaivatonta ja ilmaista. Lisätietoa osoitteessa www.suomenautokierratys.fi.