Auton kierrättäminen onnistuu helposti

Otamme ympäristöasiat huomioon kaikessa toiminnassamme. Auton elinkaaren päättyessä on tärkeää, että se päätyy asianmukaiseen loppukäsittelyyn. Tänä päivänä autoista voidaan kierrättää tai hyötykäyttää yli 95 %.

Suomessa romutetaan vuosittain noin 100 000 autoa, joista reilu kolmannes romutetaan edelleen muun kuin virallisen kierrätysjärjestelmän kautta. Epävirallista tietä romutettavat autot poistetaan usein liikennekäytöstä ja ne jäävät ikuisesti ajoneuvorekisteriin.

Auton kierrättäminen

Auton viimeisellä omistajalla on velvollisuus kierrättää auto Suomen Autokierrätyksen virallisen vastaanottopisteverkoston kautta. Kierrätys on helppoa, vaivatonta ja ilmaista.

Suomen Autokierrätyksen valtakunnallisessa verkostossa on 280 vastaanottopistettä, joista valtaosa noutaa auton veloituksetta mikäli auto ei ole ajokuntoinen. Lisäksi auton voi kierrättää kätevästi nettipalvelussa pankkitunnuksilla tai käymällä katsastustoimipaikassa auton papereiden kanssa tilaamassa noudon. Lisätietoa osoitteessa www.suomenautokierratys.fi