Volvo Ja Siemens aloittavat sähkötekniikkaa koskevan yhteistyön

14. joulukuu 2011

Volvo ja Siemens aloittavat sähkötekniikkaa koskevan yhteistyön

Volvo Car Corporation ja Siemens aikovat tulevaisuudessa harjoittaa sähköautojen teknistä kehitystyötä laajamittaisen strategisen yhteistyön kautta. Pääpaino on sähkövoimansiirtotekniikan, elektroniikan ja lataustekniikan yhteisellä kehittämisellä sekä kyseisten järjestelmien integroinnilla Volvo C30 Electric -sähköautoihin.

Ensimmäiset sähköautot, joihin on asennettu Siemensin sähkömoottorit, nähdään testiradoilla jo tämän vuoden lopulla. Volvo toimittaa vuoden 2012 loppupuolella Siemensille 200 auton testimalliston, jota testataan tosielämän olosuhteissa osana Siemensin sisäistä testikalustoa.

Terävämpää kilpailukykyä

Näiden kahden yhtiön tavoitteet ja kyvyt sähkötekniikan saralla täydentävät toisiaan erinomaisesti. Kumppanuus antaa Siemensille mahdollisuuden laajentaa sähkövoimansiirto-osaamistaan automarkkinoille yhteistyössä arvostetun ruotsalaisen autonvalmistajan kanssa. Volvo puolestaan saa tulevissa sähköautomalleissaan käyttöönsä Siemensin luotettavaa ja tehokasta tekniikkaa.

- Olemme erittäin iloisia saadessamme Siemensistä yhteistyökumppanin. Yhtiön tietämys ja kokemus nostaa sähköautojemme tekniikan aivan uudelle tasolle. Liikumme tällä alueella erittäin nopeasti eteenpäin. Tavoitteemme on päästä käyttämään tuotteissamme ensimmäisenä uusinta sähkötekniikkaa. Yhteistyö vahvistaa päämääriämme sähköautojen nopeasti kasvavilla markkinoilla, kertoo Volvo Car Corporationin pääjohtaja Stefan Jacoby.

Sähköisen liikkumisen edelläkävijät

Sähkövoimansiirtoa, akkuhallintaa ja lataustekniikkaa pidetään avaintekijöinä sähköautojen kehityksessä ja tuotannossa.

- Yhteistyö Volvon kanssa on meille tärkeä merkkipaalu kehitettäessä huippulaadukkaita komponentteja ja järjestelmiä sarjatuotantoon tarkoitetuille sähköautoille. Pitkäkestoinen tavoitteemme on tehdä Siemensistä myös globaali sähköautojen järjestelmätuottaja. Näemme itsemme monipuolisena sähköisen liikkumisen edelläkävijänä, kertoo Siemensin teollisuussektorin pääjohtaja ja Siemensin hallituksen jäsen Siegfried Russwurm.

Volvolle valmistettavat Siemensin sähkömoottorit kehittävät tehoa 108 kilowattia, ja niiden suurin vääntö on 220 Nm. Invertteri on optimoitu siten, että se noudattaa kaikkia autosovelluksien turvallisuusvaatimuksia. Lisäksi Siemens tuottaa autoihin erittäin tehokkaat ja nopeat latausjärjestelmät.

Kohti sarjatuotantoa

Volvo aloittaa Volvo C30 Electric -mallin tuotannon pienessä mittakaavassa jo tänä vuonna, ja ensi vuonna yhtiö alkaa myydä Volvo V60 Plug-in -hybridiä.

- Tämä tarkoittaa sitä, että olemme siirtymässä pois prototyypeistä ja pienistä kappalemääristä kohti sarjatuotantoa. Ensimmäisenä vuorossa on plug-in-hybridimallimme. Tuleva uusi alusta-arkkitehtuurimme luo tietä sähköistämiselle koko mallistossamme, Stefan Jacoby toteaa.

1.9.2011

Lisätietoja:

Tiedotusjohtaja Thomas Hallbäck, thallbac@volvocars.com, puh. 09-5044 5325

www.media.volvocars.com

www.volvocars.fi

Tämän lehdistötiedotteen kuvaukset ja tiedot koskevat Volvo Carsin kansainvälistä mallistoa. Kuvatut ominaisuudet voivat olla lisävarusteita. Ajoneuvojen tekniset tiedot voivat vaihdella maakohtaisesti ja muuttua ilman erillistä ilmoitusta.