Volvo esittelee automaattivaihteistolla varustetut DRIVe-dieselmallit

5. tammikuu 2012

Volvo Car Corporation on jo vähentänyt eurooppalaisista autonvalmistajista eniten hiilidioksidipäästöjä, ja nyt matka jatkuu kahdella uudella CO2-päästöjä karsivalla ratkaisulla:

  • 1,6-litraisen dieselmoottorin ja Powershift-automaattivaihteiston yhdistelmän polttoaineen kulutus ja CO2-päästötaso ovat samalla tasolla käsivalintaisten DRIVe-versioiden kanssa.

  • Turboahdetun, käsivalintaisella vaihteistolla varustetun 1,6-litraisen T3-bensiinimoottorin CO2-päästöt ovat laskeneet alle 140 grammaan/kilometri.

Mahdollisuus yhdistää nelisylinterinen 1,6 litran dieselmoottori (115 hv) kuusivaihteiseen Powershift-automaattivaihteistoon on tarjolla neljään Volvo-malliin (S60, V60, V70 ja S80).
-Olemme ensimmäistä kertaa onnistuneet laskemaan automaattivaihteistolla varustettujen mallien polttoaineen kulutuksen samalle tasolle käsivalintaisten versioiden kanssa. Tämä on vakuuttava saavutus voimansiirtoasiantuntijoiltamme, kertoo Volvon tutkimus-ja kehitystyön varajohtaja Peter Mertens. 1.6D-moottorilla ja Powershift-vaihteistolla varustetun Volvo S60 -mallin polttoaineen kulutus on 4,3 l/100km. Vastaavat CO2-päästöt ovat ainoastaan 114 g/km. Samalla moottorilla ja vaihteistolla varustettujen Volvo V60:n, V70:n ja S80:n kulutus-ja päästölukemat ovat 4,5 l/100 km ja 119 g/km. Vähäinen polttoaineen kulutus ja matala päästötaso ovat seurausta monista teknisistä edistysaskeleista:
- Vaihteiston komponenttien välinen kitka on vähentynyt.
- Moottorin ja vaihteiston ohjelmistoa on muokattu.
- Start/stop-järjestelmä sammuttaa dieselmoottorin, kun        on pysähtymässä (nopeus alle 5 km/h).
- Kaikki sähköjärjestelmät on optimoitu vähentämään energian kulutusta.

Bensiinikäyttöinen T3-moottori alle 140 g/km
Volvo Car Corporationin nollapäästöihin tähtäävään strategiaan kuuluvat myös bensiinimoottoreihin tehtävät parannukset. Optimoimalla Volvo S60-ja V60-mallien nelisylinterisen 1,6-litraisen T3-moottorin (150 hv) ominaisuuksia asiantuntijat ovat onnistuneet laskemaan polttoaineen kulutuksen tasolle 5,8 l/100 km (S60). Vastaavat CO2-päästöt ovat 135 g/km.
-CO2-päästöjen pitäminen alle 140 grammassa on tärkeää useista eri syistä. Olemme onnistuneet laskemaan päästötasoa T3-versiossa pienten merkittävien parannusten kautta. Olemme myös optimoineet vaihteiston tekniikkaa, jotta polttoainetaloudellisuus on paras mahdollinen moottorin perusominaisuuksista tinkimättä, Peter Mertens sanoo.

Euroopan johtava CO2-päästöjen vähentäjä
Volvo on hiilidioksidipäästöjen vähentämisen suhteen Euroopan johtava autonvalmistaja. Tämä käy ilmi Euroopan liikenne-ja ympäristöjärjestön, T&E:n, vuosianalyysistä. Volvo päihitti vuonna 2010 Euroopan kahdeksan suurinta autonvalmistajaa vähentämällä autojensa CO2-päästöjä peräti yhdeksällä prosentilla.
- Tämä erinomainen tulos on seurausta keskitetystä nollapäästöstrategiastamme. Yksi kolmasosa tutkimusbudjetistamme on varattu CO2-päästöjen vähentämiseen. Uusi VEA-moottorimallistomme koostuu yksinomaan nelisylinterisistä moottoreista ja auttaa meitä varmistamaan, että päihitämme jatkossakin kovimmat kilpakumppanimme polttoainetaloudellisuuden saralla, Peter Mertens toteaa.

Suomessa Volvo DRIVe-mallit ovat erittäin suosittuja ja ovat antaneet Volvolle todella vahvan aseman vähäpäästöisimpien autojen joukossa. Tämän vuoden rekisteröintitilastoissa Volvo on ylivoimainen markkinajohtaja lähes 50 prosentin markkinaosuudella CO2-päästöluokassa alle 100 g/km ja Volkswagenin jälkeen kakkonen luokassa alle 120 g/km.
-Tämä on ilouutinen. Moni DRIVe-malleista kiinnostunut on toivonut automaattivaihteistoa autoonsa. Nyt on mahdollista ajaa vähäpäästöisesti tinkimättä automaattivaihteiston tuomasta mukavuudesta, sanoo Mats Lille, Volvo Auton myynti-ja markkinointijohtaja. Uutuusmallien myynti alkaa ensi viikolla. Alkaen hinnat DRIVe-mallille automaattivaihteistolla ovat:

Volvo S60: 36 383,91 €
Volvo V60: 38 236,47 €
Volvo V70: 40 936,87 €
Volvo S80: 42 225,64 €

1.12.2011

Lisätietoja:
Tiedotusjohtaja Thomas Hallbäck, thallbac@volvocars.com, puh. 09-5044 5325 www.media.volvocars.com www.volvocars.fi
Tämän lehdistötiedotteen kuvaukset ja tiedot koskevat Volvo Carsin kansainvälistä mallistoa. Kuvatut ominaisuudet voivat olla lisävarusteita. Ajoneuvojen tekniset tiedot voivat vaihdella maakohtaisesti ja muuttua ilman erillistä ilmoitusta.