Vahva Volvo -vuosi laajalla rintamalla

2. helmikuu 2012

Tapahtumarikas vuosi 2011 toi Volvolle menestystä laajalla rintamalla. Volvo Auto kasvatti Suomessa markkinaosuuttaan merkittävästi, kun 8.691 rekisteröintiä toi merkkitilaston viidennen sijan 24,9 prosentin kasvulla, kokonaismarkkinan kasvaessa 12,7 prosenttia. Volvon markkinaosuus kasvoi lukemiin 7,0 (6,3 prosenttia vuonna 2010).

- Maailmanlaajuisesti Volvo myi 449.255 autoa, peräti 75.730 enemmän kuin 2010 ja kasvuprosentilla 20,3 Volvo on luksusautoluokassa nopeimmin kasvava autovalmistaja maailmassa. On hienoa, että Suomi on ollut vahvasti mukana tässä kehityksessä, sanoo Mikael Malmsten, Volvo Auton toimitusjohtaja.

Vuoteen mahtui lukuisia huomionosoituksia. Volvo S60 voitti Tekniikan Maailman talvitestin ja Volvo saavutti kaikkien aikojen korkeimman pisteluvun voittaessaan Auto Bildin perinteisen automyynnin asiakaspalvelututkimuksen.

– Suuri kiitos menestyksestä kuuluu ennen kaikkea asiakkaillemme, mutta myös jälleenmyyjillemme, jotka ovat panostaneet kovasti asiakaspalvelun kehittämiseen, sanoo Malmsten.

Kansainvälisesti Volvon turvallisuus nousi esiin Saksan Autoliiton (ADAC) testissä, jossa vertailtiin automaattisia jarrutusjärjestelmiä. Volvo V60 löi kaikki saksalaiset kilpailijansa ja voitti testin.

Toinen merkittävä testivoitto Saksassa oli Auto, Motor und Sportin nelivetovertailu, joka niinikään päättyi Volvo V60-mallin voittoon. Volvo tarjoaa kuluttajille laajan nelivetomalliston.

- Volvo XC-mallien suosio on ollut korkea jo useamman vuoden ajan. Viime vuosien selvästi kasvava suuntaus on Volvolla ollut nelivetoversioiden myynti S- ja V-mallistoissa, toteaa Malmsten.

Tärkeimmät syyt valita AWD-neliveto ovat turvallisuus ja takuu perillepääsystä kaikissa keliolosuhteissa. Yhä useammille AWD tarkoittaa myös enemmän ajonautintoa.

Ekoluokan selvä ykkönen

Volvo Car Corporation on vähentänyt eurooppalaisista autonvalmistajista eniten autojensa hiilidioksidipäästöjä. Volvon CO2-vähennys oli 9 prosenttia, kun EU:ssa myytyjen uusien autojen hiilidioksidipäästöt laskivat 3,7 prosentilla vuonna 2010.

Volvon vähäpäästöinen DRIVe –mallisto on otettu erittäin hyvin vastaan Suomessa. Polttoainetaloudellisella dieselmoottorilla varustettu DRIVe –malli pystyy pienellä kulutuksellaan kilpailemaan menestyksellisesti markkinoilla olevien hybridien kanssa.

Pienimmän päästöluokan vertailussa (CO2-päästöt alle 100 g/km) Volvo on ylivoimainen markkinajohtaja yli 50 prosentin markkinaosuudella (50,6). Vähäpäästöisimmän luokan autoja (CO2-päästöt alle 100 g/km) rekisteröitiin yhteensä 3.318 kpl, näistä Volvoja peräti 1.680. Toyota on tilaston kakkonen (619) ja Volkswagen kolmonen (297).

Päästöjen vähentämisessä työ jatkuu. Volvo –mallit S60, V60, S80 ja V70 ovat nyt saatavilla vähäpäästöisinä myös automaattivaihteisina, niin että CO2-päästöt pysyvät alle 120 g/km. Vuoden 2012 lopussa markkinoille saapuu jo nyt paljon huomiota herättänyt ladattava dieselhybridi Volvo V60 Plug-in hybrid ja ennen sitä täysin uusi Volvo V40 –malli.

- Mallistomme on hyvässä kunnossa ottamaan vastaan vuoden 2012 tuomat haasteet automyynnissä, sanoo Malmsten.

10.1.2012
Lisätietoja:
Tiedotusjohtaja Thomas Hallbäck, thallbac@volvocars.com, puh. 09-5044 5325

www.media.volvocars.com
www.volvocars.fi

Tämän lehdistötiedotteen kuvaukset ja tiedot koskevat Volvo Carsin kansainvälistä mallistoa. Kuvatut ominaisuudet voivat olla lisävarusteita. Ajoneuvojen tekniset tiedot voivat vaihdella maakohtaisesti ja muuttua ilman erillistä ilmoitusta.